Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość genissen

ile przytyłyście w I trymestrze?

Polecane posty

Gość genissen

bo ja juz 2kg, i jestem zmartwiona

Gość dziewczyno masz
problem:O rzeczywiscie:O

Gość fffffffffffffffffffffffffffff
To po co w ciaze zachodzilas? Przeciez to norma, ze sie na wadze przybiera :P Co za glupie dziewczyny w tych czasach... nie mam slow:P

Gość dziewczyno masz
chyba logiczne ze dziekco rosnie debilko:O

Gość szmineczkaaaaaa
ja bym mogla przytyc nawet 20 kg jak by trzeba bylo byle by w koncu po 3 latach staran sie udalo wiec nie wydziwiaj

Gość genissen
debilem jeste Ty! pytam, bo słyszałam, ze w pierwszym w zasadzie nie powinno się zmieniac diety i co ma do tego dziecko? moje ma półtora cm więc od czego miałam tyc? chce mi się jesć ciągle i się martwię, ze jka tak dalej... poza tym nie należe do osób chudych wiec nie chce się czuć jak słoń.

Gość to trzeba bylo pomyslec
zanim zaszlasz zeby sie troche odchudzic a nie teraz:/

w ciągu pierwszych 3 miesięcy przytyłam 3,5kg Obecnie jestem 8kg na plusie, a to dopiero 20tc. I nie martwie się tym. Każdy ma inną przemiane materii, inne geny ;)

Nie no masakra... ja w ciazy na poczatku tylam 2 kg na miesiac i co? W sumie na plusie przed porodem mialam 18 kg i nie zastanawialam sie nad tym, dla mnie najwazniejsze bylo urodzic zdrowe dziecko... A te niektore paniuski teraz marza, zeby prawie nic w ciazy nie przytyc i miec figure modelki w ciazy... co za zadufane w sobie wariatki :P

Gość genissen
nie jestem grubasem, ale szybko potrafię tyć. czy może ktoś odpowiedzieć na pytanie? czy bedziecie tak szczekać bez sensu? czemu na tym forum, zamiast odp na pytania zawsze zjedziecie człowieka i używacie chamskis słów...

Gość sajhkjhjhjkhkjhjjhsadsadsad
20 kg

Gość ja jestem w 13 tyg
i poki co waga wciaz ta sama

Ja jestem teraz w 21 tc i już schudłam 5 kg. Ale przed ciążą miałam nadwagę i lekarz się nie martwi wyniki dobre. A w wcześniejszej ciąży w I trymestrze schudłam 10kg. Widocznie taka moja uroda.

Gość sushitkaa
dziewczyny ale Wy jesteście podłe. Bez kitu, przecież ta dziewczyna tylko zapytała. Przecież można miec zdrowe dziecko i dbac o siebie. zaniedbane Matki polki masakra ;P

Gość to trzeba bylo pomyslec
kazdy ma autorko prawo wyrazac swoj opinie !!!! a szczekasz to ty swoim pyskiem:/ wspulczucie dla tego jeszcze nie narodzonego dziecka:/ za taka matke

Na pytanie? a co to casting i porownania bedziesz strzelac? I czuc sie lepiej, gdy ktoras Ci napisze, ze przytyla wiecej? A nie daj Boze ktos tyje malo, to w depresje wpadniesz? Ciesz sie dziewczyno ciaza, a nie wymyslaj nieistniejace problemy :) Kazda ciaza przebiega inaczej, kobiety roznie tyja przez okres jej trwania-nie wiem co ci dadza te porownania.

Gość genissen
nie no masakra....... faktycznie, pytam czy to normalne, to moja pierwsza ciąża rozepchane torby!!!!!!!!!!!!!! zresztą mam wskazania zdrowtne o czym nie pisałam... lepiej pzrytyć 25 kg, zdegenerowac sobie kręgosłup i chodzic jak słoń! liczę się z przytyciem, a nie byciem modelką idiotki!!! ciąza to uszczerbek na zdrowiu, i nie mówcie , ze nie święte mamusie. pragnę dziecka i bedę kochac ponad wszystko ale chyba potzrebna mu zdrowa matka a nie słonica bez energii za torba kangura. mozna dbac chyba o siebie i mieć zdrowe dziecko, boże co za głupie krówska. narazie żryjcie za 10-u!!! powodzenia.

