Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojest grane????

zagadka mojego niechudniecia /silownia, POMOCY

Polecane posty

Gość cojest grane????

hej, pomozcie mi rozwiklac zagadke bo nie umiem sama. Od polowy maja odchudzam sie z wagi 62kg, schudlam do 55,5 poki co, wiec ok. kg na tydzien, wiec zdrowo. Dieta: polaczenie diamondow z dukanem czyli rano owoce (dobrze mi robi na metabolizm) oraz dukan pozniej, duzo bialka, czasem troche warzyw. Rozpoczete dieta warzywno-owocowa po ktorej ladnie mi zeszla woda. Nie jem absolutnie zadnych smieci, jedyne na co sie skusilam to musli dosc slodkie z sokiem zeby nawet z mlekiem nie laczyc. Mam silna wole wiec nieprzestrzeganie diety nie jest tu kluczowe. Cwiczenia: 3 razy w tygodniu silownia, godzina aerobow oraz lekkie silowe na nogi glownie i tylek.Seriami po 3, tak mi powiedzial trener. Do tego suplement therm line olimp przed posilkami 2x dziennie 2 tabletki, czasem raz, odpowiednio godzinke przed silownia. Problem: przestalam chudnac na wadze. Cialo ksztaltuje sie ladnie bo cwiczenia dzialaja, moim celem jest schudniecie jeszcze 4kg. PYTANIE BRZMI: CZY SKORO CWICZE, TO MOZE WIECEJ JESC ZLOZONYCH WEGLI A OGRANICZYC JUZ TE BIALKA, BO WEGLE (WARZYWA, OWOCE RANO, ZBOZA, ZADNYCH SMIECI) zamiast bialek? MOZE TO SZYBCIEJ SPALE? Bo to ze waga mi nie spada to jedno, ale ona czasem rosnie! juz bylo prawie 54 a znowu prawie 56. Dodam ze nie gloduje, nie jestem przed okresem. POMOCY.

waga rosnie bo cwiczysz a miesnie sa ciezsze niz tluszcz. co nie znaczy ze bedziesz gruba figura Ci sie wymodeluje. skoro cwiczysz powinnas o tym wiedziec..

Gość cojest grane????
Wiesz, przyszlo mi to do glowy ale ja nie wykonuje raczej cwiczen silowych tylko aeroby od ktorych miesnie nie rosna. To pomachanie noga po aerobach nie powoduje raczej rozrostu miesni.

Gość djkladjfsk
Uporzadkuj diete, zadnych "polaczen Diamondow z Dukanem" tylko zdrowa dieta, odstaw w cholere te spalacze i skroc aeroby.

Gość cojest grane????
a dlaczego skrocic aeroby i odstawic spalacze? to juz przeciez kompletnie mi pojdzie w miesnie.

Gość cojest grane????
up pomozcie, wytlumaczcie

Gość djkladjfsk
Co ci pojdzie w miesnie? OO Odstawic dlatego, ze Twoj centralny uklad nerwowy pewnie juz lezy i kwiczy, przeciazasz i podnosisz przez to poziom kortyzolu, co utrudnia zbijanie wagi. Ty chcesz chudnac z tluszczu czy z miesni? I wyprostuj diete! Bo to tez Ci wszystko rozwala.

Gość cojest grane????
jeszcze tylko dodam ze diete mam ustabilizowana,napisalam jak to wyglada w skrocie i ze lacze rozne popularne diety zebyscie mieli jakis obraz jak jem. Ale nie bede jadla tylko dukanem bo uwazam ze to kretynstwo katowac sie ciezkostrawnym bialkiem jak wokol tyle warzyw i owocow. Po prostu nigdy nie lacze wegli z bialkiem, juz z samego tego faktu powinnam chudnac bardziej.

Gość cojest grane????
chce chudnac z czegokolwiek, chce byc po prostu mniejsza, nie ma dla mnie znaczenia czy to znikna miesnie. Co to znaczy wyprostuj diete? to co mam jesc?

Gość djkladjfsk
A czy ja Ci napisalem, zebys jadla jakims debilndym Dukanem ?? Ja mowie o zdrowym odzywianiu, a nie laczeniu poszczegolnych diet, z rana jedna, po poludniu druga... Masz jesc zdrowo, w kazdym posilku ma byc bialko i warzywa i zdrowy tluszcz, gdzie jest tluszcz w Twojej diecie ??? Weglowodany tyle ile potrzeba, jak rozdzielasz, to mozesz zjesc np. pol godziny po posilku bialkowym.

