Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaajuhuhu

Poród w Uk.

Polecane posty

Gość monikaajuhuhu

Witam wszystkich:). Mam pytanie czy jest tu może jakaś kobieta ,która rodziła w Anglii?? Mianowicie chodzi mi o to czy są tutaj polscy lekarze?,ponieważ nie znam języka a tutaj będę rodziła.. Proszę o pomoc ! Pozdrawiam :)

Gość Fabienka
hej ja tez tutaj bede rodzic drugie dziecko:)Pierwsze rodziłam w Polsce:) obejrzyj sobie bardzo fajny program na channel 4 leci One Born every minute o 21 w piatki chyba teraz leci.. tam pokazane mniej wiecej jest jak porod tutaj wyglada porodowka itp:) ja duzo sie dowiadywałam na roznych forach oraz od kolezanki o porodzie tu. Musze przyznac ze mimo iz sie boje bo wiadomo opieka tutaj jest nieco inna to martwie sie coraz mniej:) Personel jest zawsze miły i pomocny u nas w Polsce wiadomo jak z tym bywa:) Polozna powinna Ci powiedziec o tak zwanym planie porodu powinnas tam napisac jak chcesz zeby twoj porod wygladał kto ma w nim uczestniczyc czy zyczysz sobie znieczulenie czy wolisz naturalne sposoby oraz wanne... w kazdym razie moze byc przy tobie mama siostra maz chlopak czy przyjaciolka... dziecko zawsze jest przy Tobie tutaj przstrzegaja regol ze dziecko jest przy mamie od samego poczatku jesli bedziesz dobrze sie czula i dziecko to wyjdzesz szybko do domku min 6 godzin po porodze zazwyczaj jest to 24 godziny jesli mama i dziecko czuja sie dobrze:) po cesarce sa to zazwyczaj trzy doby:) nie martw sie nic napewno wszystko bedzie dobrze:) ja sie tego trzymam bo do niedawna starsznie sie balam ale o i tak nic nie da dziecko trzeba urodzic i tyle:) pozdrawiam Cie serdecznie:)

Gość puknąć się w łeb
ciężko o polskiego lekarza, ale przysługuje Ci prawo do tłumacza :) umawiając się na wizytę prosisz o polskiego tłumacza, który zjawia się na Twoja wizytę :) nie martw się będzie dobrze :)