Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zgadzam sie z tym zupelnie

kto uważa, że 16 latki są dojrzałe jak na swój wiek?????????????

Polecane posty

Gość nie zgadzam sie z tym zupelnie

Takie gadanie, że niejedna 16 latka ma lepiej poukładane w głowie niż niejedna 20 latka są chore. I świadczą tylko o niedojrzałości tych małolat. I żadna dorosła osoba nie powie, że 16 latka jest dojrzała. To te małolaty mają takie wydumane mniemanie o sobie, że są dojrzałe, że są takie rozważne i mają poukładane w głowie nie to co jej koleżanki. Taa. Tak naprawdę macie pstro w głowie. Ale na siłę tłumaczycie sobie, że wyglądacie dorośle, że jesteście dojrzałe i usprawiedliwiacie się, że możecie w tym wieku się bzykać, bo przecież jesteście dojrzała, że możecie myśleć o zaręczynach, boście takie dorosłe, samodzielne. Taa. I to wywyższanie się i mówienie, że nie jadna 30tka ma siano w głowie, a wy 16 latki takie dojrzałe i znajace zycie, bo wiele przeszlyscie. A co niby przeszlyscie? bo mialyscie zrypane dziecinstwo? mnie tez ojciec lał. Ale to nie znaczy, ze jestem dojrzala. To, ze nie myslicie o bieberze, czy montanie, nie jaracie sie rozowymi swiecidelkami nie czyni Was dojrzalymi. Macie po prostu inne zainteresowania. Ale nie jestescie dojrzale. Macie tylko 16 lat! i szczerze Wam powiem, ze dojrzalosci nie osiagniecie tez w dniu 18urodzin. Wiec jako nastolatki jestescie nic nie wiedzacymi o zyciu gowniarami! dajcie sobie spokoj z tymi tekstami.

Dziękuje Ci kochana, właśnie ot pokazałaś swą inteligencje ,brawa dla Ciebie . Wydaje mi się,że los cię skrzywdził ,czyżby mąż ruchał nieletnie ?... Mam ponad 16 lat,nie uważam się za dorosłą ponieważ nie osiągnęłam prawnie pełnoletności,a więc nie mam się za taką uważać ,jestem dzieckiem ?oczywiście! jak najbardziej :) dla całej bliskiej rodziny ty również ! , ja osobiście nie jestem dla ciebie internautko dzieciaczkiem ,dla ciebie jestem obcą kobietą bo mój wiek możesz poznać po dokumentach nie moja wina ,że ,postępuje w miarę dojrzale i wyglądam tak a nie inaczej ,każdy był kiedyś tym bebeciem słodkim małym ,potem nastolatkiem ,młodzieżą ,dorosłym Tak,zgadzam się ,że ''jestem dojrzała '' to nie nalepka przyklejana na czoło w dzień 18-nastych urodzin i odtąd jestem lepszą ,to nawet nie jest coś typu ''mam trójkę dzieci ,35 lat kochającego męża ,5 kotów i wielką wille '' dojrzałość to coś co tobie brakuje .To postępowanie słusznie i odpowiednio w danych sytuacjach ,znanie praw moralnych i przestrzeganie ich ,dojrzałość to nie tylko ta fizyczna ,ale i psychiczna ,więc niestety to co tu piszesz jest godne wyśmiania i dołączenia cię do zacnej grupki niedojrzałych psychicznie .Też miałaś 16 lat,nie urodziłaś się od razu dojrzałą fizycznie kobietą ,no chyba ,że się mylę i twoja mama przez dziurkę wielkości cytryny urodziła olbrzyma .Rozumiem ,że jesteś (byłaś ,dawno temu to było )zezłoszczona ,nie interesuje mnie czemu ,spotykam się z takim psychicznym nękaniem od dawna czy miałam 12 lat mówiono jakie to 12 -nastki głupie ,później 13 to samo ,14 to samo ,15 to samo ,16 to samo i teraz jak jestem między 16-17 nadal słyszę ,jakie to osoby w tym wieku są głupie i są dziećmi ,o co wam chodzi z tym wiekiem ..to jest z roku na rok bardziej wkurzające ,obojętnie ile masz lat możesz być zepsutą ,zdziecinniałą osobą ,wywyższającą się z różnych powodów i prawiącą światu kazania na temat wszystkiego ,zajmij się pracą ,rzadko wchodzę na takie portale bo mam szkołę i praktyki ,tam jesteśmy traktowani dorośle ,czyli tak jak na to zasługujemy ,bo potrafimy się zachowywać dorośle po mimo swojego krótkiego bytu na tym świecie ,bo nie o to tu chodzi . Wiesz ,że jest coś takiego jak dusza? nie czujesz czasem jakbyś przeszła z nią tysiące ciał i wiedziała niekiedy dużo więcej niż ktoś starszy przekazujący ci morały chociaż ty doskonale to wiesz i nie postępujesz źle ? Cóż moje pisanie i tak jest niczym ,ważne ,że macie już tyle , a tyle na karku i świadczycie jacy wy to dojrzali ,to jest jak kultura ...mówi się ,że ludzie nie rodzą się ludźmi tylko się nimi stają ... Po za tym prawnie ,tak to ważne,że prawnie osoby ,które ukończyły 15 rok życia mogą dokonywać aktu ,niestety prawda jest bolesna

Gość kotka w szpilkach
szybciej uwierzę w życie pozagrobowe krasnali ogrodowych pracowałam z gimnazjalistami piszącymi egzamin, dzieciaki w podstawówkach są bardziej rozgarnięte