Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mysli maja sile wladcza?

Czy mysli maja sile wladcza? Czy jesli sie cos powtarza kilka razy to w koncu

Polecane posty

Gość czy mysli maja sile wladcza?

sie to spelni? Jak myslicie?

Gość piszcie wasze rytmy dnia
tak, to mantra

Gość olcia***
Spróbuj sobie powtarzać,że nie jesteś głupia,może kiedyś się spełni.

Gość naciq
jasne ze tak.

Gość Psi
Mysl to potega. Mysl produkuje rezultaty. Ale nie wystarczy cos powtarzac a juz sie spelni. To nie dziala w tak prosty sposob. Trzeba zmienic sposob myslenia. Zazwyczaj nasze mysli maja tendencje do uwypuklania negatywow. trzeba to umiec kontrolowac - nigdy nei krytykowac siebie (chyba ze konstruktywnie) ani iinnych. nie myslec o nikim i niczym z nienawiscia, zazdroscia, pogarda etc. no i najtrudniejsze - jesli zyczenie jest w niezgodzie z pozadkiem wszechswiata (tao jesli wolisz czy co kolwiek to jest) to sie nie spelni, albo nawet jesli sie spelni, to nie bedziesz z tym szczesliwa, albo nawet jesli TY bedziesz szczesliwa, to unieszczesliwisz kogos innego. Duzo odpowiedzialnosci nie?

Gość Psi
Aha! i jesli uzywaszx mantry, to nie wstawiaj tam wyrazu NIE. Nie uzywaj negatywow. Tzn na przyklad w poscie kogos wczesniej zartobliwym - nie powinnas powtarzac sobie "nie jestem glupia" prawidlowa mantra to "jestem madra". Dobra mantre poznaswz po tym ze na poczatku gdy bedziesz ja mowic do siebie patrzac w lustro (konieecznie patrz sobie w oczy) to bedziesz miec trudnosc z wypowiedzeniem jej! np "kocham siebie" "jestem piekna" czy "pawel mnie kiedys pokocha" "zdam egzamin na studia. jestem madra i inteligentna poradze sobie studiujac fizyke kwantowa" etc

Gość jfalj;aj;a
jak ktoś wyzej napisal, samo powtarzanie nic nie zmieni. Musisz czuc to czego chcesz, np. chcesz miec samochod, nie wystarczy mowic, "chce miec samochod" a nie wierzyc w to...Uwierzyc to najtrudniejsze...,dlatego najlepszym sposobem, by cos sie spelnilo - jest fascynacja czyms...czyli myślisz o tym samochodzie w pozytywny sposob, ogladasz go, szukasz informacji o nim, i czerpac z ztego radosc a nie przymuszac sie do tego. Ja, kiedyś zafascynowalam sie programem Powerpoint, praca z nim sprawiala mi mnostwo satysfakcji, na zajeciach z informatyki mielismy przedstawic prezentacje za pomocą tego programu, wiele czasu spedzilam przy tworzeniu tej prezentacji, ciagle wyobrazalam sobie, ze moja prezentacja bedzie najlepsza i cieszylam sie, ze pokaze na co mnie stac....W dniu pokazu jednomyślnie wszyscy stwerdzili ze moja prezentacja byla najlepsza. Wtedy jeszcze nie wiedzialam o sile myśli. Nieswiadomnie ja wykorzystalam.