Gość djkladjfsk
Jesli dla Ciebie nie ma znaczenia, czy zniknie tluszcz czy miesnie, to mam dla Ciebie przykra wiadomosc... Tym sposobem ani nie schudniesz ani nie bedziesz dobrze wygladac... Stracisz miesnie, to nie beda spalac tluszczu, a oslabiony gorset miesniowy zepsuje Ci sylwetke. Strzelajac w ciemno mozna zalozyc, ze zostana chude raczki i nozki, przygarbiona sylwetka i odstajacy brzuch...

Gość cojest grane????
tluszcz jest oliwie na ktorej smaze i ktora dodaje do salatek, w produktach bialkowych bo nie stosuje zadnych light. W miesie, warzywach itd. Jedyne czego nie jadam absolutnie to slodycze, makarony, pieczywo tylko zytnie, zadnych ziemniakow, cukru, ograniczam sol. Bialek z weglami nie bede laczyc bo sie zle czuje i psuje mi sie cera, ogolnie bialka mi nie sluza za bardzo. Wiesz, mam wrazenie ze moja dieta jest zrownowazona i najmadrzejsza z mozliwych, tylko zdrowe rzeczy, a moze to chwilowy zastoj wagi i ona ruszy?

Gość cojest grane????
ma znaczenie bo wolalabym zeby zniknal tluszcz. Ale przy duzym spadku wagi podejrzewam ze i tak miesnie tez znikna. Stad moje cwiczenia i np juz widze ze gdyby z moich nog odjac troche tluszczu to bylyby idealnie umiesnione, podobnie z posladkami, ramionami. Te spalacze tluszczu jak biore to cwicze mocniej i poce sie, mam wrazenie ze to dziala. Tylko ze ja nie wiem jak zrobic zeby znikal sam tluszcz, mam w kolko jesc wiecej bialek? Nic z tego nie rozumiem

Gość djkladjfsk
Tluszczu ogolnie powinnas zjesc w okolicy 1g na kg masy ciala. Powinny to tez byc odpowiednie propocje tluszczy nasyconych, wielonienasyconych i jednonienasyconych. Ile tego generalnie zjadasz? Oliwa ok, ale co dalej? Jajka? Ryby itd? Co do laczenia bialek z weglami, to napisalem ze nie musisz laczyc, mozesz wegle zjesc np. 30 minut czy troche wiecej po bialku. Ale warzywa zwlaszcza zielone jak brokuly, kalafior itp. nie licza sie do wegli... i powinny byc w kazdym posilku.

Gość cojest grane????
Ryb jem sporo, praktycznie codziennie, i nie patrze czy tluste czy nie. Jajka rzadziej. Staram sie ograniczac troche jedzenie, do powiedzmy 1300- 500kcal dziennie zeby jednak schudnac, a zreszta latem to sie nie chce za bardzo jesc. Myslisz ze jest szansa ze do polowy lipca schudne 4,5 kg?

Gość dietetyczkareformowana.dyplo..
tak tak poniewaz tajemnica sa ochydne JAJCA tak tak jesz jajka malo ale jednak niestety chcemy cie zasmucic ale w brzuchu mimo ze sa czesci ich trawione w brzuchu pozostaje zawsze jakis maly kurczeczek i niestety dziewczynko ale male stworzonka rowniez waza i tak na przyklad jak na tydzien zjadlas jajcow 3 trzy znaczy sie to tyle 3 znaczy kilo nie schudniesz juz ale bedziesz musiala 2 razy wiecej na to czekac dluzzej :6 kilo bedziesz musiala schudnac w ciongu nastepnych 2 tygodni ,niestety obliczenie skomplikowane ale prawdziwe ..mowanotestowana.

Gość cojest grane????
czyli mam nie jesc jajek w ogole? nie ma problemu bo w sumie nie znosze

Gość djkladjfsk
Nie sluchaj tego czegos powyzej :)) Szansa ze schudniesz jest zawsze ;) Mowilas ze od czegos Cie wysypuje, powinnas sprawdzic, co dokladnie Cie uczula i to wyeliminowac. A poza tym, to tak jak juz wczesniej... Dlugie sesje treningowe z aerobami, non stop spalacze, dosc niskokaloryczna dieta, ja nie wiem czy sobie po prostu nie rozwalasz metabolizmu... Moze ktoras z dziewczyn tu zajrzy, to Ci konkretniej doradzi w kwestii diety dla kobiet. Ja podejrzewam, ze troche przeforsowujesz i tyle...

Ja zapisałam się na siłownię żeby przytyć :D 55 kg jest ok według mnie, ile masz wzrostu?

Gość cojest grane????
Szopenowa mam 163 cm wiec moja waga idealna, kiedy jestem szczupla ale nie chuda to ok 50kg. Poza tym jestem drobna, co po obrosnieciu tluszczem od razu widac. Dodam ze mam 29 lat wiec juz nie chudne jak 10 lat temu. Ta silownia 3 razy w tygodniu moze wyglada groznie ale to wydaje mi sie nie tak duzo jednak, pn,sr, pt, weekendy cale przelezane.

