Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

go7sia1

Czy jechać do szpitala?

Polecane posty

ja tak samo jestem za przymusowymi badaniami ginekologicznymi chociaz raz w roku zeb wiedziec czy wszystko ok skad bedziesz wiedziec xzy moze jakies cholerstwo sie w tobie nie rozwija? ale tutaj tez nie tylko kobiety maja do lekarza chodzic, ale faceci tez ja jestem w 100% za tym!

Gość ha ha ale jaja
ja np termin mam na dzis, ale moj lekarz kazal mi sie zglosic do szpitala dopiero tydzien po terminie, no chyba ze ruchy dziecka beda slabsze albo cos mnie bedzie niepokoic. poki co maly szaleje i czuje sie dobrze wiec chyba nie ma potrzeby jechania do szpitala

Jednak dzisiaj pojechałam do szpitala, właśnie wróciłam i okazało się, że będę musiała mieć ciążę wywoływaną, bo wszystko gotowe, a brak skurczów, które prawdopodobnie w ogóle same się nie pojawią (w niedziele z rana mam się stawić). I proszę bardzo, co by było jak bym nie pojechała, tylko czekała i pewnie się nie doczekała, tylko nabawiła jakiś komplikacji, bądź co gorsza źle by to wpłynęło na dziecko. Drogie Panie! Lekarze w szpitalach są po to by pomagać, więc nie zastanawiajcie się i nie czekajcie do ostatniej chwili, warto być na bieżąco i wiedzieć co się dzieje z maluszkiem.

Jeśli nic się nie dzieje a lekarz powiedział, że jeszcze jest czas tzn. że maluszek jeszcze się do wyjścia nie szykuje. Ale jeśli coś Cie zaniepokoi to warto jechać i sprawdzić czy wszystko gra i ile jeszcze czasu zostało.

Gość mama czerwcowa 2011
go7sia1--- oj zmartwiłaś mnie tym ze bedziesz miała wywoływany... u mnie 14 był termin i byłam wtedy w szpitalu powiedzieli zeby za tydz na ktg znowu przyjechac... ale mały główkę ma nisko i przyparta ta główka...to tj gotowy do wyjscia. jak ci powiedzieli ze czemu bedzie wywoływany? w razie czego pisz tez tam u nas na czerwcówkach :)

Gość dokladnie raj
kalinamalinak, Ty to masz chyba calkiem, zle w glwoie . Ja jak bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem to lekarz kazal przyjsc na ktg w dzien terminu porodu a potem co 2 dzien az w koncu 6dni po terminie urodzilam :) kalinamalinak, jak ty masz znajoma polozna ktora cos takiego napisala to ja jestem papierz. Bredzisz dziewczyno a najgorsze jest to ze tutaj dziewczyny ci wierza.

"dokladnie raj" - zgadzam się z Tobą w 100%. Niestety niektórzy gadają głupoty, żeby sobie tylko czas wypełnić i się nie nudzić, albo namieszać w głowach kobiet, które szukają porady.