Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junaki99

Prośba o pomoc

Polecane posty

Gość junaki99

Nigdy nie myślałam, ze będę musiała zwracać się publicznie o pomoc ale znalazłam się w bardzo trudniej sytuacji życiowej. Do tej pory same sobie radziłyśmy, ale teraz niestety muszę prosić o pomoc. Opowiem wam swoją historię mniej więcej od początku. Wychowywała mnie mama, bo ojciec zmarł gdy miałam 6 lat. Obecnie mam 25 lat. Mieszkałyśmy z babcią w dwupokojowym mieszkaniu zawsze brakowało na wszyst...ko ale dopóki babcia żyła dawałyśmy radę. Babcia zmarła dwa lata temu i zostałyśmy same. Nie stać nas było na zapłacenie czynszu. Z tego powodu mieszkanie zostało zadłużone. Mama wpadła w pułapkę kredytową. Wzięła pożyczki, których nie miała z czego spłacać, zaczęła płacić, pożyczkę pożyczką. Aż uzbierało się kilka. Zamieniliśmy mieszkanie na mniejsze w zamian za spłatę tamtego zadłużenia. Sporo na tym straciłyśmy. Mama miała problemy z chodzeniem, znalazła się w szpitalu. Lekarz stwierdził zaawansowaną cukrzycę, do tego stopnia, że musiała mieć amputowaną nogę. Teraz wymaga opieki, ja jestem bezrobotna bo ciężko u nas o pracę. Mama ma tylko rentę, ale to za mało na bieżące rachunki i opłaty, nie mówiąc o lekach i nie zapłaconych zaległych ratach pożyczek. Mamy dług ciągle rośnie. Doszło do tego, że z jednego banku komornik wszedł na rentę. Jeśli nie zaczniemy tego spłacać stracimy to mieszkanie które mamy, a jedzenie, leki, też trzeba za coś kupować. Bardzo proszę o finansowe wsparcie, pomoc w spłacie tych długów. Chętnie skorzystam również z jakiejkolwiek formy pomocy. To mój nr tel 603212692. Zobacz więcej

Gość a teraz napisz gdzie pracujesz
i co robisz, żeby zmienić tę sytuację.

Gość librator
współczuję ale może powinnaś coś jeszcze zrobić? jakieś prace chałupnicze np, pomoc z opieki społecznej załatwić, myślę że są ludzie których życie zależy od pomocy innych, z tobą tak nie jest, po prostu macie długi

Gość junaki99
Nie pracuje mieszkam w mały mieście gdzie cieżko o prace nawet do sprzatania ulicy niestety

Gość junaki99
Byłam w opiece społecznej to oferują mi 70 zł i to jeszcze nie teraz a mama musi mieć leki by żyć

Gość junaki99
Jeśli nie chcecie albo nie możecie mi pomóc to chociaż poradzcie co mam robić

Gość deremcccas
znajdź sobie sponsora

Gość qwsdfvhbnjkm,l,.mijjjnmjm xxxx
my mamy podobnie :( po nocach nie spie :( ale ide teraz do pracy i jakos moze bedzie maz pracuje ale jego wyplata nakredytmieszkaniowy i rachunki ja stracilam prace i 2 lata szukałam :( ale w koncu znalazlam moze i parszywa ale jest :) a do tego 2 dzieci moze wyjdziemy i nigdy wiecej zadnego kredytu na nic!!!!!!!!

myślę że powinaś iśc do administracji budynku gdzie mieszkasz i powiedziec jaka jest sytuacja,lepiej niech wiedzą i widzą że ci zależy.poproś o spłatę długu na raty lub o to aby odpracowac dług np.sprzątając teren co robią dozorcy... niestety musisz znalez prace tak czy siak nikt nigdy ci nic za darmo nie da-takie jest życie.długi w banku i tak musicie spłacic.zgłoś się do opieki i walcz o pieniądze dla siebie.najważniejsze jest mieszkanie jeśli administracja zauważy że masz ich gdzieś to niebawem dostaniecie pozew o eksmisje a potem o prośbę o spłatę długu lub odpracowania go bedzie już za pożno......

Gość qwsdfvhbnjkm,l,.mijjjnmjm xxxx
mi by pomogla konsolidacja kilku kredytów na 5 lat i by bylo git ale jak sie jest w biku to po frytkach:(

Gość junaki99
Ja wszystko trace a ty sie nabijasz nic wiecej