Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona82

Czy to mozliwe?

Polecane posty

Jestem z mezem od 8 lat razem mamy 2 dzieci duzo sie klocimy i maz ma inna w pracy.Chcemy sie rozwiesc i maz wyznal ze wszystko co mamy w domu bedzie wysprzedane czyli tv za 5000zl komputery nowe meble lodowka pralka itd........najgorsze jest to ze on chce to dac na zlom by z 5000zl tv zrobic 50zl......chce bym miala pusto z dziecmi i dostala pieniadze z nim na pol za wyprzedaz wszystkiego z domu co mamy Czy on ma prawo to zrobic?co ja zrobie z malymi pieniedzmi wychowujac 2 dzieci i na dodatek dom pusty???czy to mozliwe zeby facet podczas rozwodu zabral cala posiadlosc domu i sprzedal na zlom????nie mamy domu wlasnosciowego ale warte auto i wyposazenie.Prosze o podpowiedz ......doradzcie mi cos

Gość chętnie odkupię
ten telewizor :classic_cool:

hehe on ma 127 cm i maz twierdzi ze jak JA bede chciala sprzedac auto (bo on potrzebuje by kochance dupe wozic do pracy)to wysprzeda wszystko z domu ..........pliss kto sie zna na tych sprawach? wiesz.......ja wole fajnego normalnego faceta niz ten tv .....ale jak sie nie ma nikogo to tv to cale twoje zycie:(

idz moze na forum 'eks,rozwódki....' tam kobiety mają pewnie doswiadczenie,znają prawo i Ci podpowiedzą

Gość chętnie odkupię
no dobra, to zostaw sobie ten telewizor :classic_cool:

wlasnie nikt mi tam nic nie odpowiada :( wiesz....jak go nie chce kopnac w dupe ale on ma kochanke co mi sasiedzi powiedzieli......nie ma do mnie respektu i ubliza mi a jak tak nie potrafie zyc.A on chce sie rozwiesc bo ma dosyc kontrolowania i wygadywania o kochance:) zal mi dzieci ......nie mam rodziny i mieszkam za granica.Niewiem jak sobie z tym poradzic:(

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w kazdym wiekszym miescie sa miejsca, gdzie studenci i doktoranci udzielaja darmowych porad prawnych. Ja jestem z Wroclawia i u mnie w miescie jest trzy takie miejsca. Radzilabym Ci jak najszybciej isc z tym do prawnika. Na NIC sie nie zgadzaj dopoki sie nie dowiesz dokladnie do czego masz prawo. Wpisz sobie w google '' darmowe porady prawne'' i nazwe Twojej miejscowosci.

mieszkam w Belgi....:) a tu sie za wszystko placi prywatnie i to setki euro nawet glupi advokat przy rozwodzie wynosi 5000-100000 euro +koszty sprawy sadowej a ja bez pracy z 2 malymi dziecmi

Gość a on polak
czy belg czy co?

Gość Perr
podczas sprawy rozwodowej wystąp o wyznaczenie rzeczoznawcy majatkowego o podział majatku z winy działającego w złej wierze męża

czy to mozliwe zeby facet podczas rozwodu zabral cala posiadlosc domu i sprzedal na zlom?? mysle, ze wyniesie wszystko na recach :-)

Gość Perr
to że wynosi zawartość domu (majątek wspólny) i sprzedaje po zaniżonych wartościach to typowe działanie w złej wierze

tak wiem ale czy ma prawo na to zostawiajac mnie z 2 malymi dziecmi? on chce zebym miala puste mieszkanie jak on....a jesli to zrobi to wyprowadze sie gdzies daleko by rzadziej mogl dzieci widywac i zabronie mu wstepu do mojego domu.........on tylko mysli o zemscie bym nie miala lepiej niz on.

tylko tak sie pozbedziesz takiego skurwiela........zemsta jest zemsta nie potrafie plakac tylko i nic z tym nie robic....

Gość gwoli wyjasnienia...
w kazdym panstwie sa instytucje, czesto przy kosciele, choc nie tylko (jakas ProFamilia czy cos podobnego) ktore daja porady (tez prawne) za darmo. Rozejrzyj sie, popytaj, czy poszukaj w necie...i idz tam, i popros o wyjasnienia jak to jest w tej Belgii. Czy maz moze cos takiego zrobic. Mozesz tez w necie poszukac jakiegos polskiego prawnika i on ci na pewno da pare wskazowek co robic dalej. To nie Afryka i nie 15 wiek, zeby maz robil co chce i z kim chce.