Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Perwersja

Spóźniający się okres!!

Polecane posty

Zapamiętajcie sobie raz na zawsze, że spóźniający się okres nie musi oznaczać ciąży. Jest milion innych powodów, które mogą spowodować rozregulowanie się cyklu-wzmożony wysiłek fizyczny, gwałtowna i znaczna utrata wagi lub odwrotnie znaczne przybranie na wadze w szybkim czasie, przyjmowanie niektórych leków np. psychotropowych lub narkotyków, stres (z którego nie zawsze zdajemy sobie sprawę), zmiana klimatu (uwaga-nie musicie nigdzie wyjeżdżać-wystarczy gwałtowna zmiana pogody np. upały kilka tygodni temu). Jeśli nie masz jeszcze 18 lat to brak miesiączki w spodziewanym terminie może oznaczać po prostu, że Twój organizm jeszcze pracuje nad uregulowaniem gospodarki hormonalnej i stąd opóźnienie. Nieregularny cykl może być również objawem jakichś schorzeń organów płciowych np. stany zapalne organów płciowych, endometrioza, torbiele, zespół policystycznych jajników, niedrożność błony dziewiczej, zespół Ashermana albo po prostu zaburzenia gospodarki hormonalnej w organizmie. Jeśli zrobiłaś test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki lub później i jednocześnie przynajmniej 10-14 dni po ewentualnej ryzykownej sytuacji i test pokazał, że nie jesteś w ciąży to na 99% nie jesteś w ciąży. Poczekaj dwa tygodnie, jeśli miesiączka się nie pojawi zgłoś się do ginekologa. Lekarz postara się ustalić przyczynę opóźnienia i być może przepisze leki wywołujące miesiączkę. Jeśli nie doszło do żadnej ryzykownej sytuacji również poczekaj dwa tygodnie i jeśli miesiączka się nie pojawi udaj się do ginekologa. Jeśli nieregularność cykli się powtarza, a skończyłaś już 18 lat warto to skonsultować z ginekologiem. I nie ma znaczenia, że przez X lat miałaś miesiączki regularne jak w zegarku, bo zegarek też się może w końcu zepsuć. 🖐️

Gość :))))))))))))))))))))
skoro tak bardzo cie drazni to co pisza inni,bo mniemam ze tak jest czytajac twoje wypowiedzi,to po co tu jestes?? mam wrazenie ze jestes jakas strasnie sflustrowana osoba ,ktora spotkalo cos zlego...nie wiem,zostawil cie maz,nie mozesz miec dzieci. ok wspolczujemy ale po co ten jad?? troche empatii i zrozumiena .

Gość natalia16181
zgadzam się z poprzedniczką i takich osób ze znieczulicą jest pełno na tym forum o nic nie można się zapytać bo od razu po Tobie jadą

Gość TaSamaCoZawsze
Ale ona ma rację. Nim ktoś założy temat o spóźniającym się okresie powinien wziąć pod uwagę te czynniki które Perwersja wymieniła pierwszorzędnie, a później dopiero przypuszczać, czy jest się w ciąży, bo wiele tematów na tym forum powstaje dosłownie głupich i niemożliwych. I wcale nie chodzi o znieczulice, tylko po prostu jak czyta się taki temat po raz enty to już śmiać się chce.

też się poniekąd zgadzam z Perwersją, myślę, że takie dziewczyny powinny przede wszystkim poznać swoje ciało, jak działa ich organizm, cykl itp. bo biorą się za seks, a potem piszą pełne paniki posty, że nie ma okresu, nawet jakby sie wysiliły i przed napisaniem posta pogooglowały sobie to by może sie czegoś nauczyły bo na biologii w szkole to co druga spała potem nam wyrośnie społeczeństwo debili, którzy nic nie będą wiedzieć o czymkolwiek bo im sie nawet nie bedzie chciało zajrzeć do książki, po co, skoro anonimowy człowiek w internecie może mi podać odpowiedź na tacy

Po pierwsze sfrustrowana jak już. Po drugie gdzie tam jest jad? Przecież uprzejmie i miło napisałam wszystko co wiem i co mi przyszło do głowy na ten temat.

Droga Perwersjo juz druga osoba mowi ci dzisiaj ze pelno w sobie neinawisci czytajac tylko twoj post. I drogoa Moniko takie fora jak Kafeteria sa dlatego zeby ludzie mogli swobodnie sie na nim wypowiedziec, a jezeli komus nie odpowiada to co ktos pisze nie musi wcale wchodzic w jego post ani na kafeterie

Gość :)))))))))))
jasne perwersja.ty zawsze piszesz milo i uprzejmie.jestes nieomylna,wszystko wiesz najlepiej ,nigdy nie popelniasz bledow ani gaf i w ogóle jestes naj..zal mi takich ludzi jak ty.przykro mi ze jestes az tak nieszczesliwa ze musisz wyladowywac swoje frustracje.jestem przekonana ze jestes zakompleksiona ,biedna ,samotna osoba ktora dowartosciowuje sie dowalajac innym.

