Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniec jest bliski..

mieso we francji skazone e coli!!

Polecane posty

Gość co innego jak uderza
dzieci w przeszkolu na pewno nie jadly tatara czy sushi : P raczej kotlety mielone czy cos takieog bylo w artykule

teraz przeczytałam ze juz ponad 4000 osob w niemczech trafiło do szpitala i ponad 100 osób potrzebuje przeszczepu nerek, 35 osób umarlo, nie wiem jak dla mnie to to jest chore wszystko, moze do polski nie doszło jeszcze, albo nie chca siac paniki, ale niedawno wyczytałam wypowiedz pewnego naukowca, który stwierdził ze ta bakteria znajduje się w kupie ludzkiej, wiec skad na kielkach i innych nasionach?????

Gość krzesła mozil
nie te czasy "ludzie, ale kto je surowe mieso? chyba tylko kretyni " czy slyszalas o czyms takim jak tatar?Albo suszi? tatar musi byc badany mikrobiologicznie, owszem slyszlaam, nawet jadlam, ale raczej chyba rozsadni ludzie przynajmniej w najblizszym czasie zrezygnuja z tej potrawy sushi - ryba absolutnie nie powinna byc surowa, taka prosto z wody, poniewaz powinna byc podwedzona. w rybie jednak nie wykryto poki co. a co mediom po panice? nie wiem. moze jest w tym jakis wyzszy plan? :classic_cool:

Gość nie te czasy
co wy wogole pierdzielicie.To nie jest taka zwykla bakteria coli jaka moze sie zarazic dziecko bawiace sie w piaskownicy gdzie sraja psy.To jest jakas mutacja od coli.

Gość nie te czasy
dobrze ale podwedzona nie znaczy ugotowana.Wiec jest surowa podwedzona.Matko jedyna dalam przyklad dan tego typu.

a ja jeszcze ostatnio słyszałam ze chinszczyzny tez nie powinno się jeść, nie wiem jak w polsce, ze te wszystkie ryby po tym wybuchu skażone... nie wiem juz sama co jesc i w co wierzyc

Gość krzesła mozil
"ta bakteria znajduje się w kupie ludzkiej, wiec skad na kielkach i innych nasionach?????" to jest dopiero zagwozdka. wygladaloby na to, ze niemcy swoje organiczne uprawy podlewali kupka :) taki to naturalny nawoz przeciez :) "nie te czasy co wy wogole pierdzielicie.To nie jest taka zwykla bakteria coli jaka moze sie zarazic dziecko bawiace sie w piaskownicy gdzie sraja psy.To jest jakas mutacja od coli." w tym wypadku chodzi wlasnie o taka zwykla bakterie coli, nie o mutacje. kotlet mogl byc niedosmazony, to jest z reguly przyczyna zakazen e coli - zle obrobiony terminicznie kotlet, mieso

Gość krzesła mozil
"nie te czasy dobrze ale podwedzona nie znaczy ugotowana.Wiec jest surowa podwedzona.Matko jedyna dalam przyklad dan tego typu." to tak jak wyzej napisalam, gdy media trabia o takich sytuacjach, to jest bardzo nierozsadne narazanie sie i spozywanie takich pokarmow. to wszystko. swoja droga dziwi mnie, ze nie zostaly wzmozone kontrole mikrobiologiczne. ze nie jest badane wszystko. gdyby bylo, to by cos takiego sie nie przytrafilo.

Gość nie te czasy
"tatar musi byc badany mikrobiologicznie" rozumiem,ze kazde mieso wieprzowe w takim razie jest badane mikrobiologicznie.Duzo ludzi je tatara kupujac mieso ze sklepu i przyrzadza w domu.Moj ojciec jada wiec wedlug coponiektorych jest kretynem:/

Gość co innego jak uderza
pewnie nie ma kasy na badanie wszystkiego.............................

