Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

Soki bobo vita zeżarły szkliwo na zębach.

Polecane posty

Gość qwemn

Witam. U mojego 18 miesięcznego dziecka pojawił się ciemny nalot na zębach. Po wizycie u pediatry okazało się, że to po sokach, które są polecane dla dzieci. Uszkodziły szkliwo. Dzieciak pił soki mocno rozcieńczone z wodą. Jestem przerażona i w wielkim szoku. Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem? Czy działo się coś złego z zębami? Dodam, że po umyciu nalot schodzi, więc to chyba jeszcze nie próchnica?

Gość qwemn
Soki bobo frut, miało być:(

Gość mama79mama
Mój pije już 2 lata a zęby ma super zdrowe co pół roku chodzimy do dentysty na kontrole . ZĘBY TRZEBA MYĆ po posiłku .:-)

Gość unialeszno22unia
Mojemu dziecku daje dziennie 100 ml i zabki sa śliczne !

Gość moj idzie spac
moj w ogole takich sokow nie pil i nie pije. Nie lepiej dziecku owoc dac a nie kupowac te makabrycznie drogie soki?

Gość no nalot tylko
no poszłaś do pediatry z dzieckiem z nie umytymi zębami. Ot co. Nalotu nie rozróżniasz od zepsutych zębów?

Gość mama79mama
Tragedia że ludzie nie myją zębów maluchom ,a pózniej płacz :-( i dzieciak chodzi z czarnymi kłami ;-( albo i bez :-(

Moja córcia piła co najwyżej rozcieńczoną herbatkę z bobo vity, a tak to wodę mineralną. Ma piękne, białe, zdrowe zęby. Córka koleżanki 2,5 roku ma właśnie takie czarne kiełki zamiast zębów, bo mama jej nie żałuje soczku :o Popieram, lepiej dać owoc, a nie te słodkie soki, chyba że ma się nawyk regularnego mycia zębów, to co innego.

misiaczkowa,nie piernicz..moja corka pije wszystko-soki, wode, kompoty-zęby ma piekne, białe i zdrowe-ale to glownie dlatego, ze od pierwszego zabka dbamy o nie, myjemy 3 razy dziennie minimum!!

Gość serwuska
Moje pije i nawet lubi tylko wodę pić. Jak już soki to tylko własnej roboty, a nie te dziadostwo typu Bobofrut czy inne temu podobne, które mają w sobie puste witaminy;) Ząbki ma zdrowe oczywiście.

Gość paniusia-dotiuszka
Mój 4-letni syn też pije tylko wodę. Nawet nie chce niczego innego. Ząbki ma zdrowe i bielutkie także polecam wodę. :) Poza tym weź napij się jakiegoś napoju lub soku ze sklepu w czasie upału, sama zauważysz że to nie gasi pragnienia tylko je wzmaga.

Gość mamy6miesięcy
Moim zdaniem to kwestia dbania o zęby ale i też genów.Moja siostra bardzo dbała o zęby córki,od pierwszego ząbka myłka po każdym jedzeniu i piciu a wieku 2 lat mała miała już lekko czarne ząbki.Jej maąż też ma słabe zęby.

Gość qwemn
No ale sobie ulżyłyście...nie? Głupie krowy, idealne mamusie, które wychowują dzieciaki na bufonów i samolubów, szurniętych snobów.