Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to mądre??

Czy to mądre by kobieta w związku małżeńskim dawała dziecko swoje nazwisko???

Polecane posty

Gość czy to mądre??

Jak uważacie? To mądre posunięcie czy raczej głupota i dziecko powinno mieć nazwisko po ojcu. Np. moja koleżanka zmieniła swoim synom z nazwiska ojca na swoje bo stwierdziła że dziadkowie ze strony jej partnera nie lubią jej dzieci. A jeszcze inna dała swoje nazwisko bo nazwisko jej męża było zbyt brzydkie.

trudno tu mówić o jakiejkolwiek mądrości czy jej braku. jeśli oboje rodzice uważają, że lepiej dać dziecku nazwisko matki, czemu nie?

Gość czy to mądre??
Ale dziecko powinno miec nazwisko chyba po ojcu a nie po matce.

raczej to jakies dziwactwa i widzi misie naszych czasów : ) po co cos zmieniac jesli jest dobre a tez przez taka zmiane nazwisk dopiero sie wszystko wszystkim popierdoli jesli chodzi o ród : )

Gość czy to mądre??
No bo od wieków tak było ;)

Gość a ja nie widzę w tym nic złego
ja jestem coraz bliżej decyzji by zmienic nazwisko na panieńskie matki. Z ojcem mam marny kontakt, alkoholik który mnie całe dzieciństwo poniżał, jego rodzina mnie nie chciała a rodzina matki nadskakiwała odkąd się urodziłem.

Od wieków to baba nie miała wiele do gadania a chłop był na schwał jak mało chlał i bił nie częściej aniżeli raz na tydzień. Swojemu dziecku dałabym nazwisko ojca, tradycyjnie, ale nie widzę problemu w tym, że jak pan nazywa się Psikutas a pani Zamoyska, to podejmują decyzję o nadaniu potomkowi nazwiska matki.

jezeli chodzi o zmiane nazwisko z tego powodu ze zle brzmi badz jest smieszne to zrozumiałe ale zmienic po to bo kobieta ma takie widzi misie i chce sie wyrózniac czy chce byc lepsza badz duma ja rozpiera to głupota...

Gość to są indywidualne sprawy
każdego człowieka :)