Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzyc_czy_nie

czy moje dziecko widziało ducha?

Polecane posty

Gość wierzyc_czy_nie

No wiec sprawa dośc głupia, pewnie uznacie że moja rodzinka jest sieknieta ale trudno, spytam o zdanie chociaz. no więc zaczne od tego że mam 6 letniego syna, który dziś powalił mnie z nóg, mianowicie przybiegł do mnie ze strasznym płaczem w srodku nocy, i przez dłuższa chwilę nie mogł sie uspokoic i powiedziec co się stało. mąż zapalił światł, przytuliliśmy sie wszyscy razem a on pyta: -mamusiu po co była ta pani w moim pokoju? pytam gdzie, co jak a on mi na to że bardzo stara pani, ubrana na szaro stała przy łóżku i patrzyła na niego. porównało że tak stara jak nasza babcia, która ma prawie 80 lat. myślałam że się może śniło ale on tak wszystko realnie opowiadał. nie wiemj co mam myślec, chyba takiego czegos by nie wymyślił, co myślicie?

ja do dzis pamietam, ze gdy bylam mala pewnej nocy widzialam w moim pokoju rozne stwory. takie czarne, to byly pajaki, ptaki i ludzie. i moglam przysiac, ze oczy mialam otwarte ale gdy probowalam zawolac mame nic sie nie wydobywalo z mojego gardla. tez plakalam. takze wydaje mi sie, ze to wyobraznia, jak nie zwykly koszmar. a z teorytycznego punktu widzenia duchy nie sa takie jak na filmach. albo objawiaja sie jako powiew albo czyms innym. dusza nie przybiera ludzkich ksztaltow.

Gość wierzyc_czy_nie
wstyd sie przyznac ale ja sama miałam cos podobnego i skończyło się to nie tak dawno:(

Gość masz chorego psychicznie syna
chyba

co to znaczy cos podobnego? jestes katoliczka? radze porozmawiac z ksiedzem

Gość nattttaaaa
danana----> miałas paraliż senny,miałam tak często,ale tylko kilka razy miałam przy tym halucynacje,bo to co widziałas to halucynacja:)

Gość wierzyc_czy_nie
kiedy byłam mała to tez widziałam rózne postacie koło mojego łóżka, potem poszłam na studia, wynajmowałam z koleżankami mieszkanie w bardzoo starej kamienicy no i tam też sie rózne rzeczy działy bo podobno ktos w tej kamienicy samobójstwo popełnił ztym że tam w większości tak jak mówisz, nie widziało sie tylko czuło czy tam słyszało kroiki. jestem katoliczką i wierze w zjawiska paranormalne. boje sie że utrudni to synkowi życie

Gość Owszem, przybiera
Danana, owszem, dusza może przybrać jak najbardziej ludzkie kształty. Czasem w całkiem ciemnych pomieszczeniach nocą widać zjawy, które są po prostu cieniem człowieka. Ale najczęściej albo nie widać ducha, albo rzadziej dusze objawiają się jako świetliste kule, które same się przemieszczają. A to, co widziałaś w dzieciństwie, to wcale nie takie rzadkie zjawisko. Mi się często przytrafiało, kiedy byłam już dorosła. W fantazji ludowej mówi się, że to strzygi ;-) nachodzą śpiącego człowieka, ale według mnie to nic innego niż paraliż przysenny. Po prostu budzisz się za wcześnie, zanim zdąży on ustąpić i jesteś przerażona, bo masz otwarte oczy, a nie możesz się ruszyć. Więc chcesz wołać ze strachu, ale głos się nie wydobywa - nic dziwnego, skoro mięśnie są usztywnione, krtań też jest mięśniem.

Gość Owszem, przybiera
Ja byłam sceptyczką i zawsze najpierw staram się znaleźć logiczne wytłumaczenie nietypowych zjawisk, ale pewne sytuacje nie dają się wyjaśnić i dlatego uważam, że coś w tym musi być. Nie każdy przypadek to na pewno zjawisko paranormalne, ale takie rzeczy się zdarzają.

Gość wierzyc_czy_nie
nie chce na wariatke wyjśc ale kiedys ksiądz mówil że widzac w nocy takie postacie można tak naprawde zobaczyć anioła stróża czy innego opiekuna. a co do samych duchów mogą czasem przybrać postać człowieka ale żadko. zwłaszcza je czuc poprzez taki lodowaty powiew

tak, zjawy, ale nie sa one chyba na tyle dokladne -z wygladu, zeby mogl je opisac 6latek. chociaz moze.. niestety nigdy nie zaglebialam sie w ten temat, ale pamietam co nieco z lekcji religii i kosciola. mnie sie zdazylo to raz, moze mialam z piec lat.. autorko, ja zwrocilabym sie do ksiedza. duchy na ziemi to dusze, ktore utknely w czyscu

Gość Monika Kłossss
Należę do wspólnoty katolickiej i to co widziało Twoje dziecko mogło być jak najbardziej realne. Jeżeli mieszkanie było wyświęcone to dobrze, jeżeli nie to proszę to zrobić. Oprócz tego modlitwa i msza Święta. Jak to będzie się powtarzało to trzeba porozmawiać z Księdzem.

