Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowa miseczka

moja dieta dukana

Polecane posty

Ja mam taki przepis: -2 łyżki otrębów owsianych, -2 łyżki otrębów pszennych, -1 łyżka serka wiejskiego, -1 jajo, -dozwolone przyprawy. Wszystko mieszamy w misce łyżką i wlewamy do sandwiczera. Tostjemy przez ok.10 minut. Nawet fajne wychodzą, zwłaszcza kiedy komuś brakuje pieczywa. Do tego np. jajko na twardo, wędlinka. Wymieszałam sobie jogurt grecki z odrobiną musztardy, żeby sobie bardziej dogodzić i posmarowac dukanowe kanapeczki :D

Gość Pomarańczowa miseczka
Witam drogie Panie. Dziś u mnie dzień z warzywami (huraa) czeka właśnie serek wiejski z rzodkiewką i miseczka pomidorków z bazylią. A na obiad wymyslilam zupe krem z brokułów z dodatkiem jogurtu i jajkiem na twardo. Kolacja - sałatka. Zapowiada się pysznie. A jak u Was?

Gość ja też ja też
Ja dzień zaczęłam od kawki z mlekiem 1,5% i serka 0% jabłkowo-gruszkowego z odrobiną zbóż (na cały serek 150g przypada 13g białka, 0 tłuszczu, a węgli 7,7g) aktiwia naturalna ma więcej węgli. Serek słodki ale nie słodzony cukrem. Super sprawa ja się chce coś słodkiego i bez roboty. Odkryłam je w Leclerku ale tylko dwa smaki jabłko-gr i jeżyna. Dziś na obiad idę do znajomych a właściwie to będzie obiado- kolacja już bo po 17 będą naleśniki na słono i sałatka grecka no cóż wiem, że nie powinnam naleśników ale od jednego od razu nie przytyję :P

dzisiaj 3/17 dni dzielących mnie od urlopu chciałabym żeby był proteinowy, ale jak sie uda zobaczymy rodzinka ma dać znać kiedy przyjdzie na wyżerkę dziś czy jutro jeżeli jutro to chyba bedzie już dzień P+W i chyba w systemie 1/1 albo 2/2. bellabella dzięki za przepis na tosty - napewno zrobię :D

chyba że przygotuję dla siebie coś i postawię na stół nie wgłębiając się zbytnio w szczegóły - zawsze głupio opowiadać o tym że się jest na diecie. chciałabym chociaż pięć dni na fazę I

No dobra, nie jest dobrze... Niestety opuszczam Was i wracam po weekendzie... Wyjeźdżamy a to kiepski moment na rozpoczęcie diety (jak ja nie będe miała możliwości gotować) a do tego, wole nie zdradzać że się odchudzam w towarzystkie (znowu)

kocham tego bloga :D dziewczyny, czy deser wanilowy satino z Bakomy (ten co ma 0% cukru) mozna zjeść?

Gość ja też ja też
ja bym zjadła :) jak bez cukru...

skład: mleko odtłuszczone pasteryzowane, skrobie modyfikowane kukurydziane, białka mleka, inulina, emulgator E472c, substancja zageszczajaca: karagen, naturalny aromat waniliowy, barwnik: B-karoten, substancja slodząca: sukraloza. Zawiera naturalnie występujące cukry - cukier mleczny laktoza. I jak??

Gość ja też ja też
kurde ja patrzę na zawartość białka, tłuszczu i węgli ...

Gość ja też ja też
Więc kategorycznie mówię NIE!!

