Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gftyftfyfy

JAK SIE PRZYGOTOWAC DO DEPILACJI DEPILATOREM- NIGDY TEGO NIE ROBIŁAM

Polecane posty

Gość gftyftfyfy

ale dzisiaj sie odważę... mam depilator philipsa... Jak zminimalizowac ból?Jak długo utrzymuja sie krostki?

Gość gftyftfyfy
dać najpierw na mszę...? czy jak...?

Gość musisz przygotować...
pół litra wódki patyk, który wsadzisz w usta i bedziesz zaciskać zęby wannę lodu ,do której wskoczysz po zakończeniu akcji depilacji a tak serio, jedziesz i cześć, nie ma się co rozdrabniać pierwszy raz zawsze boli, a pozniej to juz rutyna

Nigdy nie korzystałam z depilatora, ale może warto najpierw schłodzić lodem czy jakąś mrożonką :D nogi?

1 raz dopiero? To ile ty masz lat? 13????? Daj spokój to wstyd się nie depilować. Ja tez dzisiaj musze wydepilowac nóżki, ale mam depilator ice satinelle jest super i prawie nie boli depilacja.

Gość gftyftfyfy
właśnie, chyba muszę jakos zahibernowac nogi przed ta depilacją:D jestem wrazliwa na ból, ale szybko odrastajace włoski mnie denerwuja, bo co 2 dzien musze golic maszynka:(

Gość gftyftfyfy
do tej pory Beata zawsze depilowałam się maszynką- a lat mam 20. Zawsze byłam wydepilowana, ale maszynka, a teraz chce sie na depilator przerzucic.

Gość mmanbsddiyhesygjhsd
najlepiej 2 dni po ogoleniu maszynką, stopniowo po małych kawałkach, co chwila przerwa i dobrze naciągać skórę bo mniej boli wtedy. depiluje kilka lat depilatorem i jestem zadowolona bo długo odrastają i są cieniutkie bardzo teraz już mnie to wogole nie boli.

Gość gftyftfyfy
mmanbsddiyhesygjhsd--- własnie, włoski sa cieńsze i wolniej odrastaaja, i takie bym chciała:) no na razie jestem 3 dni po ogoleniu maszynka , wiec chyba nadaja sie do depilatora.... głownie to mi chodzi o łydki.

mmanbsddiyhesygjhsd - nie wrastają? Sama się zastanawiam, czy nie spróbować... :D Podsumowując: dobrze schładzać skórę i ją naciągać. Proszę o relację PO :D

Gość gftyftfyfy
okay;D dzisiaj po obiedzie zaczne akcję depilacyjną:D

mmanbsddiyhesygjhsd ma racje trzeba naciągac troche skóre to wtedy mniej boli. Maszynką to trzeba co 2 dni albo nawet co dzien golic, a to jest uciążliwe. Przed depilacja dobrze wykonac peeling albo pomasowac sie rękawicą zeby wloski nie wrastały.

Gość Ni_tka299
nawilż dokładnie skóre, włoski muszą byćmiekkie - najlepiej stosuj depilację po prysznicu. Są specjalne chusteczki OLAY, które nawilżają skóre i łagodzą ból. Ważne jest naprężanie golonej skóry. Aby uniknąć krostek stosuj balsam nawilżający.

Gość gftyftfyfy
wezmę tez lód, może jak zamrożę nogi to mniej bedzie bolec ha ha:D

Gość łojojojojojoj
Beatka s-k a Ty to z konia spadlas?Ciemnogród. Myslisz,ze tylko depilatorem luzie sie depiluja,ze tak Cie to oburza? Jest duzo innych sposobów. Ale sie wkurwaiłam

Gość gftyftfyfy
Wydaje mi się,że moga być- ale podobno przez pierwsze 2 dni... a potem gładkosc na 3-4 tygodnie:)

Gość łojojojojojoj
Szopenowa sa. Ale tylko kilka godzin. Dlatego lepiej wydepilowac sie wieczorem,na rano bedziesz miala bezchrostne nóżki:D

Gość gftyftfyfy
ja kiedys kupiłam plastry z woskiem- niestety efekt tragiczny, nie wyrwałam włosów i jeszcze nogi miałam całe w tym kleju:D zostawiłam chwilowo te plastry na stołeczku ,bo ktos wyniósł kosz do zsypu, a mama nie zauważyła i usiadła na nich nowymi dżinsami:D 3 dni była na mnie zła:D miała ten klej z resztkami włosów na spodniach:D

Gość mmanbsddiyhesygjhsd
mi sporadycznie jeden czy dwa raz na jakiś czas wrosną to wyrwe pęsetką ale ogólnie nie wrastają. Ja jedyne co robię to naciągam skórę i po depilacji smaruję nawilżającym balsamem garnier (taki czerwony). A krostki po depilacji są ale chwilkę bo wiadomo że jak się wyrywa to jednak skóra trochę odczuje ale to pare minut i znika. najlepiej depilować wieczorem. Jak zaczynałam to robiłam po kawałku i 10 min przerwy i znów. taki ból da radę wytrzymac :)

najlepiej unikac upalow, lepiej to robic wieczorem, gdy jest chlodniej. a jakis czas temu kupilam sobie nowy depilator z nasadka chlodzaca - zamraza sie to i faktycznie bolu wcale nie czuc ani tego mrowienia

Gość gftyftfyfy
No i zrobiłam to! Co pradwa godzine wczesniej łyknęłam tabletkę przeciwbólową, ale i tak czułam ból okropny:( Udało mi się obie nogi ogolić, ale nie usunełam wszystkich włosków:( Ale wiekszosc tak, wiec stwierdzam,że z wiekszoscia bede miec spokoj na te 3 tygodnie:D Pozostałe potraktuje maszynką. Mam duuuze kroki czerwone na nogach, pełno ich, mam wrazliwa skóre. Ale bolało okropnie:(

Gość rfedrfstes
Ja się tylko golę i nie narzekam. Co za problem codziennie poświęcić 10 minut? Jednego dnia golę cipkę, drugiego nogi i tak na zmianę. Dużo czasu to nie zajmuje.

Gość Ekspert Philips
gftyftfyfy, Nie powinnaś obawiać się depilacji. Jeśli prawidłowo przygotujesz skórę do zabiegu, nie powinny grozić Ci czerwone krostki czyli wrastające włoski. Zobacz czy Twój model depilatora posiada chłodzące czy też masujące nasadki, ich użycie zminimalizuje niedogodności. Pamiętaj także o kilku zasadach prawidłowej depilacji: - 2-3 razy w tygodniu rób peeling i codziennie nawilżaj ciało, dzięki czemu poprawisz jego kondycję, - zabieg zrób wieczorem po gorącej kąpieli, kiedy skóra jest odprężona a włoski delikatniejsze, - unikaj depilacji w czasie menstruacji, gdyż jesteś wtedy bardziej wrażliwa na ból, - dzień po zabiegu załóż luźniejsze spodnie lub spódnicę, dzięki czemu nie będziesz dodatkowo podrażniać skóry. - trzymaj depilator pod kątem 90 stopni, aby urządzenie uchwyciło wszystkie włoski Mam nadzieję, że pomogłam, ale chętnie odpowiem na Twoje pytania. Napisz na ekspert(at)philips.com. _________________________________ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.