Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pro_fesor

oddałem krew :)

Polecane posty

penetracja, znaki interpunkcyjne są w życiu potrzebne :) a co do treści posta.. mnie nieszczęścia nie omijały, lecz nigdy gdy miałem problem z czymkolwiek nie przyszło mi do głowy, aby dzielić się tym z połową Polski. niedługo to pogrzeby przez internet będą..

ja oddaje od kilku lat przed pobraniem sprawdzaja tylko czy Twoj stan zdrowia pozwala na to abys oddal. pozniej robia inne testy, m.in. na choroby - wiec jesli nie zadzwonia do ciebie abys sie zglosil to znaczy, ze nie da sie stwierdzic, ze jestes chory na stan dzisiejszy

jak nie zadzwonią to chyba znaczy, że wszystko w porządku raczej. czy honorowo? pisałem o powodach wcześniej.

Madz .. sama akurat to chciałam powiedzieć , po 2-3 tygodni dopiero stwierdzaja czy dana krew nadaje się do dania pacjętowi Ja tez oddaje krew od ponad 10 lat

A ja uważam, ze pro_fesor odwalił kawałek dobrej roboty, bo krwiodawstwo trzeba propagować gdzie się da, wtedy takie leniuchy jak np. ja może wreszcie się zmobilizują i też pójdą oddać. O tym własne trzeba mówić wszędzie gdzie się da! A co do "śmiania się z ludzkiego nieszczęścia" to trzeba być nieźle przeczulonym, żeby w tym co tu było pisane coś takiego odnaleźć.. No ale jak komuś zależy, to zawsze znajdzie powód, żeby się czepić :P

Pro znaki interpunkcyjne, o czym Ty mówisz większość nawet poprawnej ortografii nie stosuje ,a Ty tu o czym chcesz gadać ,oddałeś jeden raz krew i wierzysz że ją badali ,naiwny jesteś ,ja Ci powiem tak , ja oddawałam by ratować innych a jak sama potrzebowałam to jak myślisz co ? a i jeszcze jedno ,dlaczego tak manifestujesz ,że podobno to znaczy ,że jesteś zdrowy>

Gość typowy obraz
Ja nie mogę oddawać, przeszłam HCV. Dowiedziałam się o tym gdy chcialam zostac honorowym dawcą. Nigdy nie chorowałam ale przeciwciała mam i niestety jestem zdyskwalifana, a szkoda, bo z pewnością bym się podzieliła

Do Ciebie, zastanawiam się co takiego ktoś napisał, ze poczułaś się tak urażona?

autor napisał ,że uważa że jest zdrowy bo niby oddał krew i teraz wszystkie mogą lecieć na niego bo jest bezpiecznie ! a to gówno prawda !

Gość kotka z kocurowego kompa
czarnuszka ---- mylisz sie, z tabletkami tez mozna oddawac krew.... robie to juz kilka lat z tabletkami i nigdy nie mialam problemu.... trzeba tylko regularnie zazywac zelazo....

Przy żadnych tabletkach nie wolno oddawać krwi , zapytaj sie lekarza to Ci powie . Nawet jak chorujesz np. na tarczycę i bierzesz regularnie lekarstwa jestes od razu wyeliminowana

Gość kotka z kocurowego kompa
czarnuszka oddaje... za kazdym razem lekarz robi wywiad, podaje nazwy lekow/suplementow + tabletek anty... dostaje opakowanie zelaza, sprawdza cisnienie i na kozetke... co do tarczycy to chodzi o cos innego....

W informatorze Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa podają, ze można oddawać krew przyjmując pigułki antykoncepcyjne.

penetracja, myślisz, że korzystałbym z kafeterii do ogłoszeń siebie? myślisz, że chce, żeby ktoś na to odpowiedział? nawet nie podałem swojego maila, gg, czy innego kontaktu do mnie. ile Ty masz lat? bo każdy Twój argument został zbity i na siłę chcesz wywołać sensację, jak nie w ten to w inny sposób. chyba pora, żebyś spojrzała w moją stopkę :classic_cool: a z tymi lekami to nawet w tej ankiecie co się wypełnia jest pytanie, czy bierze się jakieś tabletki, ale to chodziło o aspirynę chyba ;)

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
A ja mam pytanie. Czy jak sie robi badanie na grupe krwi, to jakby byly jakies przeciwciala to by wyszly w badaniu, czy nie?

Gość AB RH -
ja mam taką grupę krwi. Kilka procent populacji ma taką grupę krwi. Niestety ale też nie mogę oddawać :(

Gość kijlijkuloiujkolihj
Ja co miesiąc oddaję krew na języczek mojego faceta. :)