Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbawiciel świata

Za ten temat zablokowali mnie na deprsja.ws

Polecane posty

Gość leniwa jak jasna cholera
problem w tym, ze zbyt wiele chorob jest blednie diagnozowanych, no bo przeciez duzo latwiej oglupic czlowieka, prawda? sztuka jest trafic na dobrego lekarza. tak bylo u mnie, ze chorobe zdiagnozowal mi lekarz z zupelnie innej specjalizacji niz ta, ktorej dotyczyla choroba :O takich mamy lekarzy :O

ogladam ten film, do ktorego link wkleil zbawiciel. oczywiscie statystyki mowia o stanach zjedn. co miesiac przez zazywanie psychotropow, przez ich skutki uboczne, ginie 3000 ludzi. to wiecej niz z powodu morderstw. ciekawi mnie jak to sie ma do chorob psychicznych nieleczonych, ale pewnie nie ma takich statystyk.

Gość de pre ja
To prawda że cieżko trafic na dobrego lekarza. Ale i tak jestem bardziej za leczeniem sie niz nie leczeniem i wiarą np w marichuanę. Depresja jest tym bardziej trudna do diagnozowania, ale nie wolno jej lekceważyć. A statystyki sa wg mnoe dość niewiarygodne ponieważ bardzo dużo osób z prawdziwą depresją nie ujawnia sie i potrafi ją doskonale ukryć, ze wstydu i strachu. A jak się jeszcze naczytają teorii o szkodliwości leków to już w ogóle będzie źle ;-(

To nie sa teorie. Ale potencjalnie pozytywny wplyw jednak w niektorych sytuacjach przewaza nad potencjalnym zagrozeniem.