Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak na szybko zanim

brak światla w mieszkaniu - wywala korki, co moze byc powodem?

Polecane posty

Gość tak na szybko zanim

po wlaczeniu wywala korki

Gość wyłącz wszystkie urządzenia
włącz korki a potem włączaj urządzenia po kolei, dowiesz się co robi zwarcie i wywala korki

Gość tak na szybko zanim
oj dziękuję :) 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 nie spodziewalam sie, ze ktos mi tak grzecnie i na temat i tak szybko odpisze :D

Gość kliklklil
Cos masz zepsute.Powyłączaj z gniazdka urzadzenia.Moze zarowka przepalila sie i robi zwarcie.

Gość wyłącz wszystkie urządzenia
spoko, a teraz wrzuć fote tzytzów :classic_cool:

Gość tak na szybko zanim
przepalona zarowka moze robic zwarcie?

Gość jjjaaa
po włączeniu czego wywala korki?

Za dużo na raz idzie, ja tak miałam jak miałam wszystko oprócz piecyka od centralnego na jedną fazę. Zawsze wywala czy jak np. masz włączony bojler elektryczny albo piecyk w kuchence? Coś co dużo prądu źre?

Gość jadzka ze wsi
u mnie w kuchni jak chodzi pralka, to nic innego nie może być włączone (poza lodówką oczywiście), bo inaczej od razu wwala korki. To gniazdko cholerne, chyba jakieś niesprawne :o

Gość tak na szybko zanim
zawsze odkad sie zarowka spalila

Gość jjjaaa
jaka żarówka? energooszczędna czy zwykła?

Gość skoro to prawda to dlaczego
ktoś obcy wkroczył do twojego mieszkania i zaszył się w nim :classic_cool:

Gość kliklikm
jadzka, sprawne, tylko za mocno obciążone.Ja mam pralkę w łazience. Jeśli jest włączona w kuchni lodówka, w łazience pralka i w kuchni kuchenka (mam na prąd), to nie mogę włączyć już nic więcej. wystarczy mikser, albo mikrofala, czy czajnik elektr., albo krajalnica i wywala. Ale u mnie wystarczy wyłączyć to, co już za bardzo obciąża i wcisnąć w przedpokoju takie coś, co wyskoczyło i znowu wszystko działa. :)

Gość kliklklil
Jezeli zarowka sie spalila mogla stopic sie oprawka i jest na zwarciu.

Gość jadzka ze wsi
Można to jakoś chyba naprawić? Czy trzeba instalację wymieniać? Mnie strasznie wkurza to, że jak pranie się robi, to trzeba czekać 1,5h, żeby mikrofalówkę włączyć, czajnik czy głupie żelazko. Też mam w przedpokoju taki cypelek do włączania prądu, ale jednak jest to nieco uciążliwe.

Gość kliklklil
Po co czekasz 1,5 h .Nie ROZUMIEM

Gość tak na szybko zanim
dzieki:) lece sprawdzac🖐️

Gość sprawdzilas czy ktos ci sie
nie podlaczyl pod twoj licznik?

Gość jadzka ze wsi
Czekam 1,5 h aż się pranie wypierze, żeby móc podłączyć np piekarnik :o U mnie jak jest pralka włączona, to już nic innego nie może być w kontakcie, bo od razu prąd wybija.

Gość jadzka ze wsi
pomarańczowa - ja też mam junkersa, ale zaraz obok jest też czujnik w razie gdyby coś się ulatniało, to piszczy jak szalony. Polecam :)

Gość pomaranczowa aaa
no wlasnie tez sie zastanawialam nad tym czujnikiem, ale czytalam opinie, ze on piszczy nawet jak jest jakis silniejszy powiew powietrza, czy cos tam takiego, w kazdym razie, ze robi duzo halasu nawet jak nic sie nie dzieje. wiec stwierdzilam, ze jak on ma mi piszczec bez sensu, a ja mam umierac ze strachu za kazdym razem, to dziekuje. ale napisz mi porsze, jakiej firmy jest ten twoj, moze sie skusze jednak, jesli jest dobry. u moich rodzicow tez jest junkers, ale taki nowy, zreszta wisi na sciane, na ktorej jest duze okno, zawsze rozszczelnione lub uchylone, wiec tam nie mam takiego stracha... tu sie juz troche przyzwyczailam, ale mam nauczke na przyszlosc, zeby sprawdzac stan instalacji gazowej i elektrycznej i ogolnie wszystkie przylacza jak sie gdzies przeprowadzam.

Gość jadzka ze wsi
Ja mam ten czujnik w pomieszczeniu bez okien, więc nie wiem jak jest w przypadku, gdy zawieje. U mnie się włączał ten alarm przez kilka dni - okazało się, że junkers jest nieszczelny i ulatnia się gaz :o Mam taki 3 w 1 (gaz, czad i dym) firmy eura.

Gość jjjaaa
pralka pobiera ok 2000W. domyślam się ze jest założony bezpiecznik 10A. maksymalna moc, która nie wybije bezpiecznika to 10A * 230V = 2300W. są 2 rozwiązania: 1. założyć większy bezpiecznik (15-20A) takie się też stosuje 2. załączać inne urządzenia na innej fazie.

Gość jadzka ze wsi
Spróbuję wymiany bezpiecznika, w poniedziałek kupię odpowiedni i mam nadzieję, że problem zniknie :)