Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jest u was z tym?

Czy wy też łatwo zniechęcacie się jak wam coś nie idzie,

Polecane posty

szybko się poddajecie i nieraz uciekacie od problemu? czy raczej macie odwagę być zdeterminowani?

Gość teoirs
laska mi osstatnio nie chciała zrobic loda to się zniecheciłem i ją rzuciłem

tylko ja mam taki problem? nie do wiary

Gość gab
tez mam słomiany zapal, do wszystkiego, nigdy nie dokanczam tego co zaczełam. Tak bylo ze szkola, z prawkiem, z facetami, szybko mi sie wszystko nudzi. I wyszukuje sobie inne zajecia, ktorych pozniej i tak nie doprowadzam do konca... ciekawe czy to sie leczy?

Gość ujyujyu
gab ja mam to samo

tzn. chcesz powiedzieć, że szkoły nie skończyłaś czy nie ukończyłaś jej w terminie? ja nawet przy głupim ćwiczeniu excela się zniechęcam, mam zapał tylko wtedy jak kumam, tak jakbym bała się próbować ćwiczyć... :o

Pamiętam pewną sytuację z podstawówki. Robiłam rysunek na plastykę i w głębi duszy uważałam, że nie jest on ok. Jak przyszłam z nim do nauczycielki po ocenę, to byłam pewna, że mi powie, że ja sobie kpiny urządzam i za coś takiego należy mi się jedynka. Byłam zdziwiona, bo mi babka powiedziała, że gdyby był bardziej zakolorowany, to mogłoby być 6. Do prawa jazdy podchodziłam 2 razy i dlatego, że mi się nie powiodło, odpuściłam sobie. Byłam na 3 rozmowach kwalifikacyjnych i przestałam szukać pracy (bo przecież mnie nie przyjmą). Jestem na 6 semestrze studiów i nie mam nawet 1 podrozdziału pracy lic. Wiele bym mogła mówić...

Gość gab
Tzn szkole skonczylam, nawet kilka, ale zmienialam pare razy. Chodzilo mi o kursy, nie skonczylam 2-wóch informatycznych na ktore sie dobrowolnie zapisalam i wydalalam na nie kupe kasy, kursu ang, tez mnóstwo pieniedzy, kurs prawka; nauczylam sie jezdzic, mam swoj samochod, ale po 1-szej porazce na egz. dalalam sobie spokoj. Teraz projektuje stronki w internecie, robie zdjecia i wrzucam do banku zdjec, ale to tez mi sie zaczyna juz nudzic...:(

Gość gab
jak jest u was z tym? wiesz co? moze po prostu nie wierzysz w siebie, moze ja tez, zabieram sie za kilka rzeczy naraz, a potem odpuszczam, czasami mysle sobie po co to wszystko i tak nie dam rady. Moze o to chodzi, moze brakuje nam kogos kto by nas zmobilizowal? Dal "kopa w tylek" zeby to nwszystko co robimy nabralo sensu, sama nie wiem...

Teraz projektuje stronki w internecie, robie zdjecia i wrzucam do banku zdjec nie wierzysz w siebie? jak czytam to zdanie, to mam wrażenie, że musi Ci to dobrze iść? "kopa w tyłek" to raczej nie. W moim przypadku to wina "wychowania", a co za tym idzie niskiej samooceny. A myśli typu: "po co zaczynać, skoro i tak nie uda się" znam doskonale, ja tak miałam przede wszystkim z pracą lic. Nawet byłam u uczelnianego psychologa z tym problemem, bo tak bardzo bałam się jej pisać... Z tym, że teraz mam tak przerąbane na uczelni, że już nieważne za co się wezmę. Mój los jest raczej przesądzony i tym bardziej jestem zniechęcona.

Ja tak mam. Źle znoszę porażki , i jak coś nie idzie po mojej myśli to szybko rezygnuję. Odpuszczam.

Gość a ile macie lat?????
??

Gość ja nie mam słomianego zapału
raczej mam samozaparcie. prawo jazdy zrobiłam, mimo że fatalnie mi szła nauka, postanowiłam, że przeczytam książki z danej listy - przeczytałam, postanowiłam, że nauczę się robić szydełkiem - dokonałam tego i robię małe arcydzieła, postanowiłam, ze nauczę sie na drutach - opanowałam te umiejętność. jak chciałam schudną - to schudłam tyle, ile chciałam - 8 kg jak coś postanowię, to do tego dążę. teraz próbuję uczy się języka, ale jakoś gorzej z tym idzie. już nie te lata

Gość gab
O:) No tak idzie mi niezle, ale zaczyna mnie to nużyc, nie daje mi satysfakcji jak na poczatku...czyli 2 mies. temu. musze znalezc cos innego... no to jest wlasnie to: niska samoocena= niewiara w siebie. Tez mnie wysylano do szkolych psycholi, ale byly to zazwyczaj stazystki, swierzynki ktore nie bardzo wiedzialy jak sie zabrac za taka jak ja. Pokazywaly mi jakies tam obrazki, rozmawialysmy, z jedna sie nawet zakumplowalam, potem wymienialysmy sie ksiazkami, stwierdzila, ze przeciez ja nie potrzebuje zadnego psychologa, dziwila sie po co oni mnie do niej wyslali?:) Hej, po prostu uwierz w siebie i nie sluchaj tego co inni mowia. Ty sama znasz siebie najlepiej i powinnas znac swoja wartosc.