Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana nazwiska

Czy zrobię rodzinie ojca przykrość jeśli zmienię nazwisko?

Polecane posty

Gość zmiana nazwiska

Zamierzam zmienić swoje nazwisko na panieńskie nazwisko matki z jednego bardzo prostego powodu - rodzice ojca nie traktują mnie jak wnuka tylko jakąś pomyłkę życiową bo interesuję się sztuką, kulturą, studiuje na kierunku artystycznym i nie mam zamiaru być oficerem podobnie jak mój tata czy dziadek. W dodatku w rodzinie mamy jest dużo znanych artystów i jej nazwisko ułatwiło by mi start w zawodzie. A rodzice matki mnie w przeciwieństwie do rodziców ojca lubią, mój kuzyn ze strony ojca(syn jego siostry) zrobił podobnie bo ze swoim ojcem on nie utrzymuje kontaktów wcale. Co o tym myślicie?

Gość jeśli cie nie lubią to nie zro
bisz im wielkiej przykrości.

Gość jeżeli to pomoże
Chcesz bazować na znanym nazwisku matki i Jej rodzinie? Tak jest łatwiej, ale z tego wynika, że wszystko co tworzysz pod swoim nazwiskiem jest funta kłaków warte. Podczepić się pod kogoś i wypłynąć na bazie nazwiska -to sukces! Ale takiego sukcesu oczekujesz? Poklasku dla nazwiska?

Gość zmiana nazwiska
W pewnym sensie tak, ale druga sprawa że rodzina matki zawsze bardziej mnie kochała a rodzina ojca olewała. Do mnie na urodziny rzadko przychodzili, nie byli za tym żeby mnie widywac.

Gość vczzvx
Owszem ze zrobisz!

Gość gdsaadgsad
Jeśli Cię nie lubią to należy im się to wszytko!