Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasiczkapliczka

czy u ryanaira w podrecznym moge przewozic perfumy?

Polecane posty

Gość lasiczkapliczka

czytam na ich stronie raz ze tak byleby do 100ml a zaraz potem ze perfumy tylko wtedy gdy sa zakupione w strefie wolnoclowej specjalnie zapakowane. ktos moze podrozowal z perfumami w podrecznym lub w torebce w ranairze?nie chce by pozniej okazalo sie ze musze wywalic tym bardziej ze tanie nie byly a dla dociekliwych jakby ktos zaproponowal zebym wlozyla je do bagazu nadawanego niestety lece tylko z podrecznym.

Gość olivia dunham
kupione w wolnoclowym to inna bajka. Nikt ci juz tego przeciez nie sprawdzi. Jakby bylo ograniczenie to nie sprzedawaliby powyzej 100 ml

Gość lasiczkapliczka
ok dziekuje bardzo

Gość olivia dunham
a reszte pakujesz w zamykany woreczek i moga cie cmoknac

Gość bingo skupiam sie na
może się dolączę ale z innym problemem. Też będę leciał z tym ryanairem pierwszy raz w ogóle. Biorę tylko podręczny.Proszę powiedzcie czy rozmiarówka torby jest bardzo sprawdzana? Moja torba jest trochę większa ale chciałem ją zwyczajnie nie wypełniać po brzegi i jakby co wcisnąć w ten ich miernik bagażu ale nie wiem czy tak można. ktos może tak robił?

jak zmiescisz w miernik to spokojnie polecisz... tylko zeby to nie byla waliza 2m na 2m ktora bedziesz na sile wpychal :D

spoko mam nadzieje ze wcisnę jakby co :D

ostatnio ja lecialam to jakis gosc mial torbe podreczna ktora mu na luzie sie nie zmiescila- nie mial wypchanej wiec jakby jak lekko docisnal to by weszla-ale niestety kazali mu placic bo ma wejsc sama...ja natomiast mialam wieksza niz on-na oko- a, ze bylam na koncu kolejki to nawet mi jej wkladac nie kazali..takze z doswiadczenia wiem, ze chyba CI co sie tak w kolejce pchaja na poczatek to maja najgorzej;)

Gość seriooo
niby czemu nie mozna samolotem przewozic perfum? :o

a ja kupilam whyskacza w pudelku z kieliszkami na bezclowce. wrzucilam do podrecznego i kazali mi go wcisnac do miernika ale sie nie zmiescil, wiec musiala wywalic pudelko z whyyskacza i upchac wszystko luzem :(

oooo dobrze wiedziec! dzięki za cynk. kurcze lece juz jutro i mam troche obaw z ta torba no ;/

kiedys gosc mial plecak-plecak jak plecak ani duzy ani maly, ale dosc napchany i kazali mu placic...mimo, ze jakis swetr ubral na siebie to i tak sam nie wszedl i kicha:Oale fakt oni tam przesadzaja..

Gość lasiczkapliczka
chyba zalezy na kogo trafisz. niektorzy przepuszczaja byleby sie ta torba w miernik zmiescila nawet na chama upchana a niektorzy wlasnie ze ma wejsc idealnie w ten miernik

Gość seriooo
o jezu.. no to czemu nie mozna przewozic wiekszych?

a powiedzcie czy oni kazdemu kaza w ten miernik torbe pchac i sprawdzaja? heh :(

w ogole to ja mam czasem wrazenie, ze oni maja z gory narzucone, ze maja min tyle i tyle kasy z nadbagaz skasowac...bo za kazdym razem na poczatku sprawdzaja, ma wejsc samo itd , wydziwiaja a potem pod koniec kolejki nawet nie kaza wsadzac, raz dwa szybko, szybko i po bolu...moze sie myle ale jakos juz kilka razy sie to sprawdzilo:)

dobra ja sie ustawiam na koncu mimo ze bede na lotnisku pewnie pierwszy ;/

Gość katalina muczaczo
jaki miernik??? ja mam pytanie z innej beczki latał ktoś na dowód z wizzair? no i czego NIE MOZNA DO PODRĘCZNEGO WZIĄĆ? mogę zabrać w podręcznym kosmetyki i prostownicę do włósów? :P

Gość bwiedb
a co z prostownica nie moge zalezc?

Gość kortynazol jest ok
ej a ktos wie czy jak mam doczepiane wlosy na clip in to zabrzecy mi na bramce i bede musiala je zdejmowac? ale siepa by byla. pytam powaznie

Gość no chyba brzeknie
tak mi sie wydaje

Gość aneeexxx
mi spinki pikały

Gość ej a kazali ci spinki
zdejowac czy nie?

w wizz air do podrecznego nie wolno zapalniczek,plynow pow 100ml,ostrych narzedzi,pensetki z powodzeniem mozna za to miec: prostownice,suszarke ,kosmetyczke,blyszczyk. kazdy plyn do 100 ml musi byc w woreczku zamkniety

Gość ciekawe kto bardziej
Pamiętajcie też, że podręczny jest do 10kg, bo czasem ważą i sprawdzają na wyrywki, a czasami nie. Ja leciałam i nie sprawdzałam ani ja, ani mi nie kazali, ale niekórych łapali i ich ważyli, i sprawdzali. I to po odprawie przed wejściem do samolotu tak zrobili.