Gość sushitkaa
autorko po prostu każda z tych lasek je za 10ciu, mają niepotrzebną nadwagę i stąd ich oburzenie :P A swoją drogą to co się dzieje na tych forach, i to u przyszłych matek :/ zapytac nie można, pogadac, nawet jeśli porównac to co? Chyba po to jesteśmy zeby sobie pomagac i się wspierac. Opanujcie się

Taaa-zdrowe dziecko i dbac o siebie-owszem... Ale wiekszosc panienek teraz gesiej skorki dostaje, gdy zaczynaja tyc, nawet dobrze sie odzywiajac i nie obzerajac sie jak swinia... Kazdy organizm jest inny. Mam kolezanke, ktora w calej ciazy przytyla 5 kg, znam i takie, ktore rtyly ksiazkowo 10-12 kg a znam i takie, ktore ponad 20 na plusie mialy. Niestety, tego przewidziec nie mozna, ile sie przytyje.

Gość jskisuysga
oczywiscie, że na poczatku nie jest wymagana dokładka kalorii, jest jakis pzredział dla kobiet o róznej budowie. autorka nie pisze o castingu, tylko o tym ile powinno się przytyc w I trym.?? czy Wy musicie miec tyle jadu? trzeba i powinno się uwazać, dobra jest zbilansowana dieta, 5-6 posiłków dziennie. Tycie to sprawa indywidualna, jak masz skłonnosci to musisz uwazac, będzie Ci lżej w ciązy a potem mniej do zrzucenia.

Gość sushitkaa
to trzeba bylo pomyslec --- współczujesz nienarodzonemu dziecku matki za co? Ze zapytala ile przytylyście w I trymestrze hehe. Spoko, powód faktycznie masz zajebisty ;P Idz lepiej do Kościoła, pokazac się jaka z Ciebie dobra kobieta. Hehehe Moralnośc Pani Dulskiej ;P

Zegnam, z kims tak bezczelnym i niekulturalnym nie da sie rozmawiac :(

Gość sushitkaa
fffffffffffffffffffffffffffff ---- oki, może i są takie panny, ale skąd wiecie że taka też jest autorka, ona tylko zapytała a od razu szum i jakies pretensje :/

Gość sushitkaa
fffffffffffffffffffffffffffff --- ze co? za ja bezczelna? hehe prawdę Wam piszę, jesteście podłe i tyle. Może czas spojrzec na siebie obiektywnie a nie od razu się obrazac :/

Gość sushitkaa
i ejszcze jedno- nie jestem w ciąży, dziecka nie mam. Po prostu weszłam tu przypadkiem i nie mogę uwierzyc ze tak zaatakowałyscie dziewczynę za jedno pytanie. Ze współczujecie jej dziekcu itd :/ Jesteście żałosne i to chciałam Wam uświadomic

Gość genissen
dzięki sushitkaa, jakas paranoja. przed ciążą zaczęłam bardzo przygladac się temu co jem, duzo warzyw, chudego mięsa itd. zero słodyczy i fast foodów. na poczatku ciązy jako tako mi to szło, ale zaraz zaczeły się mdłości i tylko konkrety mni ratowały, nie moge patrzec na warzywa, najchętniej jadłabym tylko węglowodany. Jestem dokłądnie w 10 tyg i boję się, ze dobiję do 5 w I trym. a ztego co wiem powinnam do konca przytyc z 12-14 kg.

Gość krasnoludkowa
Bo tego typu tematy nie sa madre... i pelno na forum takich-i temat autorki brzmi: ile przytylyscie, a nie:jaka jest norma przyrostu na wadze w I trymestrze ciazy... Wiadomo, ze kazda kobieta tyje inaczej. A autorka jeszcze wyzywa. A ze prowo ten temat to co?-myslisz, ze komus cos przez to udowodnisz? Watpie.

Gość diabliczxxx
Ja jestem w 16 tc i na razie nie przytylam. Wogole nie czuje sie jakbym byla w ciązy. Dodam,iz nie popadałam w paranoje, jem to co dotąd (uwielbiam slodycze i jem je codziennie). Kazdy organizm jest inny i chyba nie ma sensu sie zadręczać. Jesli masz sklonności do tycia, poprostu zadbaj o diete.

w 1 trymestrze - wogole nie przytyłam, teraz juz 32 t. leci a ja mam 6 kg na + ........................:)

w 1 trymestrze - wogole nie przytyłam, teraz juz 32 t. leci a ja mam 6 kg na + ........................:)