Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polka w Belgii

duzo przyjezdnych gosci

Polecane posty

Wesele na ok. 80 osob ale 70 bedzie przyjezdnych, u rodzicow moge polozyc wylacznie dziadkow i chrzestna z mezem (starsi ludzie i nie bede ich ciagac po hotelach czy akademikach) ale bede musiala eksmitowac siostre. Calej reszcie musze zapewnic nocleg, zza granicy przyjedzie ok. 30 osob (kuzynki, troche moim znajomych bo tez mieszkam za granica) - zagranicznym moze lepiej zapewnic nocleg tez dzien przed weselem. Opcje sa rozne, jeszcze nie zdecydowalam sie na sale. Ale np. w dworku gdzie moglabym robic wesele jest taka opcja ale jest troche za malo pokoi wiec czesc gosci musialaby spac gdzie indziej. Tansze hotele - 100-150 zlotych za pokoj, akademik - 30 zlotych za noc za osobe ale finalne koszty i tak sa wysokie. Nie wiem co tu wymyslec bo koszt wesela juz bedzie wysoki - za osobe w roznych miejscach od 120 (beznadziejne zarcie) do nawet 300 zlotych (malo zarcia ale dobre). Mam pieniadze na wesele ale nie chce wydac wiecej niz 30 tys a wychodzi mi sie, ze nie wyjdzie mniej jak 40. goscie: licze, ze ok. 150 za osobe 12 tys plus poprawiny pewnie ze 3 tys noclegi: ok. 7 tys i tylko z tego robi sie 25 tys.

Gość effy.
ja płace 22 zł / os w pttk

Gość niech sami zapłacą
co to za głupi zwyczaj żeby państwo młodzi musieli płacić za hotele :o

Gość beata112
teraz to goście sami martwią się o nocleg,jedynie proszą czasami parę młodych o namiary na hotel lub inne tanie noclegi,w takim wypadku jak Twój to moze lepiej pomyśl o zrobieniu wesela w gospodarstwie agroturystycznym

Gość beata112
DOM WESELNY RAFAEL SŁAWKÓW koło Dąbrowy Górniczej,oni mają darmowe noclegi,napisz skąd jesteś i gdzie cię interesuje może ktoś wie