Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaLipiecc

Imię dla córki - Martyna czy Milena ?

Polecane posty

Gość do ternando
i holendier tez dobrze prawi

Gość Sarkosie
w sumie to ja tez zgadzam się z Ternado. Ja chce tylko dodać, ze ja rzeczywiście podrzuciłam ten link dlatego, żeby uprzedzić, ze pewne imiona moga się kojarzyć. Mogą nie znaczy,że muszą. Nie chciałam tu wywoływac kłótni. Nadawaj sobie jak chcesz.

Gość Jak się nie możesz zdecydować
to zrób zbitkę tych imion: Mar-tyna + Mi-lena = Mar-lena :) Daj jej Marlena. ;)

Gość 25 i 8 m-cy:)
normalnie same Matryny, Mileny, Julki i Zosie a jest tyle pięknych imion...

Gość Bo to jest tak że dziewczyny
są nieśmiałe i boją się, że jak nie pójdą z falą na jakieś imiona, to znajomi będą ich wytykali za to że nawali dziecko niemodnie. Myślę, że prawdziwie indywidualne imiona (nie popularne i nie serialowe) dają tylko odważni, niezależni ludzie. Reszta idzie na masówkę. Zresztą przypomnij sobie dzieciństwo i policz ile znasz rodzeństw o imionach Kasia i Michał. :P

Gość lhooq
O MATKO, żadne! wszystkie martyny ktore spotykalam na drodze byly tragiczne, okropnie głupie. stąd moje złe skojarzenie. a imie milena jak dla mnie jest po prostu brzydkie. z dwojga złego tak czy inaczej wybralabym milene...no ale kwestia gustu ;)

Gość Highho
Zgadzam się - oba beznadziejne.

Gość na jaką masowke
Tiaaa, bo Kasia czy Zosia nie może się po prostu rodzicom podobać, tylko "idą na masówkę" nie ? Bo trzeba błysnąc oryginalnym imieniem żeby tylko moje dziecko nosiło to imię w całej piaskownicy, przedszkolu, klasie, na roku. Jednemu się podoba martyna, innemu Kasia, a jeszcze innemu Wirdżinia i niech każdy nadaje tak jak chce. Nie ma imion "beznadziejnych", nie ma lepszych i gorszych.

Gość na jaką masowke
aha i trzeba mieć we łbie nierowno, żeby przewidywać że Nikodem na bank będzie wyzywany od Dyzmy za 10 lat, a Mielna od jakiejś debilnej piosenki będzie dziwką, a Baśka na pewno będzie miała wielki biust :D Każdy ma jakąs ksywkę i co z tego ?? Nie przewidzisz czy za rok, dwa po ur twojego dziecka nie zrobia jakiegoś filmu czy piosenki i nie beda jechać twojego dziecka w szkole !1 Żal i tyle.

Gość na jaką masowke
"normalnie same Matryny, Mileny, Julki i Zosie a jest tyle pięknych imion... " Nie to jest piękne, co jest piękne, tylko co się komu podoba. Kwestia gustu ;) Te "tyle pięknych imion" może dla mnie znaczyć to samo co dla ciebie te julki i zosie(notabene bardzo ładne polskie imię )

Gość Ja też jestem za Milenką
:D

Gość Nie sadze zeby to pasowalo
a to i ja sie przylacze i stawiam na Milene:)

mam na imie Milena w szkole bylam zawsze tylko jedna (ur1988r) i powiem szczerze lepiej daj Milena - martyna jest bardziej oklepane Milena,Milenka,Lenka jestem naprawde zadowolona z imienia;) a opis imienia idealnie do mnei pasuje :D pozdrawiam Ciebie i Milenke (tak?hehe:))

Gość Bleeeh!!!
Milena podoba mi sie tak jak Marlena czyli obydwa imiona uważam za O K R O P N E. Bez względu na to kto je nosi obydwa kojarzą mi się z rumpiastymi dziewuchami, bo tylko takie Mileny i Marleny znałam. Jeszcze raz Bleeeh!

Gość Bez sensu jest
takie pytanie

Gość MadziaAAAAAAAAAAAAAAAA
moja córeczka ma naimie Martynka bardzo ładne imie fajne też ąJjulia Amelka ale te imiona są oklepane