Gość ktu456754
autorka ma rację,po co wymyslac tysiąc tematów czy jestem w ciązy,dlaczego 2 dni nie mam okresu jesli mozna wziąc pod uwagę inne przyczyny chyba ze faktycznie sie nie zabezpiecza i jest istotne ryzyko.Ja miałam tak ostatnio- okres 4 dni spozniony,seks miałam z mezem w dni niepłodne ale w gumce,co prawda na poczatku mąz nie załozył więc ryzyko było i mimo to nie zakładałam tematów czy jestem w ciązy tylko poszłam do apteki po test ale nie zuzylam go bo w tym czsie po prsotu dostałam miesiaczke.

Gość <Lol2>
Dobrze że napisała co wie... Mi się to przydało bo akurat mi się spóźnia okres... Na moje oko to poprostu zazdrość że ktoś ma taka wiedzę...

Mnie tez wkur*wiaja takie topiki. skąd my mamy wiedzieć czy jesteście w ciaży?? :o

Zastanawia mnie gdzie wy tu jad widzicie? Napisała jak jest, biorąc pod uwagę, że co chwilę pojawiają się posty w rodzaju "czy to ciąża?!" to widać równie dobrze można zrobić uniwersalny topik, a nie odpowiadać to samo każdej panience. Inna sprawa, jak napisała xmetaxa - skąd my mamy wiedzieć czy ktoś jest w ciąży, możemy tylko napisać to samo co jest w tym topiku (kopiuj-wklej, kopiuj-wklej)

Gość jhngvbfd
bezsensowny temat założyłaś...

Gość jest dobrze a ja
a niech sobie zakladaja za kazdym razem nowy temat o spozniajacej sie miesiaczce, wkoncu to forum i kazdy moze pisac taki jest cel i przezanczenie a nie kazdy musi to czytac, a wiec komu sie spoznia??

Błagam pomóżcie dziewczyny bo już nie wiem co mam robić. Ostatni okres miałam 12-17 czerwca... zjawił się za wcześnie bo z moich obliczeń miał pojawić się około 16. W tym miesiącu czekam na okres już 7 dzień i nic. Jeśli chodzi o seks to kochałam się z chłopakiem ale stosunkiem przerywanym, wiec jestem pewna, że nie spuścił mi się do środka. Przeczytałam, że w płynie faceta mogą być też plemniki, więc na wszelki wypadek zrobiłam 2 testy- pierwszy wczoraj i drugi dzisiaj. Oba wyszły negatywnie. Nie ukrywam, że bardzo się denerwuję, bo naczytałam się na forach, że bardzo dużo testów myli się w tę stronę. Dodatkowa informacja to fakt, że moje okresy nie są bardzo regularne, dlatego raczej nigdy ich nie wyliczałam. Doradzcie :)

Gość Trochę mnie ten
topik uspokoił. Wkońcu test wykrył by ciążę. Może to hormony. Bo wg 'planu' okres powinien mi się skończyć a wcale go nie było i mam mokro jak na owulke

Gość Trochę mnie ten
Ale myślę że tak mokro to nie powinno być skoro czekam na spóźniajacy się okres

Gość lhkjdf
autorko i tu troche sie mylisz...bo testy do 2 miesieca nie wychodzily mi pozytywnie chociaz byla w ciazy..... a po drugie jezeli denerwuja cie posty o schizach nastolatek to nie czytaj...

Gość nie lubie nikogo:)
dobrze gada, polac jej ! ok, można mieć jakieś wątpliwości, wierze tez ze testy W 0,03 % sie myla, ale na boga teksty typu - ' dwa dni przed okresem, stosunek przerywany, ale ten okres byl dziwny jakis ', albo ' pieściliśmy sie z chłopakiem, on miał wytrysk na moim brzuchu, no a ja po 2 min dopiero stralam, i do okresu mam dwa tygodnie, a boli mnie brzuch od tygodnia , mam mdlosci , no i wieczorem on jest jakis taki wielki ' szlag mnie trafia.

Gość na odwróóóóóót
zbyt częsty okres też może być od stresu?

zbyt czesty to znaczy? nalezy rozroznic plamienia miedzy okresowe od okresu wlasciwego. a plamienia moga byc spowodowane stresem.