Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka3112

Kontrowersyjna lalka Barbie - podoba się wam ??

Polecane posty

Gość poiuytrewqkjhg
jako dziecko sama barbi wypychalam czyms brzuch i bawilam sie ze jest w ciazy. wiec chyba nic w tym zlego wg mnie. Ja widziałam gorszą zabawkę: lalka która rodziła....ale nie jak tu...tylko otworem którym się rodzi. Made in China. Włosy łonowe i te sprawy. ochyda!

Gość wschodnia chinka
JAKO DZIECKO dostalabym szoku

W niektórych krajach to normalne, że dzieci wiedzą skąd się biorą... Ok, może zabawa w poród nie jest szczególnie miła, ale to normalna część ludzkiego życia. Póki nie ma lalek z odpowiednimi otworami by móc bawić sie w poczęcie to mi nie przeszkadza. Lecz oczywiście liczy sie świadomość i wiedza dzieci, ale to powinno być także i bez takich lalek

Gość a co jest kontrowersyjnego
w lalce w ciąży? pogięło was???????????????????????

ja taka mialam-miala brzuch na sprezynie,mozna go bylo wcisnac do srodka i wsadzic dziecko,no i doczepic okragly brzuch na takich zaczepach...przeciez to naturalna sprawa,wiec nie wiem w czym problem.lepsze to niz laleczki w bikinii i na koturnach emonaujace seksualnoscia

a według mnie super-może po części pełnić rolę edukacyjną to dobry pomysł na przystępne przekazanie dziecku jak się rodzą . Nie widzę w tym nic kontrowersyjnego.

Nie jest zła ta lalka, dla starszej nieco dziewczynki. Ale z drugiego linku, z wnętrznościami na wierzchu, to wybaczcie, ale chory umysł musiał wyprodukować.

Gość serveterra
jak ja bylam dzieciakiem to moja kolezanka juz miala taka lale z otwieranym brzuchem -wiec nic nowego... a to bylo z 15lat temu

Gość a niby co kontrowersyjnego
widziałam ten model dobrych kilka lat temu coś mi swita że jest też model laki niepełnosprawnej, na wózku czy coś myślę że taka lalka może być fajna jeśli mamy kilkuletnią dziewczynkę i spodziewamy się rodzeństwa dla niej ciąża to żadne tabu, to raczej dorosli robią problem z tego i wychowują dzieci w dziwacznym poczuciu że golizna, ciąża czy seks są jakieś złe i najlepiej udawać że takich rzeczy nei ma i o nich nie mówić

Gość jajajajaxxxxxxxx
uuu faktycznie kontrowersyjne, brakuje jej jeszcze ogona z tyłu... faktycznie ciąża to coś dziwnego i zdarza się raz na setki tysięcy lat, ostatni raz słyszano o czymś takim w epoce dinozaurów

przecież takie lalki sa stare jak świat. Pamiętam, że jak chodziłam do przedszkola (mam prawie 30 lat) to jedna dziewczynka miała właśnie taką lalkę w ciąży, którą dostała od krewnego z Niemiec i wszystkie jej zazdrościłyśmy:) Nie widze w tym nic kontrowersyjnego, ciąża to normalny stan.

Gość gość
To jest jakieś chore! Nie uważam, że powinno sie mówić dzieciom, że przyniósł je bocian, no ale żeby od razu lalka w ciąży??? Ciekawe co będzie następne - lalka z odpinaną pochwą, żeby mogła urodzić, czy lalka z okresem, której dziecko będzie zmieniało podpaski? Chore, co sie teraz na tym świecie dzieje.