Gość proszę o pomoc!! Napisano Czerwiec 21, 2011 Mam 18 lat. Od pewnego czasu moja rodzina ma problemy finansowe. Ojciec narobił długów i mama założyła sprawę w sądzie o rozdzielczość majątkową żeby nie musiałam spłacać więcej za niego tych pieniędzy. Ojciec zaczął się denerwować ,bo wiedział ,że jest bezradny i poił moją mamę. Mama zgłosiła sprawę na policję ,a ojciec został zamknięty w areszcie na jeden dzień. Kiedy poszłyśmy do prokuratora złożyć zeznania powiedział nam ,że teraz nie może zająć się tą sprawą ,bo nie doszły do niego żadne akta ,a poza tym jest zajęty. Napisałam kilka e-maili do organizacji które zajmują się pobitymi osobami ,ale jak na razie nie dostałam żadnej odpowiedzi od żadnej z nich tak samo jak od policji i prokuratora ,że mamy przyjść złożyć zeznania w tej sprawie.Ojciec wszystkiego się wypiera ,twierdzi że mama sama się pobiła i jest psychicznie chora. Raz wyzywa ją od najgorszych ,a raz przeprasza i prosi o wybaczenie. Nienawidzę go i nie chcę widzieć go na oczy ,ale mam w domu psa który z nim został i ani mama ani ja nie możemy wziąć go ze sobą. Muszę codziennie przychodzić do domu żeby go wyprowadzać i karmić ,ale boję się że kiedy ojciec mnie zobaczy wpadnie w złość ,że to ja namawiałam mamę żeby założyła tą sprawę i żeby od niego odeszła. Potrzebuję rady co mam dalej zrobić ,do kogo się zgłosić o dalszą pomoc i co zrobić żeby ojciec dostał zakaz zbliżania się do nas i żeby sąd zadecydował o wyrzuceniu go z domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach