Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka 29...

Mogę brać magnez w ciąży ?

Polecane posty

Gość Aśka 29...

Nie biorę żadnych witamin. Zaczęłam siódmy miesiąc.Jestem po wizycie u lekarki,poleciła mi brać witaminy dla kobiet w ciąży. Nie poleciła jakiś konkretnych. Zapomniałam jej powiedzieć,że męczą mnie skurcze łydek. Mogę brać magnez ? Czy któreś witaminy mają magnez w składzie ?

całą ciąże brałam magwit B6, z polecenia lekarza. magnez pomaga regulować ciśnienie, a miałam z nim kłopot.

zadzwoń do lekarza najlepiej. JA przez pół ciąży brałam aspargin w dużych ilościach więc raczej nie szkodzi. Ale lepiej zatelefonować

Ja przez pół ciąży brałam aspargin-i to w duzych ilościach więc raczej nie zaszkodzi. ale najlepiej zadzwoń do lekarza

Gość Aśka 29...
Dzięki dziewczyny mam takie skurcze łydki ,że pół nogi mnie boli.

Gość Aśka 29...
Przeglądałam preparaty witaminowe w necie ale nie ma w nich magnezu czy np. żelaza.

Gość Aśka 29...
Kobietki może wy znacie jakiś preparat dla ciężarnych z żelazem i magnezem jednocześnie ?

Gość mamama26
ja przyjmowałam femibion ale miałam super wyniki z krwi a mniej żelaza więc moja gin mi zmienila na pregne plus - i dodatkowo magnez też i to w zwiększonych dawkach

Gość ja dostalam od ginekologa
oprócz witamin osobno magnez wiec myślę ze możesz.

bierz aspargin, to jest magnez z potasem, ja w ciąży brałam, gin kazał :)

Gość Aśka 29...
Dzięki dziewczyny za rady :-) Pani w aptece poleciła mi aspargin właśnie (podobno dużo kobiet w ciąży go bierze,bo lekarze przypisują).

Mnie też w ciaży zaczęły brać skurcze łydek i zaczęłam łykać ... po 1 kostce czekolady dziennie. Ale chodzi tylko o czekoladę z dużą zawartością kakao. Ja jadłam Lindt 85% (ponadto ma w składzie cukier trzcinowy jeśli dobrze kojarzę, a nie zwykły). Po kilku dniach skurcze mi przeszły, a jak gin zleciła badanie na zawartość magnezu w organizmie, to wszystko było w normie.

Gość izka25
możesz brać magnez. najlepiej zapytaj farmaceuty. ja z polecenia gina brałam asparagin (magnez z potasem)(nie jestem pewna nazwy, ale coś takiego)

Napewno zanim zaczniesz brać najlepiej skonsultować to z lekarzem.ja brałam magnez w tabletkach, pomagał, skurczy było mniej i były słabsze. szwagierka ostatnio jak była w ciąży brała magnez ale w formie syropu razem z kwasami omega 3. też chwaliła za jego skutecznośc.