Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biustomaniaczkaa

Ma ktos biustB75???? jaki to jest?

Polecane posty

Gość biustomaniaczkaa

szukam odpowiedniego rozmiaru i w roznych kalkulatorach internetowych wychodzi mi 75B.. pare razy 75A, raz 70D i raz 70C:/ ale najwiecej razy to 75B , mam w biuscie 90 a pod 77, jaki to rozmiar?

Gość biustomaniaczkaa
zadna nie ma>? kazda ma balony ?

Gość dfghjkll
Możesz podać linki do tych kalkulatorów? Sama kiedy sprawdzałam swój rozmiar to wychodziło mi 65 D... Bardzo mnie to zdziwiło ponieważ zawsze noszę właśnie B75 i nie wydaje mi się aby był za mały. Aczkolwiek jest za szeroki lecz miseczki w porządku

Gość trtatara
Ja mam ten rozmiar ale zawsze mierze przed zakupem bo nawet ten sam rozmiar a inna firma i czuje się różnice. 70c też na mnie pasuje tylko o haftkę czy 2 dalej zapinam.

Gość trtatara
kiedyś kobieta w sklepie z bielizną mi powiedziała, że miseczka się zmniejsza wraz z malejącym obwodem pod biustem tak że 65d 70c 75b mają tą samą miseczkę a różnią się obwodem pod biustem

Gość biustomaniaczkaa
wpisalam w google jak dobrać biustonosz czy cos takiego i tam wchodzilam na rozne str i byly kalkulatory dobierania a 70 C to to samo co 75B?

Nie. W 70 C obwód jest bardziej obcisły, a miseczka większa. A 75B obwód jest luźniejszy i miseczka mniejsza. Im mniejszy obwód, tym większa miseczka.

Gość Quu
mam podobne rozmiary co ty, pod biustem 76, a w biuście 90. Noszę 75B. Przed kupnem stanika trzeba patrzeć, czy z miseczki pierś ci nie wypada po boku. Ważne jest także abyś mogła swobodnie zapiąć stanik na środkową zapinkę, ponieważ później nie będziesz musiała się stresować, że minimalnie schudłaś, czy przytyłaś i musisz wymieniać stanik. W takich oznaczeniach stanika numer oznacza rozmiar pod biustem, a litera rozmiar piersi. Też kiedyś czytałam, że rozmiarówki zmieniają się z obwodem pod biustem, ale dokładniej się nie dowiadywałam na ten temat. Najlepiej będzie jak pójdziesz do jakiegoś sklepu z bielizną i zapytasz sprzedawczyni, ona będzie miała profesjonalną wiedzę na ten temat. (Tylko nie idź na bazarek ;))