Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfino

kiedy mogę mieć owulacje??

Polecane posty

Gość sfino

Witam.. Chciałabym sie dowiedzieć kiedy bede miała jejeczkowanie otoz okres miałam 27 maja i teraz bede miec 27 czerwca .. miesiaczke mam regularna, chcę mieć z moim meżczyzna bobaska ale nie mam pojecia kiedy moge spodziewac sie jajeczkowania.. niby 14 dnia od pierwszego dnia okresu ale to przy 28 cyklu a u mnie wychodzi ze mam 30 dniowy cylk... w ktorym dni od pierwszego dnia miesiaczki moge spodziewać sie owulacji?

Gość selfik
biologii w szkole nie było? mogłabyś sie troche postarać i pogooglować, choć wszelakie kalkulatory dnia cyklu są słabo skuteczne, ale przy bardzo regularnym okresie mogą być przydatne, ale nie, wolisz, żeby Ci ktoś dał gotową odpowiedź, zamiast cokolwiek poczytać, dowiedzieć się, poznać jak funkcjonuje Twój orgaznim... nie rozumiem jak możesz byc dorosłą kobietą i nie wiedzieć kiedy w cyklu występuje owulacja ;/ POWINNA wystąpić na 14 dni przed następną miesiączką, ale na przesunięcie jej może wpływac cały szereg czynników: leki, choroba, zmiana klimatu, stres itp, a więc liczenie to tylko dla tych co naprawdę mają zawsze super regularnie, a najlepiej to mierzyć temperaturę i nauczyć sie czegokolwiek o swoim organizmie