Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amaderka W-wa

Skoro wiadomo, ze nie ma boga, to po co ludzie wciaz chodza do kosciola?

Polecane posty

Gość Amaderka W-wa

Przeciez tej glupoty nie da sie wyjasnic

a skąd wiadomo? Ja też nie wierzę, ale skoro tyle mln ludzi na świecie wierzy to coś w tym musi być. Nie wiem.

Gość wszyscy sa szczesliwi
wiezTylko kilka wypowiedzi naukowców: Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." Sir Derek Harold Richard Barton nagroda Nobla w dziedzinie chemii:"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje." Alexis Carrel chirurg nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga." gdyby matka boza nie pomagała to by ludzie nie chodzili do kościoła

Gość Amaderka W-wa
Kazdy moze sie mylic, Obama i Walesa tez oficjalnie wierza, otrzymali nagrode Nobla, choc inteligencja nie grzesza

Gość o.)
Albert Einstein Nie potrafię wyobrazić sobie Boga, który nagradza i karze istoty przez siebie stworzone, lub Boga obdarzonego wolną wolą na podobieństwo nas samych. Nie mogę również ani też nie chcę sobie wyobrazić, że człowiek trwa dalej po fizycznej śmierci; nadzieje tą pozostawiam ludziom słabego ducha, którzy żywią ją ze strachu lub niedorzecznego egoizmu.

Gość o.)
Albert Einstein W kwestii istnienia Boga zajmuję stanowisko agnostyka. Jestem przekonany, że aby uświadomić sobie zasadnicze znaczenie zasad moralnych w czynieniu naszego życia lepszym i szlachetniejszym, nie musimy odwoływać się do idei osobowego prawodawcy, zwłaszcza takiego, który karze i nagradza.

Albert Einstein powiedział Im bardziej zgłębiam naukę, tym bardziej wierzę w Boga." Antony Flew całe dorosłe życie poświęcił na dowodzenie, że Bóg nie istnieje. Wytyczał nowe standardy w podważaniu prawdziwości chrześcijaństwa i wszystkich innych religii. Dopiero na starość odkrył, jak bardzo się mylił. I posługując się argumentacją czysto racjonalną, bez odwołania do objawienia odkrył, że Bóg istnieje. Książka Flewa jest opowieścią o tej drodze. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do istnienia Boga, jeśli Twoja wiara się kruszy, przeczytaj tę książkę. Znajdziesz tu dowód na to, że racjonalne myślenie prowadzi nas nieuchronnie do wiary w Boga. Autor obdarzył nas jasno i atrakcyjnie napisaną książką, w której opowiada o powrocie do wiary w Boga i która świadczy o godnej podziwu otwartości na nowe argumenty racjonalne.

Gość o.)
Albert Einstein Nie wierzę w osobowego Boga i zawsze otwarcie się do tego przyznawałem. Gdybym musiał jednak znaleźć w sobie coś, co miałoby aspekt religijny, to byłaby to bezgraniczna fascynacja strukturą świata, jaką ukazuje nam nauka.

Gość zgłoś się do jakiejś głupawej
jak to nie ma , jak się popali dobre zioło, to można widzieć gadające węże na jabłoni, a co wy myslicie, że nie dosypuje proboszcz marihuany do kadzidła????????

Bóg (nie) istnieje. Wyznanie ateisty (Antony Flew) http://sklep-niezalezna.pl/pl/p/Bog-nie-istnieje.-Wyznanie-ateisty-Antony-Flew/302 Nobliści o świecie, Bóg a nauka Poglądy 18 Noblistów na różne tematy. Bóg a nauka. Co sądzą mądre głowy tego świata? Czy nauka wyklucza istnienie Boga? http://www.youtube.com/watch?v=p8OePqhOdc0&feature=related

Gość ehhhhhhhhhhhhh........
Czy sądzicie, że Bóg jest katolikiem?

Gość od kiedy Lenin poszedł
do Nieba, Bóg jest ateistą i przewodniczącym Partii Komunistycznej.

Gość zlamana...dziewczyna..kobieta.
BOG istnieje i wszystkich was-nas kocha!!!!!!!

Albert Camus może lepiej jest dla Boga, że nie wierzy się w niego i walczy ze wszystkich sił ze śmiercią, nie wznosząc oczu ku temu niebu, gdzie on milczy.

BOG istnieje i wszystkich was-nas kocha!!!!!!! powiedz to matkom umierajacych dzieci

Gość od kiedy Lenin poszedł
jakieś sado-masochistyczne to kochanie, ludzi przez Boga...

Gość Anulkaaaaaaggg
wierze w boga. do kosciola nie chodze i nie bede chodzila.. wiem jaki tam balagan jest.. mam dwoch wujkow - jeden byl ksiedzem i odszedl gdyz nie mogl zniesc ile tam oszustwa w tym wszystkim jest.. drugi jest pastorem ale to inna wiara ale i tak wszystko na pieniazkach sie opiera.... swiat zmierza do nikad...