Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkk11111

Dowiedziałem się ,że mam cukrzycę. Czy mam szansę na kobiete?

Polecane posty

Gość kkkkkkkkk11111

Moja atrakcyjnosc na rynku towarzyskim drastycznie zmalała :(

Gość hikuikyhikyuiuyoo
Mój dziadek to miał. Niewesoło. :(

Gość mąż mojej koleżanki ma cukrzyc
i jakoś jej to nie przeszkadza, więc weź się uspokój koleś :o

Gość o tak o
a dlaczego zmalala?? a w czym ci cukrzyca przeszkadza?? chyba tylko w tym ze musisz sie zdrowo i odpowiednio odzywiac, dbac o kondycje fizyczna i zrezygnowac z alkoholu i tyle w czym problem?

Gość hikuikyhikyuiuyoo
Powiem ci tak. Na pewno dla części kobiet może to mieć znaczenie, ale na pewno kogoś znajdziesz. Ja bym nie odrzuciła chłopaka, który mi się podoba tylko z tego powodu. Tyle, że z cukrzycą trzeba bardzo uważać i na pewno nie jest to fajne.

Gość Gadatliwa..
a rzeczy które mówisz zmienić i wymienił ktoś u góry czyli dbanie o kondycję, zdrowe odżywianie , zero alkoholu to same pozytywne rzeczy dla kobiet :) możesz stać się jeszcze bardziej atrakcyjny :) uszy do góry kochany mi by nie przeszkadzało:)

Gość o jjja pertolee
mam pytanie , czy to prawda ze kazdy cukrzyk musi robic zastrzyki z insuliny po posilku?

Gość o tak o
ale cukrzyca go nie skresla, przeciez bedzie wygladal jak normalny czlowiek, nikt inny oprocz niego nie musi wiedziec ze ma cukrzyce... autorze musisz o siebie dbac i co najwazniejsze pamietaj ze musisz utrzymywac prawidlowe poziomy glikemii, wtedy nie dojdzie do powiklan

Gość hikuikyhikyuiuyoo
Nie wiem czy każdy, ale mój dziadek robił zastrzyki, a i tak noga mu się zepsuła i miał amputację. :( Minęły lata i druga mu się zaczęła psuć jak trochę się zaniedbał. Z tym nie ma żartów.

Gość o tak o
kazdy cukrzyk musi sobie badac poziom glikemii kilka razy dziennie kując sie ugla w palec a insuline podaje sie tylko w cukrzycy typu 1 czyli "cukrzycy ludzi mlodych", cukrzyce otylych i ludzi starszych, czyli typu 2, mozna leczyc lekami albo sama dieta i wysilkiem fizycznym

Gość hikuikyhikyuiuyoo
Jakbym miała cukrzycę to właśnie o to bym się bardziej bala, że coś będzie nie tak, niż o to czy ktoś mnie będzie chciał. :(

Gość o tak o
bo w cukrzycy jest gorsze gojenie sie ran... twoj dziadek pewnie nie dbal o stopy, a w tej chorobie niestety trzeba, poza tym pewnie tez nie utrzymywal prawidlowych poziomow cukru we krwi

Gość W tej chorobie NIESTETY trzeba
dbać o stopy? No to już teraz rozumiem, czemu na ulicach pełno żółtopiętych :O

Gość hikuikyhikyuiuyoo
Przy pierwszej nodze to się zrobiło właśnie z małej rany. Przy drugiej raczej upały mu zaszkodziły i nieuregulowanie do końca cukru, mimo że jeździł na wizyty i starał się coś z tym zrobić. Lekarze jak człowiek jest starszy to też już tak nie pomagają i inaczej patrzą na pacjenta i po paru miesiącach był efekt taki, że noga zaczęła się psuć. Ale cóż. Samo życie. :(

Gość Franka Maj
żółte pięty to niedbalstwo a cukrxykom gnija z zaniedban dietetycznych a nie z powodu nie uzywania pumeksu. Mój wujek miał cukrzyce, dbał o siebie, nie miał zadnych powikłan :)

Gość a co cukrzyca przeszkadza?
hej ja mam cukrzyce typ 1 od 2,5 roku, mam chłopaka i moje życie towarzyskie w ogóle się nie zmieniło, trzeba się nauczyć żyć z chorobą, nie jest taka straszna jak ją poznasz, możesz robić wszystko , w niczym Cię nie ogranicza, tylko musisz kontrolować cukry i dobrze dawkować insulinę, tzn wyliczać sobie dawki samemu w zależności ile spożywasz węglowodanów.. Bez paniki. Pozdrawiam