Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Nie daje juz rady....

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Dziewczyny mam 6cio miesieczna córke. od wczoraj goraczkuje, temp. doszła do 39.4st. Podałam jej czopek i zbiłam do 38.2, pozniej kupiłam nurofen dla dzieci, temp., cały czas utrzymuje sie miedzy 38.0 a 38.4. Ale najgorsze jest to ze ona cały czas histerycznie płacze!!!!!!!! Az sie tai, wczoraj w nocy praktycznie nic nie spała, az sie boje co bedzie dzisiaj. Widze ze ma wyraznie opuchniete dziasła, jak wklada gryzak do buzki to znow atak płaczu:( A ja płacze razem z nia bo nie wiem jak mam jej ulzyc. Prosze poradzcie mi cos jak zwalczyc ten ból ząbkowania, bo innych objawów nie ma, wiec mysle ze to na zabki:( Smaruje jej dzisła bobodentem i wkra[plam do ust Camilie, ale to nic nie pomaga. Jestem na skaraju wyczerpania. A moze najlepiej wziac ja do lekarza? Teraz zauwazyłam ze z noska jej cieknie normalnie woda;( A ona wciaz zanosi sie płaczem:( BŁAGAM POMOZCIE!!!!!!!!!!!!!!

Gość oczywiscie ze do lekarza
Moze doszlo do stanu zapalnego w jamie ustnej? Moze to nie od zeba a po prostu dwie rzeczy się nalozyły? Może ząb nie chce wyjść i trzeba pomóc chirurgicznie nacinając. Pójdź do lekarza i powiedz że mała zabkuje ale nie mozesz zbić gorączki i się o nią boisz.

Gość fffffffffffffffffffffffffffff
Idz do pediatry. Zabkujace dziecko jest bardziej narazone na infekcje. Ja pryskalam dziecku dziasla Hascoseptem, ale mialo wtedy ponad rok, nie wiem, czy czy polrocznemu dziecku tez mozna.

Gość kleopatra nowa
Probuje dodzwonic si do lekarza córeczki, ale tel. nie odpowiada. Drugi pediatra tez niew odbiera. Czy mamy z mała jechac do szpitala??????????

Gość oczywiscie ze do lekarza
Jak najbardziej możesz do szpitala. Z gorączkującym dzieckiem można jechać do szpitala bez skierowań.

Gość kleopatra nowa
Teraz mała zasneła, chyba jest wykonczona tym płaczem;( Mam nadzieje ze troszke pośpi i jej ten ból przejdzie. Jak nie to wybiarzemy sie w nocy do szpitala;( Oby tylko tak sie nie stało:(

A może kup żel dentinox zamiast bobodent i przecieraj małej dziąsła rumiankiem a nie serwuj ciepłych napojów czy jedzenia bo podrażniasz wtedy nerwy dziąseł. Rumianek byłby dobry gdyby mała miała jakiś stan zapalny dziąsełek .

Gość kleopatra nowa
oK, sprobuje z tym rumiankiem;/ Ech oby jej przeszło;( Tak mi jest jej zal.....

Ale wiesz co , ja na twoim miejscu poszłąbym jednak na wizytę do pediatry. Dajesz swojej małej zimny gryzak? Moja zaczęła ząbkować przedwcześnie (2,5 miesiąca) obecnie ma 4 miesiące i dwie dolne jedynki i jakoś nawet przeszła to ząbkowanie ale regularnie przecieralam jej dziąsłą i wyrzynające się ząbko rumiankiem (rób to także po każdym posiłku żeby nie rozwijała się flora bakteryjna) My stosowałiśmy dl amałej żel dentinox (maksymalnie 3 razy dziennie) i pomagał. Co do środków przeciwgorączkowych to uważaj żeby nie przesadzić dlatego dobrze by iść do lekarza gdyby znowu była wysoka gorączka.

Gość mamamam26
są czopki jakieś vibrucol czy jakoś tak - sa przeciwbólowe i uspokajające - daje się dzieciom przy kolkach i bolesnym ząbkowaniu - podobno działa ale od niedawna są na receptę - poczytaj dokładnie - mój jeszcze niema zębów ale gdzies to czytałam kiedyś i dawaj na gorączke czopki - lepiej działają niż w płynie i jak nie działa ibuprom to spróbuj coś z paracetamolem

Gość pędem pędem do doktora
Może mała tak płacze bo ma zapalenie ucha????? niekoniecznie samo ząbkowanie.... Pędem do lekarza.

Gość oh yes
taaaaa.... a ty IDIOTKO na kafe siedzisz

Gość azor na przod
O jezu...nie straszcie mnie, bo moja coreczka tez ma 6miesiecy i ani jednego zabka :( boje sie co to bedzie jak jej wszystkie zaczna wychodzic na raz :(

Gość Jak niektóre matki
potrafią byc bezmyslne jak autorka o zgrozo!! Jezeli widzisz ze dziecko ma tak dużą temepreature bo 39,4 to bardzo wysoka dla takiego maluszka, nie mozesz zbic niczym, ze dziecko histerycznie płacze, i inne niepokojace objawy to DZWONISZ DO CHOLERY PO WIZYTE DOMOWA ALBO JEDZIESZ NA POGOTOWIE!!!!!!!!!!!!!!! czy to tak trudno zrozumiec?? a Ty co pytasz na forum ja tego nie moge zrozumiec. Gdyby cos takiego sie działo z moim dzieckiem i leki przeciwbolowe nie pomogły odrazu bym wezwała wizyte domowa albo jazda na pogotowie. A tak a propos Ty jestes na skraju wyczerpania czy to dziecko? z taka temperatura i płaczące non stop