Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salonekkk

Baseny rozporowe

Polecane posty

Gość salonekkk

Kupilam w tym roku basen rozporowy podad 3 metry. Problem w tym ze nie wiem jak stosowac chlor! Kupilam tabletki,ktore co tydzien powinno sie wkladac do baseny .Jedna na tydzien. Tym czasem tabletka lezy juz w basenie drugi tydzien i sie nie rozpuszcza:( Woda smierdzi chlorem ale tabletka jaka byla taka jest. Moge ja rozpuscic w goracej wodzie?

Gość enersys
dobrze ci radzę, wypierrdol jak najszybciej ten basen

Gość Donata00
powinna być instrukcja na opakowaniu lub spytaj się pani w sklepie

Gość salonekkk
czemu wypierdolic?

Gość salonekkk
instrukcje oczyswiscie przeczytalam....

Gość enersys
nikt ci nie odpowie, nie licz że kogoś stąd stać na taki basen

Gość salonekkk
jest pompka w basenie,dzis ja od rana wlaczylam,i od czasu do czasu przemieszam wode zeby czyscila wode -na dnie zrobil sie taki osad i ,,zamiatam to szczotka'' i jest juz prawie czysto:) na tych opakowaniach chloru i w instrukcji basenu pisze zeby mierzyc jakis pomiar ph-mierzysz to??? no a na basen to zbieralam jakies 2 lata,wiec w koncu kupilam:)

Gość salonekkk
Tamila-jesli to Ty na zdjeciu-to jestes bardzo ladna:)

Dziękuję :) Nie, nie mierzę PH. Chloru używam, ale tak jak pisałam nie za dużo. U nas ta pompa z filtrem leci od rana do wieczora praktyycznie. Jedynie na noc wyłączamy, bo mamy taką płytę do przykrywania basenu, żeby nie wpadały tam śmieci. Woda wytrzymuje do dwóch miesięcy, potem to już niestety wylewamy.... i albo nalewamy nową albo koniec sezonu :D Mamy też taki mały basen, to znaczy duży ale płytki bo mamy małe dzicko (dwa latka) i w tym dużym to strach z nim siedzieć, wiec ja z nim itak w małym jstem najczęściej, ale tam nie ma filtra, chloru też nie chcę wlewać za dużo, a woda czysta jest może z półtora tygodnia.... wiec myślę, że ten filtr duuuużo daje. Przedewszystkim jest jakiś obieg tej wody, bo bez obiegu dno zaraz robi się śliskie i woda mętna.

Gość salonekkk
kurcze ,to ja chyba ta pompke wlaczalam za malo....bo co jakies 3 dni po 3, 4 godziny.... Jestem sama z cora,i wiadomo na ,,wode ona nie chodzi..." Duzo wiecej macie pradu za ta pomke?

Ciężko powiedzieć ile mamy więcej za samą pompkę. Co dwa miesiące płacimy za prąd, w tym roku jeszcze rachunek nie przyszedł, a w tamtym roku nie pamiętam ile było więcej. Ona nie bierze jakoś super dużo prądu. Mamy do tego basenujszcze grzałkę - to dopiero jest pożeracz prądu..... Żeby o dwa stopnie ogrzać wodę to musi ze 3-4 godziny być właczona. My z meżem jej nie używamy, kupiliśmy ją w zestawie z myślą o dziecku, żeby jemu wodę podgrzac, ale to jest bez sensu, bo mały z pół godziny posiedzi a grzałka musi cały dzień grzać, zby coś podgrzała. A itak synek jst za mały i siedzi w mnijszym basnie, więc z tą grzałką to bezsens :) Żeby mieć na stale podgrzewaną wodę to chyba z 10 tys dopłaty za prąd by było :D

Gość salonekkk
no na taki luksus to mnie raczej nigdy ni e bedzie stac:) Ale moja cora ma 13 lat,i nie przeszkadza jej zewoda jest troche zimniejsza ,byleby sie ,,wybeblac"":) Dziekuje za rady...:) Pozdrawiam!