Gość ja też ja też
zjedz lepiej kostkę gorzkiej czekolady :) ja 1,5tyg i oprócz serka na śniadanie, o którym wspominałam nie miałam nic słodkiego w ustach:)

Gość ja też ja też
brawo!!!

staram się jak mogę :) dzisiaj pędzę na zakupy i będe wieczorkiem same pyszne rzeczy robić. Aż mi ślinka cieknie hihi ;)

No i kolejny dzień za nami. Ja dziś tak: śniadanie miska pomidorów z bazylią i serek wiejski z rzodkiewką Obiad zupa z brokułów z jajkiem (brokuły ugotowane w wodzie zmiksowałam na gładką zupę, posoliłam do smaku, dodałam jogurtu naturalnego i jajko na twardo) kolacja sałatka z wędzonym kurczakiem i sosem koperkowym, tym razem nie z torebki a z jogurtu i koperku. I niby jest ok tylko ze nie specjalnie czuję żebym cokolwiek schudła i to jest problem. No cóż. Jutro dzień bez warzyw. Zobaczymy. Dobrej nocy.

waga 86,4 kg troszeczkę spadło, a wczoraj naprawdę ciężko mi było - bo czułam sie strasznie słaba - przyniesienie wiekszych zakupów do domu było nie lada wyczynem 😭 i była słodka nutella i tłusta wieprzowinka i ogórków małosolnych nie zliczę 😭 i mimo to waga mniejsza - co napawa mnie optymizmem :D

dzisiaj jest 4/17 dzień proteinowy rodzinka w piatek - cudownie sie złożyło - czyli jutro warzywka, i mam nadziję że pomoże mi to przetrwać :D

Zważyłam się. I jest 89. Zalamanka. Od kiedy zaczęły się warzywa 2 kg poszło w górę. Nie pojmuję tego bo mi się wydaje, ze nie jem dużo. Może na mnie ta dieta jednak nie działa?

miseczka poczytaj ten blog - koniecznie - tam Niki opisuje swoje odchudzanie, i ona też tak ma że na warzywach waga jej zaraz idzie do góry - ale to jest tylko woda

Gość ja też ja też
dzień dobry :) już po śniadaniu twarożek z szynką :/ szczerze to po 2 tygodniu mam trochę dość tego rarytasu...

hej ja też po śniadaniu, a raczej w trakcie. Salatka z tuńczyka (sałata pomidor papryka ogórek tuńczyk i sos czyli jogurt 0% zmieszany z koperkiem) dziś dzień warzywny. Jest kg mniej niż wczoraj wiec waga leci a nie podnosi się. Mam nadzieję, ze tak już zostanie. Wczoraj jajecznica ba wędzonym kurczaku i serek wiejski. Przejrzałam wczoraj tego bloga, ale jeszcze nie czytałam dokładnie. Jak znajdę chwilę to się wgłębię. A co u Was? taka weekendowa cisza tutaj?

Gość ja też ja też
Ja wejdę na wagę dopiero dziś pierwszy raz po 12 dniu dietowania... aż się boję co zobaczę :) wyniki są bo widzę po ubraniach. Weekend będzie dobrym sprawdzianem dla silnej woli ponieważ wyjeżdżam do rodziców i teściów ale zostali poinformowani wszyscy i sałatki będą królować na stole. Gorzej ze znajomymi, którzy kochają piwo :/

obiad czyli placki z gulaszem: Gulasz (porcja dla 4 osób) Mięso wolowe 0,5 kg pokrojone w kostkę, puszka pomidorów, woda, przyprawa do mięsa duszonego. Wszystko razem do garnka i 2 godz na wolnym ogniu. Mięso bedzie się rozpadać a sos zrobi się gęsty i smakowity. Do tego placki jajko, łyżka jogurtu, otręby pszenne. Wykladać lyżką na rozgrzaną teflonowa patelnie i smażyć z 2 stron. Na talez placki (mnie wyszly 3 małe) zalac gulaszem do tego korniszony albo surówka z kiszonej kapusty. Pyszności. To tak na 2 faze jakby któraś chciała. Eksperymentuje kulinarnie i wymyślam przepisy :D Więc ja po takim obiadku jestem, a na deser kawka z mlekiem 0% i słodzikiem bo mi się chciało coś na słodko dla równowagi. Pyszności.