Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaaaaaaaaaaa

Pomóżcie mi z aranżacją mieszkania :) FOTO

Polecane posty

Gość studentkaaaaaaaaaaa

http://www.voila.pl/373/l2fpg/index.php?get=1&f=1 Kawalerka, 28m2. Okno w pokoju to tak naprawdę drzwi balkonowe. Mile widziane wszelkie rozwiązania, łącznie z burzeniem ścian (wiem, że na to musi być zgoda ale narazie chcę się pobawić ;) ) Myślę o tym, aby usunąć ścianę między kuchnią a pokojem i zrobić wysepkę, a całą ścianę kuchenną zabudować szafkami (czarne na wysoki połysk, z jasnymi wstawkami ;) ) a w tę wnękę w pokoju może zabudować...? Ma być nowocześnie :)

Gość studentkaaaaaaaaaaa
We wnęce mogłoby ewentualnie stać łóżko, ale wtedy nie będę miała miejsca na swoje graty... dlatego wolę dać jakąś rozkladaną kanapę. Zastanawiam się tylko gdzie w takim układzie postawię telewizor ;)

lozko we wnece telewizor na scianie kolo okna, na sciance dzielacej pokoj z kuchnia moze wejsc na calej dlugosci szafa w zabudowie

Gość gahaha
wyspa zagraci ci kuchnie. MAsz małe mieszkanie więc nie polecam. Najlepiej zrób sobie jakieś nowoczesne meble. Tylko jasne. Czarny sprawi ze pomieszczenie stanie się ciasne i przytłaczające . W uchni możesz sobie jebnąc jakąś lade i stołki barowe ^^ Pokój: We wnęce zrób sobie łóżko i oddziel je taką ścianka działowa do połowy i ciemna szybą . Zostaw jedynie dziure służącą jako drzwi :) Obok ściany telewizor, kanapa , jakiś regał .. Mam nadzieje że zrozumiałaś :) A i to tylko pomysł, nie narzucam ci swego zdania ^^

Gość gahaha
moze też być sama szyba bez ścianki.. :)

Gość studentkaaaaaaaaaaa
Dziękuję, rozważam wszelkie możliwości ;) Chcę zrobić motyw jasnej lub czarnej cegły. Co do czarnego - jeśli mieszkanie będzie dobrze urządzone, będzie odbijało światło itd to nie się nie pomniejszy (a nawet jak trochę, to trudno ;) ) Właśnie oglądam małe mieszkania utrzymane w takiej tonacji (biel/czerń) i bardzo mi się to podoba ;) W swoim obecnym pokoju mam czarną ścianę i masę czarnych dodatków... :D

Gość maturks4
Przecież nie urządzasz sobie grobowca, chociaż powierzchnia sprzyjająca... Pójdź w jasne kolory! Telewizor dziś miejsca nie zabiera, bo wiesza się go na ścianie w najbardziej odpowiadającym miejscu. Zaplanuj sobie normalny stół, choćby najmniejszy, zamiast proponowanych barowych stołków. Dom to nie knajpa... Z typowego łózka w 1 pokoju też bym zrezygnował na rzecz wygodnej kanapy, nawet rozkładanej, gdyby trzeba spać razem (zakładam, że w większości będziesz mieszkać sama). W małym pomieszczeniu najlepszym rozwiązaniem jest PROSTOTA i brak udziwnień i "ozdóbek"

Gość studentkaaaaaaaaaaa
Zgadzam się co do prostoty, ale nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że czarny kolor to grobowiec. Czarny jest bardzo elegancki. Jestem młoda, więc odpowiadają mi barowe stołki i taki bardziej "młodzieżowy" styl. Kuchnię wiem, że zrobię w IKEI (podobają mi się ich szafki na wysoki połysk, i z tego co się zorientowałam, są tańsze niż w innych sieciówkach czy firmach) Co do telewizora, to chcę, żeby wisiał ale jeśli wyburzę ścianę a we wnęce zrobią szafę to nie wiem gdzie go zamocować. Chyba, że jakoś na tej szafie, ale to już musi zobaczyć fachowiec...

Gość marta wolva
czy mój pomysł jest ok ? up