Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a-lice

DIETA 1000 KCAL --- CEL -10 KG --- ZACZYNAMY!

Polecane posty

Wróciłam. Po 3 dniach diety 500 kcal + ćwiczenia. Nie wyrabiam. I zostaje przy 1000 kcal. :)

zjadłam 2 omlety pieczywo lekkie + chuda szynka 2 kawy truskawki trochę jogurtu naturalnego nektarynka trochę zupy =893 kcal i zostało jeszcze trochę KCAL na kolację :D

Gość moze taka byc
:O:O

dzisiaj : 1) 2 kromki chleba ziarnistego z szynką i sałatą + kawa 2) jogurt 0%, omlet, kawa 3) brzoskwinia, 8 szt. pieczywa lekkiego 4) ryż pełnoziarnisty z warzywami i keczupem, kawa zbożowa 5) --- nad tym jeszcze pomyślę :D bez kolacji = 1152 KCAL

Gość to ja otyle dziecko
tez zaczynam od dzis!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))

Cześć ;) W poniedziałek zamierzam zacząć dietę 1000 kalorii . Już próbowałam , ale niestety brakowało mi motywacji . Po paru dniach dochodziłam do wniosku , że to bez sensu i kończyłam . Mam nadzieję , że to forum mi jakoś pomoże ;) Ale niestety nie będę mogła się dowiedzieć , ile schudłam , bo mam chyba zepsutą wagę . Wczoraj rano wskazała mi 61 kg , a wieczorem 65 . No i się po prostu załamałam..więc wolę już na nią nie stawać ;)

Cześć ;) W poniedziałek zamierzam zacząć dietę 1000 kalorii . Już próbowałam , ale niestety brakowało mi motywacji . Po paru dniach dochodziłam do wniosku , że to bez sensu i kończyłam . Mam nadzieję , że to forum mi jakoś pomoże ;) Ale niestety nie będę mogła się dowiedzieć , ile schudłam , bo mam chyba zepsutą wagę . Wczoraj rano wskazała mi 61 kg , a wieczorem 65 . No i się po prostu załamałam..więc wolę już na nią nie stawać ;)

Gość gość
Po 1 primo :) wszystko ładnie pięknie ale jakoś nie widzę tutaj aby ktoś z was obliczył swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne Cmp (całkowita przemiana materii) co jest podstawą. Nie doczytałem czy ktoś określił swoją budowę ciała ekto mezo czy endomorfik - każda ma inne predyspozycje. Ponadto czy zdajecie sobie sprawę z tego jak postępuje przemiana pokarmu w energię (ogólne podstawy), białka tłuszcze i węglowodany złożone i proste do tego przydała by się skromna wiedzą na temat indeksu glikemicznwgo co przy waszym założeniu które bez obrazy uważam za szkodliwe dla organizmu 1000 kcal jest kluczowe. Ponadto takie ograniczenie w spożywaniu pokarmów doprowadzi ze po zakończeniu diety wrócić do tej samej wagi albo większej. A i jeszcze jedno trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy moja gospodarka kwasowo załadowania jest odpowiednia inny mi słowy czy nie jesteśmy zakwaszeni- jeśli tak to tak restrykcyjne dieta będzie szkodliwa. Dieta to nie eksperyment na własnym zdrowiu ale świadoma decyzja o zmianie sposobu odżywiania się już na całe życie. Pozdrawiam