Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RamPamPamRamPamPam

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE A NIEREGULARNY OKRES

Polecane posty

Gość RamPamPamRamPamPam

Kupiłam tabletki anty, okres powinnam dostać w przyszłym tygodniu i problem w tym, że wyjeżdżam na długi weekend i nie chcę go zmarnować z powodu miesiączki. Z drugiej strony nie mogę mieć w 100% pewności czy dostanę okres w tym miesiącu bo mam nieregularny i czasem co dwa miesiące. Ostatni miałam w Maju. 10 lipca wyjedżam nad morze i chciałabym na nim skorzystać. Moje pytanie brzmi : Czy mogę zacząć brać tabletki przed okresem? Dodam, że współżyję i chciałabym się zabezpieczyc przed ciążą. Byłam dziś u lekarza ale wyjechał na dwa miesiace a inny przyjmuje w lipcu dopiero dlatego musze zapytać o to na forum... Pomóżcie :(

jeśli zaczniesz brac tabletki nie od 1 dnia okresu ale w trakcie cyklu to wyniknąć z tego może kilka rzeczy: 1. przez pierwszy miesiąc brania nie będziesz jeszcze zabezpieczona przed ciążą 2. rozregulujesz sobie organizm 3. podczas pierwszego opakowania tabletek bardzo częste są krwawienia i plamienia utrzymujące się nawet przez cały czas brania tabletek z pierwszego opakowania (21 dni nawet, tak tak, sama tak miałam), wiec być może wpadniesz z deszczu pod rynnę bo bedziesz chciała uniknąć okresu na wyjazd a i tak bedziesz cały czas plamić

Ja miałam plamienia nawet przez pierwsze trzy opakowania YAZu i jest to zupełnie normalne. Przez pierwsze opakowania trochę bardziej obfite, później już coraz mniejsze.