Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jedno pytanie

dziewczyny ..pomocy ..czy któras robiła testy dziecku ok 2,5 oku ?

Polecane posty

Gość to jedno pytanie

mozna w ogóle

Gość Pisze a nie wie o czym
co za typ

Gość kolano boli i
na alergie?

Syn miał równe 2,5 roku i nie wyszło z tych testów nic a był wysypany,oczy miał spuchnięte, czerwone i łzawiące.Kolejne testy rok później i wyszła cała lista.

Gość iiiiiizzzzzzzz
mój miał robione jak miał nie całe dwa latka. najpierw testy z krwi panel wziewny i pokarmowy. wyszło że ma na coś alergię z obu grup alergenów. na następnej wizycie testy skórne z panelu wziewnego : roztocza kurzu domowego. po roku doszły jeszcze grzyby i pleśnie. jeśli chodzi o pokarmy kazali mi obserwować

Gość to jedno pytanie
no tak staramy sie wykluczyc ciagłych chorób ile kosztuje testy z krwqi gdzie sie to robi ?

Gość mama sama w domu...
podobno testy na alergie powinno się robić dziecku powyżej 3 roku życia bo wcześniej wychodzą nie wiarygodnie mi tak lekarz powiedział

Gość z krwi 80 zł
panel na pyłki i 80 zł panel na jedzenie - po 20 alergenów lub mieszany po 10 alergenów 80zł w labolatorium

Gość a moje zdanie jest takie
autorko: wybierz się do jakiegoś większego laboratorium w Twojej okolicy to się wszystkiego dopytasz, albo poszukaj, wiele laboratoriów ma strony internetowe, tam zwykle są spisy badań jakie wykonują. Na przykład panele alergenów, gdzie znajdują się same pokarmowe, albo same wziewne, albo takie i takie. W panelach wychodzi taniej za alergen , w sumie ok 200zł. Z krwi się robi te badania. Można tez badać pojedyńcze alergeny wtedy koszt jednego ok30zł. Na skórne Twoje dziecko jest jeszcze za małe, bo z pewnością nie usiedzi z nakłutymi rękami/ plecami jak będzie zachodzić reakcja alergiczna, bo to swędzi/szczypie/piecze - wiem bo miałam testy skórne. Więc dla takiego dziecka lepiej zrobić z pobrania krwi, fakt, może są mniej dokładne, ale robi się je już u niemowlaków, a im starsze dziecko tym dokładniejsze wyniki.

Gość a moje zdanie jest takie
to są prywatne badania, nie refundowane, więc nie potrzebujesz ani skierowania od lekarza, ani w ogóle nic od lekarza :p