Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessi0017

Jakie kosmetyki do prostowania włosów?

Polecane posty

Gość jessi0017

Proszę o sprawdzone kosmetyki do prostowania włosów. Mam długie, pocieniowane włosy. Prostuję zawsze po myciu, jednak po kilku godzinach moje włosy zaczynają się falować i wywijać :( Szukam kosmetyków, które zapobiegałyby wywijaniu się włosów, a także chroniły przed wysoką temperaturą prostownicy. Do tej pory używałam szamponu i odżywki Nivea, jednak nie bardzo się sprawdziły. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Ja też tak mam i chyba niestety nic z tym nie zrobisz. Chyba, że trwałe prostowanie :( A myjesz włosy rano czy wieczorem? Jak wieczorem, to spróbuj je prostować rano. Dłużej wtedy są proste (przynajmniej w moim przypadku). P.S. Dobre są produkty firmy Indola. Używam Indola Innova Glamour Sparkling Ends na końcówki - nie wysuszają się i nie niszczą tak bardzo.

Gość jessi0017
Szkoda, bo w prostych włosach wyglądam lepiej. A na trwałe prostowanie chyba się nie zdecyduję.. Włosy myję wieczorem, bo rano nie bardzo mam czas. Często jeszcze suszę je suszarką, bo wtedy łatwiej i szybciej się prostują. Niestety, jeśli wyjdę gdzieś później to wracam już z pofalowanymi włosami :( ehh..

Gość kldktf
ja uzywam olejek loreal expert liss ultime, ale rzadko prostuje

Gość jessi0017
A wiesz jak mi jest ciężko rano wstać? :D haha. No ja na szczęście "baranka show" nie mam ;) Jedynie włosy wywijają mi się (zwłaszcza w jednym miejscu) i grzywka zawija do tyłu ;/ Tak mnie to denerwuje, że jak czasem nie zdążę rano wyprostować całych włosów to spinam w kucyk i prostuję tylko grzywkę.

Gość kldktf
nie boisz sie zniszczyc wlosow codziennym prostowaniem???

Gość enersys
mialam tak samo, kupowalam tone roznych kosmetykow aby po prostowaniu wlosy dlugo sie trzymaly i w sumie nic nie bylo rewelacyjne...ale kupilam sobie super prostownice i juz zadnych badziewnych kosmetykow nie musze uzywac bo sa mi nie potrzebne..wlosy trzymja sie do nastepnego mycia :D

Gość kldktf
a jak masz prostownice??? ja mam tondeo cerion premium

Gość jessi0017
Nie prostuję codziennie, bo mi się nie chce ;) No jedynie grzywkę, bo jak zrobię kucyka to lepiej wygląda wyprostowana. Ale boję się, że je zniszczę. Prostuję, bo w takich wyglądam lepiej.

Gość jessi0017
A moja prostownica to DYNORA DY-279.

Gość kldktf
tez wygladam lepiej, ale juz sobie raz zniszczylam mocno wlosy i teraz to robie tylko okazyjnie

Gość kldktf
za taka cene balabym sie uzywac, ale jak tam uwazasz........

Gość jessi0017
A jak długo prostowałaś?

Gość jessi0017
Prostownicy nie kupiłam sama, dostałam w prezencie.

Gość enersys
mialam juz rozne prostownice od zwyklych do profesionlnych i dupa... kiedys fryzjerka polecila mi lakier do wlosow z loreala fix anti friz za 50 zl i stoi mi do tej pory... pare razy go tylko uzywalam i tez jakos specjalnie dobry nie byl... a prostownice teraz mam z rowenty ta biala respect jest rewelacyjna, polecilam ja moim 3 kolezanka i tez sa zdowolone... ja ja kupilam jakies pol roku temu za 210 zl teraz juz widzialam je po 180 takze nie sa takie drogie :)

Gość enersys
lepiej zainwestowac kase w lepsza prostownice niz potem wydawac kase na kosmetyki do zniszczonych wlosow albo na jakies mikstury do prostowania wlosow ktore i tak nic nie daja... ja prostuje wlosy od 5 lat non stop, bo tez lepiej wygladam a mam swoje naturalne wlosy mocno krecone... owszem sa na koncach troszke zniszczone ale co jakis czas je podcinam a dodam ze wlosy mam suche i rozjasniane wiec to tez je niszczy

Gość kldktf
ja mialam wczesniej z remingtona za 250zl i mi zniszczyl po ok 4 mies prostowania, wlosy blond. teraz mam profesjonalna z hurtowni fryzjerskiej tondeo w promocji byla za 300zl, prostuje okazjonalnie, uzywam profesjonalnych szamponow i masek. ogolnie jak sie ma takie kijowe wlosy jak moje to nic nie pomoze :) ani to proste ani to krecone

Gość jessi0017
Brałam już pod uwagę zakup nowej prostownicy, ale za bardzo nie znam się na tym sprzęcie ;) Co mi jedna osoba doradzi, to następna odradzi, poleci co innego, następna uzna, że to też jest lipa i tak w kółko. Tak samo jest z kosmetykami. Jednej pomaga to innej zaś tamto ;) Ehh.. jakbym chociaż miała normalne włosy, a nie takie ni kręcone ni proste.

Gość enersys
ja tez uzywam masek i roznych odzywek, wiadomo bez tego ani rusz :) czasami po myciu jeszcze jakis jedwab wetre w koncowki i to wszystko... im wiecej tego roznego badziewia na wlosy dawalam tym byly gorsze, codzien by je wypadalo myc bo od tych roznych specyfikow byly obciazone i oklapniete na drugi dzien..

Gość jessi0017
No właśnie, za dużo chemii na głowie też nie jest dobre.. A komu się chce codziennie myć włosy, bawić z prostownicą i z tymi wszystkimi specyfikami "prostującymi".. ;/ Mimo to chce się mieć proste, ładne, lekkie włosy ;)

Gość kldktf
zobacz sobie na www.hairstore.pl ja tam kupuje, ceny duzo nizsze niz w salonach . ja chcialam prostownice do 300zl, to mi pani polecila albo te co kupilam, albo z babyliss pro, ale ta ma 2 lata gwarancji wiec padl wybor na nia, a jak masz wiecej kasy to z CHI ponoc sa bardzo dobre prostownice, najlepsza GHD ale to koszt 700-800zl

Gość jessi0017
Popatrzę, może znajdę coś ciekawego i w miarę przystępnej cenie ;)

Gość kldktf
hahahahahhaa

Gość kldktf
trzeba miec niezle nasrane :D

Gość enersys
podszyw wszedzie sie znajdzie ... no nic ja uciekam, trza sie zabrac za jakas robote... pozdrawiam 🖐️

Gość el Pato
ja jako fryzjerka polecam po prostu szczotke okrągłą i suszarke . końce wyciągniętę na szczotke trzymają się o wiele dłużej ;)) bez tego , nigdy bym nie zobaczyła na oczy swoich prostych włosów .

Gość Alejandro 45
Myślę że tutaj wybierzesz coś dla siebie www.Selective.com.pl to profesjonalna linia do pielęgnacji włosów,więc warto.