Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula799

Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej psychologia dla magistrów

Polecane posty

Gość Paula799

Cześć, czy ktoś studiował może na SWPS na kierunku psychologia dla magistrów?Na ile lat rozłozyli Wam plan studiów? W tym roku chciałabym zacząć ten kierunek,spełnić marzenia i podjąc później pracę jako psycholog transportu(po podyplomówce oczywiście). Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym kierunku?Jakie były przedmioty i jaki stopień trudności?Warto?Cholernie drogie są te studia... Ja się wybieram na studia do Poznania,to chyba pierwszy rok dopiero, więc jest może ktoś z Wrocka albo Wawy? A może ktoś wybiera się tez do Poznania? Za wszelką pomoc dzięki!Buziaki!

Gość Paula799
Jest może toś?

Poczytaj na stronie uczelni, powinnaś tam mieć wykaz przedmiotów.

Gość paula799
No własnie patrzylam na stronie,wszystkie informacje są bardzo pobieżne,nic szczególnego.Zawsze informacje od studentów są bardziej wartościowe bo pisza tak jak jest naprawdę.

Gość Paula799
:)

ja jestem na wrocławskim swps-ie, poziom est naprawde super, zajecia bardzo ciekawe ale ze wzgledow finansowych bym sie na to w zyciu drugi raz nie porywała, wolalabym zdawac drugi raz mature i pojsc na uniwerek,autentycznie...

Gość Pula799
Wiekie dzięki,trochę sobie poczytałam,nie jest najgorzej,mam nadzieję,że nie będę najstarsza w grupie,taka weteranka:)

Gość :)))
:)))

Gość gość
Zna się na rzeczy Ireneusz Ślęzak. Badania u niego robimy z ludźmi z firmy transportowej. Można się dogadać co do terminu, ma rozsądne ceny i profesjonalne podejście. Nie robi badań na odwal. A słyszałem, że są psycholodzy, którzy mają takie olewackie podejście.

Gość gosaa
a mgr na jakim kierunku kończyłaś? Ja po mgr zapragnęłam zostać psychoterapeutą i okazało się, że wcale nie muszę iść na psychologię a na kurs psychoterapii, coś takiego: http://www.fundacja-wroclaw.org/kursy/informacje-o-kursie-36. Fajne jest to, że uczę się tam tylko najpotrzebniejszych rzeczy w zawodzie, nie jak na ogólnej psychologii.

Gość gość
Psychoterapeutą można zostać po psychologii lub psychiatrii. Jeśli jest jakaś inna droga dojścia to ja jej nie znam i nie do końca bym jej zaufała. Psychoterapeutą tak jak napisałam można zostać będąc absolwentem tych kierunków oraz po ukończeniu 4-letniego kursu psychoterapii, którego ukończenie upoważnia do ubiegania się o certyfikat Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczej i Behawioralnej. W Mazowieckim takim miejscem jest Centrum CBT-EDU, co roku są nowe zapisy, tegoroczna edycja rusza w czerwcu jednak czas zgłoszeń jest do końca kwietnia. Na stronie www znajdziesz formularz zgłoszeniowy oraz szczegóły rekrutacji