Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co nie chce karmic piersi

kiedy przestałyscie karmic piersia??

Polecane posty

ja mam juz dość a karmie dopiero 3 tygodnie, jedynie co mnie nadal trzyma przy karmieniu to wiedza, ze to najlepsze pozywienie dla małego i to, ze jak sie karmi piersią to sie chudnie ale jestem ciekawa kiedy wy przestałyscie karmic piersia??

ja pzrestałam w 8miesiacu karmic piersią :) też mialam dośc karmienia ale często odciagałam pokarm i dwałam z butelki miałam za duzo pokarmu wiec go mroziłam i miałam na pozniej :)

zdarzają się kryzysy, mnie tez na początku szlag trafial jak maly nie chcial pić i się wywijał bo za szybko mu leciało, miał pleśniawki potem ja miałam zastój, potem kryzys laktacyjny- malo mleka, ale przetrwałam i narazie daje rade, ale chce karmić.A tez już myślalam że oszaleje, a to dopiero 2gi miesiąc.

8 miesięcy kurcze podziwiam wytrwałość :)

moja bratowa karmiła do 3 lat :D dla mnie to dopiero wytrwalosc i cierpliwość;d no ja piersią żadko chyba ze jak nie zdążyłam odciągnąć pokarmu to wtedy a tak odciągałam butla dla mnei to było lepsze nic dziecko się miało mi męczyć takie moje zdanie :) pozatym przynajmniej wiedziałam ile wypija tak poradził mi lekarz bo mała na początku mało przybierała an wadze a to dlatego ze się męczyła ssajac i mi zasypiała przy piersi niedojedzona:D a tak miałam pewnosc ile wypije i że wgl pije:D

Gość mama synka i zaraz coreczki
Jak synek mial 2 miesiace. Teraz jestem w drugiej ciazy, rodze w pazdziernkiu i nie chce w ogole karmic. Malenstwo od razu przejdzie na butle.

Gość zwykłaniesuper
Ja 4 miesiące

Gość kiciorek-ek
rok

Gość gryczka
Syn ma prawie 7 miesięcy, jeszcze karmię. W tej chwili ma na dobę 3 lub 4 posiłki z mojego mleka (w tym jeden to kleik na moim mleku odciągniętym) i dwa inne - zupka jarzynowa z mięsem i deserek owocowy. Zamierzam utrzymać 1-2 karmienia na dobę do ok.9-10 miesięcy, max. do roku.

Gość aaniakk
karmiłam 15 miesięcy (obecnie synek ma 18 miesięcy)

Gość mój miał 3 miesiące
jak odrzucił pierś. Jeszcze kilka tygodni odciągałam, ale mleka było coraz mniej i zrezygnowałam. Chodziłam do poradni laktacyjnej, bo bardzo chciałam karmić, ale się nie udało

no ja mam nadzieje, ze wytrzymam i bede go karmic przez poł roku ;/

moja ma 20miesiecy skończone(jutro) i jeszcze ciagnie, ale tylko 2rqzy na dobę, wiem długo ale córka nie chce zrezygnowac, próbowałaqm odstawić ale ona chce ćyćy i juź

3 tygodnie........i sama zdecydowałam ze koniec z tym bo nie wyrabialam juz.....byla to meczarnia........o wiele wygodniej jest na butli mi i dla dziecka...

Gość m 1984
miesiąc, a i tak dokarmialam w nocy butlą bo miałam malo pokarmu. Tylko ja żałowałam że nie dałam rady dłużej...

Pierwsze karmilam 14 miesiecy a drugie karmie od 3 tyg i zamierzam przynajmniej pół roku. Jesli nie wroce do pracy po macierzynskiem to bede karmic do roku. Dzis wazylam mojego synka - przez 3 tyg przybral na wadze 1200 g !!!Wazy juz ponad 5 kg !

Pierwsze karmilam 14 miesiecy a drugie karmie od 3 tyg i zamierzam przynajmniej pół roku. Jesli nie wroce do pracy po macierzynskiem to bede karmic do roku. Dzis wazylam mojego synka - przez 3 tyg przybral na wadze 1200 g !!!Wazy juz ponad 5 kg !

Gość mamusieńka..
ja karmiłam 3 miesiące

a tak z ciekawosci - bo ja jeszcze mama nie jestem, ale sie staram o ciaze - jak piszecie 'z butli' to chodzi wam o wasze tyle ze odciagane mleko czy o mleko modyfikowane?

Gość mamusieńka..
ja karmiłam 3 miesiące

Gość mamusieńka..
ja karmiłam 3 miesiące

Gość mamusieńka..
ja karmiłam 3 miesiące

a tak z ciekawosci - bo ja jeszcze mama nie jestem, ale sie staram o ciaze - jak piszecie 'z butli' to chodzi wam o wasze tyle ze odciagane mleko czy o mleko modyfikowane?

1" karmiłam" 3 dni. Musieli ją nawadniać. Kupiłam butelkę. Powalczyłam z personelem szpitala i była dzieckiem na modyfikowanym. 2 karmiłam tydzień. Potem dostałam gorączki i krwotoku. Wylądowałam w spzitalu, dostałam leki, a dziecko butelkę i tez już tak zostało. 3 karmiłam miesiąc. Obydwie dostałyśmy wysypki po konsultacjach z rożnymi allergo i dermatologami kazali mi odstawić. Dostała butelkę i przyjęła to ze spokojem i zrozumieniem ;) Także jak widać "praktyka czyni mistrza" i za każdym razem moje karmienie się wydłuża wprost proporcjonalnie :D:D:D Nasz przyjaciel to NUTRAMIGEN ;)