Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

singri

3 miesiące i ząbki???

Polecane posty

Mała od paru dni jest marudna i strasznie się ślini. Głupia matka naczytała się książek i nic nie skojarzyła oczywiście. Wczoraj była u nas pielęgniarka i mówi że dziąsła twarde i że to zęby idą. Czy to możliwe? I jak jej pomóc? Nie skończyła jeszcze 3 miesięcy, nie jest na tyle kumata, żeby wziąć gryzak i wsadzić go sobie do buzi. Smoczków nie akceptuje. Pozostaje mi chyba tylko tulenie 24h na dobę... A te żele przeciwbólowe od kiedy można stosować?

Gość nic nie idzie
Poczytaj o skokach rozwojowych. Dziecko wklada rączki do buzi bo poznalo ze ma rączki. Slini się przy tym. Marudne jest bo to skok rozwojowy. Ja też myślalam że to zeby a zeby wyszly dopiero 3 miesiące później.

Żele przeciwbólowe możesz stosować spokojnie - nam lekarz nawet kazał jak mała miała 3 miesiące i miała " zębowe objawy" - z tym, że żadne zęby jej do dzisiaj nie wyrosły, a ma już prawie 8!! A co do tego, czy ząbkowanie w tym wieku jest możliwe, to jak najbardziej, moja chrześnica ma 4 miesiące i...4 zęby!

Gość mamama26
mój też miał takie objawy od 3 miesiąca - ślinił się tak że sliniaki musiał nosić non stop bo był cały mokry - teraz ma 8 miesięcy i dalej niema ani 1 zęba

Gość mama synka i zaraz coreczki
Mozliwe. Mojemu synkowi wyszly pierwsze zabki jak mial dokladnie 3 miesiaca i tydzien. Na swoje pierwsze urodziny mial juz 16 sztuk, takze to moga byc zabki.

Gość gość
To normalne że dziecko w wieku 3 miesięcy ślini się i wkłada rączki do buzi nie oznacza to jednak że już mu wyjdą ząbki :) Oczywiście wyjdą ale za około 2 a nawet 4 miesiące :)

Moja jak miała 3 miesiące to miała potworny ślinotok, później troche ucichło, później znów ślinotok i marudzenie, ucichło... teraz dalej się ślini, przerób śliniaków ogromny a zębów ciągle nie widać a zaczęła 6ty miesiąc a po dziąsłach myślę, że jeszcze poczekamy. Ale też znam przypadki, że dzieci mają 3 miesiące i już pierwsze zęby.

moja jej isc zabki ale zanim peirwszy wyjdzie to moze potrwac drugie 3 miesiace moja miala to samo juz myslalam ze zabek wyjdzie a tu mijały kolejne tygodnie miesiace i nadal nic

Gość alaa ma kotaaaaa
mój objawy ząbkowania ma od 2 msc , teraz skończył 5 msc i póki co zębów ni widu ni słychu...

moja miała 3,5 mca jak zaczęla być baaardzo marudna, kapryśna i śliniła się na potegę...przede wszystkim nic jej nie uspokajało... po 2 tyg mielismy pierwszy ząbek :) także wszystko jest mozliwe... żele możesz spokojnie używać, ja używalam dentinox i był ok :)