Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

ile miałyscie lat rodząc pierwsze dzieco??

Polecane posty

Gość oooooohhhh
30 lat i jak sie spotkam z innymi mamami, to mi sie wydaje,ze juz stara jestem :) sporo moich znajomych maja juz dwojke dzieci przed trzydziestka. moi rodzice byli dojrzali jak ja sie urodzilam... mama 36 a tato 45 lat i jako dziecko troche bylo mi przykro czasami,ze moi rodzice juz byli po 40 i 50 jak poszlam do szkoly, ale byli za to kochani! ja bym nie czekala dluzej niz 34-35 max.

Gość akacja111
Przepraszam, źle napisałam, miało byc: W każdym razie nie ma się co oszukiwać, że kobieta 20-letnia, to jest to samo co 30-letnia, jednak czas nieubłaganie płynie.

Gość agggggggatka
19:) i wcale nie uwazam ze to za wczesnie :P

Gość nie moge spac cholera
20 i pol, drugie 33 i pol:)

Pierwsze jak miałam 19 lat drugie jak już miałam 34 lata. Za duży szok po pierwszym stąd ta różnica 15 lat :)

Gość Brygida:)
Ja miałam 24 lata jak urodziłam córkę. A 39 lat jak urodziłam bliżniaki(dwa chłopaki).I tak jak moja poprzedniczka 15 lat różnicy:):)

Gość smallgirl
Ja teraz mam 25 i za miesiac pierwsze dziecko

Gość BikiniKill
21.

Gość Anulkaaaaaaggg
póki co mam 23 lat i w ciązy jeszcze nie byłam i nie wiem kiedy będę.. mojemu partnerowi się nie spieszy :(

Gość same 20 latki
Lekko przerażające dla mnie, same 20 latki, które oczywiście planowały ciążę. A później się okazuje, że "dzidzia" to nie zabawka i na drugie decydują się po 13-15 latach przerwy, przeginając z wiekiem w drugą stronę, znajdując w tym oczywiście milion pozytywów. Ja rodzę 4miesiące przed swoimi 30 urodzinami :):):)

do same 20 latki - a co w tym niewłaściwego, że 20-latka planuje ciążę? Skoro ciąża jest planowana, to znaczy że dziewczyna i jej mąż/ partner dokładnie przemyśleli każdy aspekt posiadania dziecka, nie mówiąc już o sytuacji materialnej. I dla każdego dojrzałego człowieka oczywistym jest, że dziecko to nie zabawka, a że DOJRZAŁOŚĆ nie idzie w parze z wiekiem, można być dojrzałym w wieku 20 lat i niedojrzałym w wieku 35.

Gość same 20 latki
scarlett - tak planowałaś, tak się starałaś, że do slubu szłaś w zaawansowanej ciąży. No super! Zdaje sobie sprawę, że zaraz wnieci się tu wielkie oburzenie ale nie dziwię się temu bo 3/4 dziewczyn na kafeteri to dziewczyny, które do slubu szły wlasnie w zaawansowanej ciąży, ślub brały jak dziecko/dzieci były na świecie no i trzecia ewentualność są samotnymi matkami no ale w końcu były tak dojrzałe tylko coś gdzieś nie wyszło...

Gość xsde3t5yyyy
25 lat i 9 miesiecy

A ja urodziłam mając prawie 22 lata dziecko planowane acha i do śłubu nie szłam w wysokiej ciąży synek urodził się prawie rok po ślubie jakby komuś coś nie pasowało

Gość mDZIARAAAAA111
mialam 25.5 a drugie 28.5

Gość mama dwóch dziewczynek
pierwszą córkę urodziłam w wieku 23 lat, drugą 31. Rocznikowo 8 lat różnicy, w praktyce prawie 9. Jeżeli mogę coś doradzić - lepiej długo nie czekać z planowaniem. Różnie to w życiu bywa - nie zawsze wszystko układa się tj chcemy. A noszenie ciąży w 20 a 30 lat to na prawdę różnica... Wiadomo jednak, że najważniejsza jest dojrzałość i świadomość macierzyństwa, dlatego nie ma reguły kiedy najlepiej urodzić.

Gość mamusiamamuśkowa
25 bliźniaki

Gość ievcbhvbhjuf
Niech sobie kazda rodzi, w jakim tylko wieku chce :P Co to znow za porownania Polski do innych krajow... Ja rodzilam majac 24 lata. Po 30-stce juz sie nie zdecyduje na dziecko. Ale to tylko moje, osobiste zdanie.

Gość ievcbhvbhjuf
Moja mama urodzila mnie majac 20 lat, miala prace i nie byla za mloda na dziecko... Zreszta uwazam, ze kobiety kiedys byly bardziej odpowiedzialne, przygotowane i dojrzale do macierzynstwa niz mlode kobiety teraz. Co do mojej mamy, to macierzynstwo w wieku 20 lat zaprocentowalo :P-teraz ma 47 lat i od pieciu lat mojego brata i mnie nie ma w domu (mamy swoje zycie, prace) a moi rodzice maja czas dla siebie i na swoje pasje i czuja sie znow jak wtedy, gdy mieli po 20 lat :)

Gość młoda@mamusia
ja urodziłam synka majac 18 lat:)

synka urodziłam majac 24 lata syn ma 4 lata jak na razie nie planuje drugiego choć może moze ;)

Gość psycholkawawa
29 pierwsze, drugie 31 dwie ciąże przechodziłam bezproblemowo, uwielbiałam być w ciąży, gorzej z pierwszymi miesiącami po urodzeniu... osoba starsza traci więcej wolności, więc było ciężko :D

do same 20 latki - to Ty nie wiedziałaś, że żeby planować dziecko, nie trzeba być po ślubie? :D:D:D Nie rozumiem, co ma dojrzałość do ślubu. Każdy ma swoje poglądy i nie dla każdego ślub jest priorytetem. Zdaję sobie sprawę, że część ślubów jest dlatego, że dziewczyna zaszła w ciążę, ale nie można tak generalizować. Dojrzałość wyraża się gotowością dwojga ludzi na wychowanie i utrzymanie dziecka, a nie załatwianiem papierków dla księdza/ usc.