Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khiughdfg

Allegro- niezręczna sytuacja

Polecane posty

Gość khiughdfg

Witam, znalazłam fajną torebke na allegro,była wystawiona od 1 zł napisałam wiad do tej Pani wiad, czy jest możliwosc kupić ją w opcji kup terza, odpisała,że ok 40 zł i jest moja, zalicytowałam do 40 i ona miała zakończyć aukcje.Minęło kilka dni aukcja trwała , oprócz mnie licytowały jeszcze 4 osoby, jednak jnikt nie przebił tych moich 40 zł, a nawet --i tu jest problem--- wygrałam tą torebke za2 6 zl.Sprzedajaca codziennie sie logowała, nie wiem czemu nie zakończyła pewnie liczyła na więcej.Nie pisze nic do mnie, a ja nie wiem, wpłacic jej 40 zł , 26 czy ile.Jak to rozwiązac??

Gość dqwewqe
skoro nie zakończyła aukcji i liczyła na więcej to wpłac jej te 26 zł, dlaczego miałabyś płacić wiecej. To dla niej jest to niezręczna systuacja i dlatego się nie odzywa.

Gość khiughdfg
Ale boję sie,że mi nie wysle, a na taka torebke poluje juz dlugi czas...

Gość khiughdfg
Myslalam zeby wplacic jej trzy dychy , tak po środku, ale w sumie nie wiem , nie chce wyjsc na jakas pazere co żeruje na innych, choc z drugiej strony zawsze te pare zl w kiezeni

Mogła dac cenę minimalną 40 zł i wtedy byś nie wygrała licytacji. Skoro aukcja skończyła się na 26 zł to tyle powinnaś zapłacic.

ale dlaczego mialaby ci nie wyslac. Poza tym nie rozumiem poprosilas ja o wystawienie aukcji kup teraz za 40 zl. Nie zrobila tego zostawiajac licytacje. To jest jej problem nie Twoj. Jak ktos mnie prosi o wycofanie aukcji i zrobienie kup teraz (jesli proponowana cena mi odpowiada) nie robie problemu.

Gość Donata00
umawiałaś się na 40 zł i tyle powinnaś w płacić po jaką cholerę do niej dzwoniłaś

Nie wiem w ogóle nad czym Ty się zastanawiasz. :D Wpłać 26zł. Zresztą jak będziesz płacić przez płacę z allegro to chyba nawet więcej nie da się wpłacić.

Gość khiughdfg
Dzieki za odzew, chcialam poznac opinie innych ludzi jak to wyglada, chyba napisze jej maila co robimy z ta sytuacja , ciekawe co ona na to

Jakiego maila? :D O matko! Ludzie są dziwni. :classic_cool: Jeśli nie było ceny minimalnej to w ogóle nie ma o czym mówić i o czym rozmawiać. :D :D :D

Gość khiughdfg
Donata00 umawiałaś się na 40 zł i tyle powinnaś w płacić po jaką cholerę do niej dzwoniłaś Ja nigdzie nie dzwoniłam :)

Gość to moglo by nie byc prowokacja
Jeśli wpisałaś 40 to zpunktu widzenia umowy (bo sprzedaż na allegro to umowa) to musisz wpłacić 40. Na allegro wpisujesz maksymalną kwotę jaką Jesteś gotowa zapłacić. Jeśli wpiszesz 40, a ktoś wpisze 39 to nawet jeśli Twoją początkową ofertą (najniższą ) było 26 to system automatycznie wbije 40 jak Twoją najwyższą kwotę. Także wylicytowałaś za 40, nie 26. Nie użyłaś opcji kup teraz tylko licytuj.

Gość Donata00
nie doczytałam to po jaką cholerę do niej napisałaś

dziewczyno co Ty tu chcesz kręcić......wygrałaś torebkę za 26zł ! Jesli masz za dużo kasy to podam Ci moje konto

Gość khiughdfg
Perwersja --- no wygralam za 26 ale miala mi sprzedac za 40 i ja sie na to zgodzila, niw wiem dziwnie sie z tym czuje , troche tak jak bym ja chciała naciagnac, moze dziwna jakas jestem...

Przepraszam, nie doczytałem :). Skoro wygrałaś za 26 to nie interesuje Cię to jak się umawiałaś. Ważna jest umowa sprzedaży zawarta na allegro, a ona jest na kwote 26.

Gość gfdffgdd
daj linka do tej aukcji ocenimy ile jest warta 26 czy 40

Gość ja mam 31,5 roku
jej moze miała więcej niż 1 sztukę i nie musiała kończyć tamtej aukcji - myślcie ludzie!

Perwersja --- no wygralam za 26 ale miala mi sprzedac za 40 i ja sie na to zgodzila, niw wiem dziwnie sie z tym czuje , troche tak jak bym ja chciała naciagnac, moze dziwna jakas jestem... Ok, zgodziłaś się, ale nie jest to obowiązująca Cię umowa.

Gość Jennifer Bonnell
"to moglo by nie byc prowokacja Jeśli wpisałaś 40 to zpunktu widzenia umowy (bo sprzedaż na allegro to umowa) to musisz wpłacić 40. Na allegro wpisujesz maksymalną kwotę jaką Jesteś gotowa zapłacić. Jeśli wpiszesz 40, a ktoś wpisze 39 to nawet jeśli Twoją początkową ofertą (najniższą ) było 26 to system automatycznie wbije 40 jak Twoją najwyższą kwotę. Także wylicytowałaś za 40, nie 26. Nie użyłaś opcji kup teraz tylko licytuj" Ale bzdury :D Złożenie oferty i Twoja wygrana jest jednoznaczna z zawarciem umowy. Wpłać te 26 zł i tyle

Gość khiughdfg
nie dam linka, jest warta nawet wiecej bo tzw mizensa emily , po 100 je sprzedają

Gość khiughdfg
[zgłoś do usunięcia] ja mam 31,5 roku jej moze miała więcej niż 1 sztukę i nie musiała kończyć tamtej aukcji - myślcie ludzie! Nie sprzedawała jedna jedyna rzecz, ta torebkę,

Zawarłaś umowę na 26 zł, tyle wpłać. Chyba, że Jesteś jakaś matka Teresa czy inne cudo :)

Gość khiughdfg
Widze ,ze zdecydowana wiekszosc opawiada sie za tym,zeby wplacic kwote licytowana26 zl , kurcze