Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zalozyc dzialnosc pom

CZY JEST TU JAKAS KSIEGOWA? KSIEGOWY? OGROMNA prosba o wyjasnienie...

Polecane posty

Gość chce zalozyc dzialnosc pom

Witajcie, chciałabym poprosić o rade ksiegowa lub ksiegowego.. Mam nadzieje, ze ktos taki sie znajdzie i poswieci mi tych kilka minut na wyjasnienie paru spraw.. otoz: Planuję założyć działaność gospodarczą (1 osobową), która zajmie się importem odzieży z Anglii i sprzedaża (internetową ) w Polsce. Czy w związku z tym mogę skorzystać ze zwolnienia z podatku VAT czy też muszę być Vatowcem? Czy kupując w Anglii bez VAT-u, jestem zobligowana do odprowadzenia tej składki tutaj w Polsce? I dobrze interpretuje rozporządznie ministra finansów z 26 lipca 2010 r w sprawie zwolnień z obowiązku ewidencjonowania - tzw. podpunkt 26 mówi iż w przypadku dostawy towarów w systemie wysyłkowym nie trzeba kupować kasy fiskalnej niezależnie od obrotu? Będę szalenie wdzieczna za odpowiedz!

Gość chce zalozyc dzialanosc pomozc
up

Gość dobrrraRADA
zapytaj na odpowiednim forum.

Gość chce zalozyc dzialnosc gosp
naprade nie ma nikogo kto chocby prowadzi wlasna dzialnosc i moglby cos doradzic...?

Gość chce zalozyc firme
;/ czy ktos moze prowadzi sklep internetowy...??

Gość RuskiZłom
No chyba widzisz ze na forum nie ma kompetentnej osoby, poszukaj gdzieś na forum związanego bezpośrednio z Twoim pytaniem, lub poszukaj w google.