Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drwalowa

Stracilam wech i smak

Polecane posty

Gość drwalowa

Mialam zapalenie zatok ponad tydzien temu.Bol glowy straszny przeszedl.Wydzielina nadal splywa w ogromnych ilosciach ,uszy jakby zatkane, no i nie mam prawie wechu i smaku.Nie moge gotowac bo nic kompletnie nie czuje od tygodnia.Zarazilam sie od mojego przedszkolaka.On ma jeszcze troche katar ale nie ma problemu z wechem i smakiem.Co zrobic? Czy powinnam wziac antybiotyk?Lekarz jest tu bardzo drogi,wolalabym sprobowac jakos inaczej ale jesli nie ma wyjscia to pojde po antybiotyk.

Gość posluchaj:)
Ja cierpie na zatoki od dziecka, grozil miszpital, wypadniecie zebow itd (bo z zatokami nie ma zartow, jak podejdzie ropa to wybije nawet zeby). Od czestego chorowania mam zrosty w srodku u ciezko mi juz ta rope rozgonic. Sprobowalam sposobu mojej babci. Dzieki bogu bylam zdesperowana i sprobowalabym wszystkiego co pomoze. Wez 2 duze zabki czosnku, kazdy podziel na 4 czesci. Posmaruj zewnetrzna czesc nosa przy dziurkach wazelina. W kazda dziurke, wloz 2 paski czosnku i trzymaj 15 minut, powtorz ta kuracke jeszcze 2 razy, czyli lacznie 3 razy (okolo45minut). Z nosa bedzie leciec flegma, woda , bo ropa sie rozrzedzi. Mozna robic pare razy dziennie w trakcie zaawansowanej choroby. Pamietaj, ze czosnek to naturalny antybiotyk i nie niszczt zoladka oraz na dluzsza mete nie oslabia systemu immunologicznego. Zycze zdrowia.

Gość drwalowa
Dziekuje.Jak dlugo to stosowalas?Wracaja Ci te zatoki,czy je wyleczylas?

Gość Posłuchaj :)
Ja bardzo cierpialam na zatoki w kraju, poziej wyjechalam, zmienilam klimat i było ok. Jakies 3 tyg temu dopadlo mnie okropne grypsko, scielo z nog I dotego odezwaly sie wlasnie zatoki. Nie moge brac antybiotykow, takze wzielam goraca kapiel, natarlam sie cala mascia rozgfzewajaca, zzjadlam 2 tosty z 6 zabkami wycisnietego czosnku, termofor pod koldre i pozniej 40 min zabawy w "nosorozca" ( czyli czosnek w nosie). Juz po godzinie czulam lekka glowe I tak mi sie nos nke zatykal. Pozniej przez pare dni jeszcze schodzilo mi z zatok, ale Ani mnie glowa nie bolala, ani oczy...takze nie bylo to uciazliwe. Zrobilam to tylko w jeden wieczor. Aha, dodam tylko, ze przez 2 dni pilam tylko sok wycisniety z grejfrutow, pomaranczy I cytryny. Pozdrawiam.

Gość drwalowa
dzieki

Gość drwalowa
Zrobilam ten czosnek,ale niestety nadal nie mam wechu(no i smaku prawie).Boli mnie strasznie glowa,czuje parcie od srodka na blone bebenkowa.Moze ktos jeszcze ma jakis sposob na zatoki.