Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała_Czarna_z_mleczkiem

Naleśniki

Polecane posty

Gość przyjdzie z czasem
dodaj więcej mleka. robisz za gęste ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewyspana przez kota:(
zadsze ciasto, dodaj troche wody gazowanej, i troszke oleju do ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyjdzie z czasem
ja daję: 2 szklanki mąki 2 jajka 2,5 szklanki mleka 1 łyżkę oleju od razu widać różnicę w gęstości. nie zawsze to jest 2,5 szklanki mleka. robię tak "na oko". popróbuj w czasie smażenia dolewać coraz więcej mleka do ciasta a zobaczysz różnicę między kolejnymi naleśnikami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewyspana przez kota:(
ja nie daje cukru tylko cukier waniliowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewyspana przez kota:(
ciasto na nalesniki po rozrobieniu musi postac ok. pol godziny aby maka sie dobrze "rozkleila"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyjdzie z czasem
ja nie dodaję nic więcej. wersja podstawowa. nie stoi, nie czeka; od razu smażę. tylko do krokietów sól i pieprz. próbowałam i cukier waniliowy dodawać, i zapachy do ciasta, i nawet eksperymentalnie barwniki spożywcze, ale najbardziej mi odpowiada taka bazowa wersja.;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eserre
ciasto musi byc rzadkie i ja mieszam mleko z woda, nie daje samego mleka. Do tego dobra teflonowa patelnia i mi wychodza cieniutkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie tak
1szkl maki, 1 jajko, 1szkl mleka, 0,5szkl wody, 1lyzka oleju i to razem miksuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może smażysz je bez tłuszczu na teflonowej patelni, wtedy zawsze są suche. Najlepsze są na maśle albo margarynie, nigdy nie są suche. A dla ładnego koloru dodaję dwie łyżki cukru do ciasta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×