Naturalny nawóz ok :) Zostało ujęte to w taki sposób ze jest duzo homoseksualistów którzy wpychaja sobie w tyłek nie tylko ręce, a w niemczech bycie homofobem bo tak by to odrazu nazwali jest karalne więc nikt sie nie odzywa...

Gość koniec jest bliski..
weżcie coś napiszcie..hughhhh dochodzę już.Już,już...juuuuż.

Gość nie te czasy
do krzesla.Moim zdaniem to zwykle manipulacje rynkiem.Tylko w istnienie tej bakterii nie mozemy przeczyc dla wlasnego bezpieczenstwa.Ale jesli ona istnieje naprawde to nie ma sily,zeby powstala tak sobie(nie taka mutacja),ktos jej musial pomoc w laboratorium:P

Gość krzesła mozil
"Moj ojciec jada wiec wedlug coponiektorych jest kretynem:/ " wybacz, ale jesli jada teraz, po oglaszaniu przez media o takich sytuacjach, to postepuje wyjatkowo nierozsadnie :( niestety nie jest badane wszystko dokladnie, i tu wlasnie tkwi ryzyko, ze jesli nie masz pewnosci co jesz, to to dobrze ugotuj, zeby potencjalne zagrozenie wyeliminowac.

Gość nie te czasy
ale karola to nie jest zwyczajna bakteria coli ponoc jaka mozesz sie zarazic wsadzajac rece komus w tylek(bleeee)

Gość krzesła mozil
"Ale jesli ona istnieje naprawde to nie ma sily,zeby powstala tak sobie(nie taka mutacja),ktos jej musial pomoc w laboratorium" zgadzam sie w calej rozciaglosci :P

Gość krzesła mozil
nie te czasy zacytuje post wyzej "- Mamy pewność, że to nie ten sam szczep, który wystąpił w kiełkach w Niemczech - powiedział na konferencji prasowej w Lille Daniel Lenois, dyrektor generalny Regionalnej Agencji Zdrowia (ARS). " TA jest

Gość nie te czasy
"wybacz, ale jesli jada teraz, po oglaszaniu przez media o takich sytuacjach, to postepuje wyjatkowo nierozsadnie " nie wiem czy teraz jada,bo mieszka w polsce,a ja nie:) Ale zakladam,ze jesli juz zna te informacje to nie je.Za to ja kilka dni temu zjadlam frykadele produkcji niemieckiej.A wogole to nie rozumiem skad takie bakterie w miesie.W wazywach predzej,bo wiadomo-nawoz,a teraz?

Gość nie te czasy
w warzywach*

Gość dvsdgsdg
właśnie bardziej dziwne jest ze sa w warzywach... chyba masz male pojecie o biologii co?

Gość nie te czasy
ja wiem co to sa bakterie coli.I wybacz nie studiowalam biologii.Znam podstawowe informacje na ten temat.Uczestnicza w rozkladzie pokarmow i wszyscy mamy je w ukladzie pokarmowym.O ile zrozumiem,ze wystepuja na kale:P to nie wiem w jaki sposob znalazly sie na miesie,moze wiec mi wytlumaczysz jesli wiesz.

Gość nie te czasy
bo przeciez one wystepuja w jelitach,a nie tkance miesniowej.

Gość wyloozuj
czyli co??? i teraz mamy co mamy.Fisting analny ktos robil w szklarni i teraz mamy to co mamy??

Gość nie te czasy
"w tym wypadku chodzi wlasnie o taka zwykla bakterie coli, nie o mutacje." acha nie doczytalam:P ogolnie rzecz biorac to w Anglii nie sieja,zadnej paniki nic zlego sie nie dzieje,a produkty niemieckie sa na polkach i nikt sie nie natknal na coli.

Gość nie te czasy
poza tym chyba nawoz naturalny to wlasnie KUPA,a w niej coli wystepuje.Po to myjemy warzywa,zeby coli sie nie uraczyc.Chyba,ze ktos kupil te chodowane na wacie to sie zastanawia skad na tym coli.