Gość cojest grane????
a wysypuje mnie od mleka i przetworow mlecznych, pozostalosci skazy bialkowej z dziecinstwa. Ciezko wiec wyeliminowac calkiem bo lubie sery, twarogi, mleka nie pijam, jogurtow tez nie, ale jednak calkowicie ciezko tak bez nabialu.

Gość djkladjfsk
No 3 dni tygodniu to standard, ale dlugosc sesji juz jest troche "przerazajaca"... Godzina aerobow po treningu silowym + spalacze? Sprawdzalas sobie poziomy hormonow w organizmie (np. kortyzol)?

Gość djkladjfsk
Ja mam niestety to samo... uwielbiam sery, jogurty, twarogi, ale tez nie toleruje produktow mlecznych :( Jedyna rada... wyrzucic calkowicie... Skoro podowuje uczulenia, to rozwala Ci organizm i efekty odchudzania. Zastanow sie co wazniejsze, zaspokoic apetyt na jogurt, czy zdrowie i sylwetka?

Gość cojest grane????
ja w ogole nie mam apetytu na nabial :) dlatego sama unikam. Tylko wszyscy mi tlukli do glowy ze potrzebne, ze musze jogurcik itd. Sery jem czasem bo u mnie im bardziej nabial przetworzony (sery zolte, plesniowe) tym mniej mnie odrzuca. A mnie od dziecka jogurcik z owocami niezle mdlil i dopiero jako dorosla sie dowiedzialam ze takie polaczenie jest zle. Tak jak mnie odrzucalo od miesa, widocznie wrazliwa jestem na chemie i zle polaczenia. Tylko ze mam taki problem ze ja nie jem miesa zwierzecego, tylko ryby, od 15 lat, wiec jesli eliminuje produkty mleczne i mieso to nie wiem czy same ryby i twarog, jajka (tez nie lubie) mi dostarczaja wszystkiego co trzeba. W ogole moje myslenie jest skierowane raczej na pochwale weganizmu, gdyby nie rybki i owoce morza. No i jem co 3h bo przy nielaczeniu tak sie odczuwa glod wiec tu tez powinno byc wszystko ok. Te aeroby to tez tak zlatuje, co to sa 2 serie na orbitreku po 20 min i w sumie odpoczynek na rowerku 20 min. Mam swietna kondycje wiec nie jest latwo utrzymac tetno na meczacym poziomie, bo juz wszystko moj organizm znosi leciutko. Moge zwiekszyc obciazenie ale wtedy buduje mase miesniowa w nogach, a tego nie chce wiec latam na najnizszych.

Gość djkladjfsk
No to musisz miec swiadomosc dziewczyno, ze dieta weganska nie jest zdrowa. Jesli mowisz, ze mleczne Cie uczulaja, to twarog chyba tez powinien odpasc? Moze masz po prostu nietolerancje laktozy, a nie samego bialka? Dlatego czym bardziej przetworzone i mniej laktozy, tym lepiej tolerujesz... No ale jak juz tego nie mozesz i w dodatku miesa nie jesz, to niestety wypadaloby sie zmusic do jedzenia wiekszej ilosci z pozostalych zrodel, jak np. jajka. A co z tymi Twoimi spalaczami i aero?

Gość djkladjfsk
No to juz Ci te aeroby zapewne niewiele pomagaja w spalaniu tluszczu, za to uklad nerwowy obciazaja na pewno. Ile czasu te spalacze juz ladujesz?

Gość cojest grane????
powiedzmy ze twarog raz na kilka dni w niewielkiej ilosci mi nie szkodzi, ewentualnie cos mi tam wyskoczy. Duza ilosc szkodzi. No zmuszam sie do innych bialek, czasem tez do nabialu sie zmuszam. Ten Therm Line to dopiero niecale 2 tygodnie wrzucam i to mniej niz jest norma dzienna wiec bez przesady. Aeroby tak jak pisalam, 3h tygodniowo. To co mam wiecej jeszcze aerobow robic? co mi spali tluszcz? czy w ogole odpuscic?

Gość djkladjfsk
No mowie, ze aeroby obciac, na pewno nie godzina po treningu silowym... A do nabialu sie nie zmuszaj jesli Ci szkodzi, bo... Ci szkodzi. Eliminuj calkiem z diety i tyle.

Gość cojest grane????
aeroby robie przed silowymi

Gość nie kumammmmmm
dlaczego odciąć aeroby????? Zwłaszcza jesli chce schudnąć????