Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety nadchodzi lato

Nie dogaduję się ze znajomymi mojego faceta!

Polecane posty

Mają po 28-38 lat, ja mam 26, ale dziwnie się przy nich czuję.. Lubują się w imprezach w plenerze, grill , jezioro itp... Ja nigdy w większej grupie osób się tak nie bawiłam, mam kilka znajomych z którymi się na zmianę spotykam.. A przy tych od mojego faceta czuję się tak dziwnie.. oni są tacy zabawni, mają fajne poczucie humoru, ja się czuję jak idiotka ,bo z ich żartów się jedynie śmieję... Wiecie jak się czuję? Jakbym miała 15 lat i była w towarzystwie ze starszymi którzy rozmawiają o seksie i innych dorosłych rzeczach , a ja walę tylko głupie uśmieszki na które oni patrzą z politowaniem :( Jak jest jakaś mniejsza grupa, np, ja,mój facet i jakiś kumpel to jest ok, głównie to te kobiety mnie krępują, nie wiem dlaczego.. takie wygadane, odważne jakieś.. :(

Gość smutkom się nie dajmy zwieść
oswisz się z nimi. jak długo ich znasz?

Gość la:)
to niska samoocena, tylko Ci sie wydaje, że oni glupio na Ciebie patrzą..

errata: oswoisz

czy się oswoję ... hmm chciałabym ,ale znam ich od roku :( W to lato będę chyba ich unikać..

nie wiem.. może dla tego,że te babki są starsze? może mi się wydaje,że jak coś powiem to będą zniesmaczone moją głupotą :(

eee tam. tylko ci się tak wydaje. a nawet jak raz będą zniesmaczone, to następnym razem, będą szczerze rozbawione.;)

Gość la:)
imprezowaliście razem, czy po alkoholu coś sie zmienia czy nie było takiej sytuacji?

Gość pomaranczowa aaa
samoocena to jedno, a druga rzecz, ze pewnie nie czujesz sie jeszcze pelnoprawnym czlonkiem tej grupy i dlatego ciężko ci wyjść z szeregu i zabrac głos, w obawie przed osmieszeniem. ale spokojnie, wszystko w swoim tempie, przyjdzie czas, to się otworzysz. może jest jakaś osoba z tej grupy, z którą najłatwiej byłoby ci pogadać i która mogłaby cię wciągnąć bardziej do tego towarzystwa? tak, żebyś nie musiała siedziec uczepiona twojego faceta, tylko mogła się tez zintegrować z innymi?

nie no alkohol jest zawsze.. tylko ja nie zawsze piję ,bo z reguły robię za kierowcę. .a jak piję to hmm niby się robię bardziej rozgadana ,ale też coś mnie blokuje

no właśnie ,jak ta dupa przy nim siedzę ! :( a jak mnie zostawi i pójdzie z kolegą czy coś to siedzę jak sierota :( na samą myśl o letnich weekendach mnie skręca ..

też polecałabym nawiązać bliższą relację z jedną osobą z tego grona. zazwyczaj tak to przebiega.;)

Gość gdd
to nie spotykaj sie z nimi skoro zle sie czujesz w ich towarzystwie. Porozmawiaj ze swoim facetem o tym, zabieraj go gdzies sama, zorganizuj czas wolny, robcie sobie jakies wypady za miasto, ewentualnie wezcie ze soba jeszcze jedna parke. Wiem co czujesz, wiem jakie to niezreczne i meczace. Ale tak bywa, co nie znaczy ze powinnas czuc sie gorsza, poprostu nie odbieracie na tej samej fali i jezeli twojemu facetowi na tobie zalezy to cie zrozumie.

tylko jak.. one wszystkie zaprzyjaźnione jakieś takie ze sobą.. o facetach już nie mówię nawet

gdd, tylko ,że on jest bardzo towarzyski.. ja taka byłam w liceum :O spędzamy czas ze sobą, ale on ciągnie do ludzi.. nie chce wyjść na dzikusa.. też bym chciała się z nimi dogadać, przecież fajnie miec znajomych..

nie staraj się a samo wyjdzie.;)

Gość gdd
No to nie wiem, widac twoje zdanie w tym zwiazku sie nie liczy;( robisz to co on chce. Nie pozostaje nic innego, jak probowac sie zaprzyjaznic z jego znajomymi, wiecej odwagi, a bedzie dobrze.

nie jest tak ,że się nie liczy ,ale nie mogę go odciąć od znajomych..

Gość pomaranczowa aaa
spokojnie, moze zaaranzujecie jakies spotkanie we 4 kiedys? ty i twoj chlopak + jeszcze jakas parka z towarzystwa, wybierz sobie kogo tam najbardziej lubisz i idzcie sami na piwko... ja tez przez kupe czasu nie moglam sie dogadac ze znajomymi mojego chlopaka, lubilam ich, ale jakos nie mialam odwagi sie wlaczyc do rozmowy i tez siedzialam jak taka sierota czasami, a nawet czesto. oni sie wszyscy znali kupe czasu, bo razem na studiach albo jakies dlugie zwiazki, wiec sie wszyscy smiali, przekrzykiwali, a na mnie nie zwracali uwagi po prostu, nie to, ze byli wrogo nastawieni, albo celowo mnie olewali, ale ja sama nie uczestniczylam w rozmowie, wiec oni po prostu gadali miedzy soba. z czasem się zmieniło, teraz czasami sami do mnie dzwonią i wyciągają na piwko ;)

Gość charlottek
pomaranczowa aaa- a nie powinno byc tak ze skoro ja np jestem nowa w tym towarzystwie to oni powinni zaczac ze mna rozmawiac. Bo tez czesto siedze jak taka sierota i unikam spotkan z nimi, przez co moj chlopak sie denerwuje i nie chce teg tolerowac. Wydaje mi sie ze skoro jakas osoba jest nowa to oni powinni probowac ja wlaczyc do rozmowy, a nie rozmawiacm tylko miedzy soba na swje tematy :O

Gość pomaranczowa aaa
a nigdy nie probowali? nawet na poczatku? powinno tak byc, ale albo przegapilas ten moment, albo z niego nie skorzystalas, albo oni tego po prostu nie zrobili. no i jestem tu, gdzie jestes, czyli nadal czujesz sie wsród nich nieswojo. tak czy inaczej, musisz jakos tu zadzialac, albo po prostu metoda malych kroczkow zaciesniac wiezy i poczekac az cie uznaja za "swoja".

Gość charlottek
no i m.in. z tego powodu chce sie rozstac z moim facetem.