Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessi0017

Jakie kosmetyki do prostowania włosów?

Polecane posty

Gość apc-Cosmetics.com
Przecież ten temat jest ciągle aktualny i każda z nas szuka dobrych i sprawdzonych kosmetyków. W tym celu zapraszam na naszą stronę www.apc-Cosmetics.com

Gość martynka9090
Daj spokój z Nivea, ja przy wyborze kosmetyków zawsze staram się zwracać uwagę na te firmy, które produkują TYLKO kosmetyki do włosów. Dobry płyn ma Chantal Sessio, utrzymuje efekt prostowania ale nie sprawia że włosy są tłuste, polecam.

Gość gość Justa
Ja ułatwiam sobie prostowanie...maską do włosów! Pielęgnuje moje włosy po każdym myciu, a do tego znacznie ułatwia całe prostowanie. http://lokikoki.pl/product-pol-3134-Treat-Ultra-Lisso-maska-wygladzajaca-ulatwiajaca-prostowanie-wlosow-500-ml-Montibello.html Nie lubię stosować rożnego rodzaju spray'ów, kremów podczas samego prostowania, bo strasznie przetłuszczają mi się po nich włosy, a ta maska to świetna alternatywa.

Dziewczyny a może zamiast męczyć się codziennie z prosownicą, lepiej raz na trzy - cztery miesiące zafundować sobie keratynowe wygładzanie włosów.

Gość gość
Jeśli zależy Ci na preparatach znanych producentów, to możesz przejrzeć sobie ofertę sklepu internetowego Twoja Uroda 24 (www.TwojaUroda24.pl). Oni w ofercie mają pełną paletę profesjonalnych kosmetyków do włosów. W ofercie znajdziesz np. serum Loreal, wosk Loreal, szampon Wella. Mają też bardzo bogaty wybór farb i preparatów do stylizacji.

Gość Oollka
Keratynowe wygładzanie włosów należy do najlepszych metod na proste włosy. Nie jest najtańszym zabiegiem, ale warto. Oczywiście musi być zrobiony przez fachowca, bo w przeciwnym razie efekt może być mizerny i krótkotrwały. Ja mam swojego mistrza fryzjerstwa Mateusza z salonu Gnatyshyn na Ursynowie. Ostatnio jak zrobiłam sobie u niego prostowanie to efekt utrzymywał się ponad pięć miesięcy. Dla tego na profesjonalnych zabiegach nie ma co oszczędzać :)

Gość renata339
Ja do prostowania swoich włosów używam sprayu od Joanny, sprawdza się dobrze i jestem z niego zadowolona. Dodatkowo zawiera składniki zapewniające ochronę termiczną włosów podczas stosowania suszarki czy prostownicy. Jeśli chcesz go wypróbować to możesz zamówić tu https://kontigo.com.pl/wlosy/stylizacja-wlosow/pozostale.html , mają też inne rodzaje.

Gość gość
Patrzcie tutaj - https://www.pro-sprzet.pl/blog/?p=1287 Prostowanie włosów keratyną jest moim zdaniem zdrowsze dla włosów, o ile tylko korzystacie z odpowiednich kosmetyków. Prostownica włosy zdecydowanie bardziej niszczy. Inna kwestia to trwałość efektu tego prostowania.