Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiteczka

przesunięcie okresu

Polecane posty

Gość fiteczka

Witam! Mam pytanie. Nigdy nie brałam tabletek anty. dzisiaj byłam u ginekologa i przepisał mi tabletki MIDIANA. Sprawa polega na tym, że 8 lipca wyjeżdżam z chłopakiem w góry i akurat 8 lipca mam dostać okres:( lekarz powiedział mi, że pierwszą tabletkę mam wziąć w 1 dzień miesiączki. Problem polega na tym, że nie chcę mieć okresu podczas tego wyjazdu. Nie chodzi tu o kochanie się, tylko o to, że z okresem będę czuć się niekomfortowo. Czy jeśli zacznę brać np. od dzisiaj te tabletki (2 tygodnie przed okresem) to czy to jedno opakowanie przesunie mi ten okres, który mam mieć ok.8 lipca???? Proszę o odpowiedź!

Gość niebieska komina
no pięknie pięknie, z ginekologiem bzykanie, potem z chłopakiem

trzeba bylo pomyslec wczesniej i miesiac wczesniej zaczac brac - teraz sie nie da

1.To nie to forum - napisz na "antykoncepcji" 2.Do tabletek NA PEWNO masz ulotkę -poczytaj, to się dowiesz. 3.Skoro lekarz tak ci doradził,pewnie miał powód. 4.Dlaczego nie spytałaś lekarza podczas wizyty?

Gość 165 to minimum
Trzebabyło zapytac lekarza, ne wiem jak to jest z tymi konkretnymi tabsami. A czy przed m iesiaczka miewasz zespół napięcia przedmiesiaczkowego?

Jeżeli lekarz powiedział, że masz wziąć pierwszą tabletkę w 1 dzień okresu to nie kombinuj. Trzeba było pójść do lekarza miesiąc prędzej, wtedy po pierwszym opakowaniu nie robiłabyś przerwy tylko zaczęła następne i okresu by nie było...a tak to dupa zimna. Z resztą poczytaj ulotkę jak się je bierze...

Gość szarak345
chyba jest juz za późno,jesli to pierwszy miesiac z tabletką ma być.

Gość 165 to minimum
Pewnie jesli zaczniesz brac teraz to w trakcie brania nie dostaniesz @, ale czy to ci nie zaszkodzi? Nie ma co bawic się hormonami. A jak masz PMS o który pytałam, to skoro miałaś juz owulację to organizm i tak przygotowuje się do @, bedziesz miała na nią objawy i po jej terminie bedziesz się czuła fatalnie (nabrzmiałe piersi, itp. itd) i to tez nie będzie przyjemne. A w czym Ci przeszkadza okres w górach? Bo rozumiem jeszcze gdybys leciała gdzieś gdzie non stop bedziesz w kostiumi i w wodzie (sama nie czułabym się komfortowo w 1-2 dzien okresu w takiej sytuacji mimo tamponów)

Gość ffhehoa
Zawsze mialam okres 6-7 dni. Dosc obfity. Okres powinnam dostac okolo 7 czerwca. A 13 czerwca pojawiło sie cos takiego brazowego przez 1,5 dnia. Mam to uznac za miesiaczke czy to jakies plamienie? Mam sie denerwowac czy nie? Kolezanka mówi ze tak czasem jest i zebym uznala to za okres..

Gość 165 to minimum
To mi raczej na ciąże wyglada. Okres to okres mam miesiaczką od 15 lat i nigdy mi się cos takiego nie zdarzyło, więc nie wiem czy to takie normalne?!

Gość natuska85
Nie wolno zaczynać opakowania w środku cyklu. Jeśli zaczniesz brać pigu\lki teraz to nikt Ci nie powie jak zareaguje Twój organizm bo tak zwyczajnie się nie robi, żeby nie zrobić zamieszania, bo hormony to nie cukierki. Trzeba było pomyśleć wcześniej. A teraz nie radzę kombinować w ten sposób.

Gość 165 to minimum
[zgłoś do usunięcia] LadyJeyJey Tabletki przeciwbólowe, tampony i heja... w góry można iść Racja!! Teraz kiedy robia takie ciniótkie podpaski, ja nawet nie wiem,że mam okres! No może faktycznie ostatnio 1i2 dzien nie sa dla mnie komfortowe, bo faktycznie pobolewa brzuch, leci tak,że samego tampona nie zakładam (dobezpiezam sie podpaską) do tego przewaznie mam małą biegunkę, ale pod koniec 2 to juz sie przyzwyczajam, 3,4,5 czuje sie normalnie i w niczym mi cienka podpaska albo tampon nie przeszkadzają. A seks? Może być pod prysznicem.

Gość Mateusz Glik
Pamiętaj, że jeżeli zaczynasz brać tabletki hormonalne, które przepisał Ci lekarz, w tym przypadku Midianę, musisz rozpocząć od pierwszego dnia cyklu. Jeżeli pytasz o PMS, to wedlug przeprowadzonyc badań przyjmowanie tabletek Midiana łagodzi niekorzystne stany związane z zespołem napięcia przedmiesiączkowego. Mateusz Glik eRzecznik Gedeon Richter Midiana