ach no i sa dobre duchy- wlasnie np aniol stroz, no i niestety zle

Gość Taka sobie laleczka
To moze byc prawda. Moja babcia mi opowiadala ze jako dziecko nie chciala odmawiac pacieza, pewnego razu obok swojego lozka zobaczyla postac ubrana w lachmany, patrzaca sie na nia z nienawiscia, ktora powiedziala jej zeby nie odmawiala pacieza. Moja babcia uciekla z placzem do swojej mamy, a ta jej nie uwierzyla. Minelo sporo lat a babcia ciagla powtarzala ta sama historie, mysle ze nie klamala, bo po co. Mi tez sie cos takiego zdarzylo, ale je juz nie bylam dzieckiem, tylko doroslym czlowiekiem. Widzialam szatana przebranego za mnicha ktory stal przy moim lozku i namawial mnie do czegos zlego. Szkoda slow na opisanie jakie to bylo straszne. Nigdy wiecej nic takiego nie widzialam. Ale za to teraz wierze.

a spalas? widzialas go tak jakby przez sen, czy np czytalas ksiazke, patrzysz a tu bach

Gość Owszem, przybiera
Co do dzieci, to są dwie teorie. Z jednej strony mówi się, że jest typowe wymyślanie sobie przez nich różnych nieistniejących przyjaciół, co po pewnym czasie mija, a z drugiej - że to dzieci jako jeszcze nieskażone cywilizacją mają na tyle otwarty umysł, że dużo łatwiej i znacznie częściej niż dorośli widzą duchy.

Gość Obejrzyjcie sobie
"Łowców duchów", szczególnie wersję "-wydział międzynarodowy". To bardzo dobry program, ponieważ ekipa bada dane miejsce na kilka sposobów - osobiste odczucia, nagrania kamerą termowizyjną oraz przeprowadza sesję EVP, czyli próbuje nawiązać dialog z duchem i nagrać go na taśmę. Nigdy nie przyjmują czegoś od razu na wiarę, tylko najpierw starają się wykluczyć wszelkie inne, rozumowe rozwiązania. Często nawet gdy mają jakieś osobiste niezwykle odczucia, a zebrany materiał jest zbyt skąpy, nie uznają miejsca za nawiedzone. Tylko dopiero wtedy, gdy dowody naprawdę trudno podważyć.

Gość Rilukkuma
Jak bylam nastolatka bylam w konflikcie z mama, chyba przechodziłam młodzieńczy bunt i podczas jednej z kłótki ja uderzyłam. Pozniej w nocy, nie wiem czy to były po prostu koszmary, ale moze nie, cos łapało mnie za ręce i szarpało, a kiedy sie przebudziłam ręce strasznie mi pulsowaly i były spuchniete. To bylo przerażające. A kiedy przeprosiłam mame i sie pogodziłysmy wszystko ustało. Moze to tylko sumienie mnie dręczylo, ale do konca życia tego nie zapomnę:(

Gość Bogumiła
Ja myślę że Twoje dziecko naprawdę widziało ducha,i nie zaprzeczaj dziecku ,że było inaczej-dzieci nie kłamią.

Gość 45345345
to był bardzo realistyczny sen...sami poobserwujcie swoje sny ..nieraz są tak ostre i realne ,że w trakcie ich trwania wydają się bardziej rzeczywiste niż świat materialny w którym żyjemy na co dzień.

Gość wierzyc_czy_nie
no i sprawdziły sie moje przypuszczenia:( moje dziecko boi sie spać samo... i co ja mu teraz powiem

Gość Słoń belgijski
Twoja rodzinka jest sieknięta.

Gość jello
Jesli ta babcia była pozytywną postacią to chyba nie ma czego się bać ??

Gość ja bym się nie zastanawiała
tego wyjaśnić się po prostu nie da. nikt nie jest w stanie określić na 100% co się wydarzyło. zdarzyło się i już. oby się nie powtórzyło.

Gość gość
Może to głupie ale moje dziecko też to spotkalo.Już wcześniej zdarzało się to parę razy.Córka chowa się bez ojca jest bardzo wrazliwa myslalam ze to kwestia psychiki aż raz córka płakala pół nocy miala może ze 4 latka moja ciocia przelala wosk nad lozkiem gdy mala spała niby zabobon ale pomoglo.Z wosku wyszedł mężczyzna w kapeluszu co najlepsze córka tak to właśnie opisywala.potem był spokoj aż do wczoraj.

Gość gość
danana co to znaczy cos podobnego? jestes katoliczka? radze porozmawiac z ksiedzem do ksiedza nie- po co oni teraz zajeci sa swoimi ministrantami wiesz, p***o fotki, macanko a to wszystko tajemnica ksiadza dziecka i pana boga co ich beda interesowac jakies omamy senne

Gość gość
ja piernicze ale wy macie zryte banie...gadka o szatanie przebranym za mnicha,i inne bzdury,moze jeszcze sa krasnale z kikutami?????? Ludzie to kwestia nastawienia i wychowania! Jezeli pol zycia Twoja babcia ci gada ze widziala ducha to bedziesz w to wierzyc,jesli ciotka czy matka przy jednym stole maja jeden temat -duchy- to tez bedziesz je widziec! Dzieci wymyslaja rozne rzeczy,a wyobrazni po tych durnych bajkach co teraz ogladaja to im nie brakuje!

Gość gość
tez jak bylam mala widziałam stwora w nocy, poplakalam się,wrzeszczalam i teraz mysle, że to sen na jawie był ;)