Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może mam raka

Czy pieprzyk długi na 1cm 1 mm i szeroki na 5 mm oznacza raka?

Polecane posty

Gość może mam raka

Też myślicie, że to już raczej koniec mojego życia? :( Ja mam bardzo czarne myśli.

Takie zmiany powinny Cię zaniepokoić. ABCD znamion: A- Asymmetry: Normal moles or freckles are completely symmetrical. If you were to draw a line through a normal spot, you would have two symmetrical halves. In cases of skin cancer, spots will not look the same on both sides. B- Border: A mole or spot with blurry and/or jagged edges. C- Color: A mole that is more than one hue is suspicious and needs to be evaluated by a doctor. Normal spots are usually one color. This can include lightening or darkening of the mole. D- Diameter: If it is larger than a pencil eraser (about 1/4 inch or 6mm), it needs to be examined by a doctor. This is includes areas that do not have any other abnormalities (color, border, asymmetry). E- Elevation: Elevation means the mole is raised above the surface and has an uneven surface.

Gość sjbxwhbxwu
ja mam takich z szesc i zyje jeszcze.

Gość żmijkawijka
tak, mózgu wystarczy wygooglować sobie, a nie histeryzować na forum.

Gość może mam raka
Czytałam już wcześniej, że wielkość powyżej 5 mm oznacza czynnik ryzyka. Tyle, że chcę się upewnić. :(

Gość wobilanderia
lekarz ogólny da ci skierowanie do chirurga. On Ci to wytnie i da do zbadania. W tamtym roku usunęłam ogromny pieprzyk, raka nie mialam. A od samego czytania forum można nabawić sie nie tylko raka :) Tu Ci nie pomogą, idź do lekarza.

Gość może mam raka
A jak mam to pod szyją i zaraz pod nim kość to nie będzie czasem za płytko do wycięcia? Podobno musi być też trochę zdrowego cięte na wszelki wypadek żeby raka całego wyciąć jakby był. Nawet do cm zdrowego tną. Na skórze to nie ma problemu, ale wgłąb nic mięsa nie wytną, bo pod pieprzykiem od razu jest kość. :(

Gość może mam raka
wobilanderia a Ty miałaś znieczulenie miejscowe, czy narkozę podczas wycinania? I czy ogromny to znaczy, że miał 1 cm, więcej czy mniej?