Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siwarka

jak przejsc z Yaz na teb. jednoskladnikowa

Polecane posty

witam chcialabym wiedziec jak moge przejsc z tabletek nowej generacji Yaz na tabletki jednoskladnikowe ?

Mam prośbę jeśli nie masz ochoty udzielać odpowiedzi to poprostu nie czytaj i nie pisz ... ulotki nie mam i gdybym ja miala nie pytalabym na forum. Dziwia mnie tacy ludzie ktorzy nie maja nic do powiedzenia a wchodza w posty i robią z siebie ważniaka ... dziekuje za takie rady ...

Kolejna biedna kobieta, której sprzedali tabletki bez ulotki. :( W internecie na pewno też nie można znaleźć. :( Współczuję serdecznie! :classic_cool:

Ja też tobie współczuje tego, że nie umiesz czytać ... widocznie nie zrozumialas ze rad od takich osob jak Ty nie potrzebuje i wspolczuje ci twego charakteru ....

No właśnie ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem czytać ze zrozumieniem! :D Ulotki zwłaszcza. :classic_cool:

po wpisaniu w google "tabletki antykoncepcyjne ulotka" natychmiast znalazłam interesującą Cie informację 2.Jeżeli wcześniej przyjmowano złożony środek antykoncepcyjny Może Pani rozpocząć przyjmowanie pigułki antykoncepcyjnej następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki dotychczas stosowanego preparatu (oznacza to brak przerwy w przyjmowaniu tabletek). Jeżeli preparat ten zawiera również tabletki nieaktywne (bez zawartości hormonów), może Pani rozpocząć przyjmowanie preparatu następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej hormony (jeżeli nie jest Pani pewna, która to tabletka, należy zapytać o to lekarza albo farmaceutę). Możne Pani również rozpocząć przyjmowanie preparatu później, ale nigdy nie później niż w dniu, w którym po 7-dniowej przerwie należałoby przyjąć dotychczas stosowaną tabletkę (lub następnego dnia po ostatniej nieaktywnej tabletce dotychczas stosowanego preparatu). Czyli: albo kończysz tabletki yaz aktywne i bez brania placebo od razu zaczynasz opakowanie jednoskładnikowych albo bierzesz wszystkie yaz razem z placebo i po ostatniej placebo zaczynasz opakowanie jednoskładnikowych. Do KAŻDEGO opakowania tabletek anty jest dołączona ulotka, w niej naprawdę są wszystkie najważniejsze informacje

Gość hrtyjuioklpkj
siwarka przez takich jak ty swiat schodzi na psy :O dla takich tepakow nie potrafiacych samodzielnie SZERZEJ myslec poziom w szkolach jest obnizany bo byscie z 5 klasy nawet nie wyszli :O siedzisz tu na kafe czekajac jak krolewna az ci ktos jasno objasni co masz zrobic bo kurva bana na google dostalas??? nie masz ulotki? to kurva rusz ta pusta glowa i szukaj gdzies indziej - moze tak kurva NA STRONIE PRODUCENTA???? MYSL do kurvy nedzy bo kiedys w sandalach w zime wyjdziesz

szkoda ze niektorzy z was nie wiedza do czego sloza takie Fora jak kafeteria ... niestety jezeli ktos jest nastawiony na to zeby wejsc tutaj i szukac postow na ktorych moze wykazać sie swoim "intelektem" piszac wulgaryzmy ... na stronie producenta w ulotce jest napisane tylko jak przejsc z tabletek jednoskladnikowych na Yaz. a Fora sloza do tego zeby miec pewnosc pisze sie do ludzi ktorzy wiedza jak przejsc z jednych tab na drugie .. rozumiem ze co niektorym "dzieciom" nudzi sie w trakcie wakacji ....

siwarka wiesz co, tak jak Ci napisałam znalazłam info w 5 sekund w googlach, i to właśnie ulotka powinna być Twoim podstawowym źródłem informacji a nie forum bo tu każdy może wejść i napisać każdą głupotę, znalezienie tego co potrzebowałaś wiedzieć było więcej niż banalne więc już się tak nie zasłaniaj tym, że nic nie ma na stronie yaz, bo wystarczyło poszukać w necie uniwersalnej ulotki od anty

Owszem mozna znalezc ale nie w ulotce Yaz a to ze cos mozna znalezc w necie nie zabrania mi napisac na forum do innych ....

nie zabrania, ale chyba skoro już kupiłaś tabletki jednoskładnikowe to tam jest ulotka z której sie wszystkiego dowiesz, a jakby Ci na forum ktoś napisał że masz natychmiast przerwać brać yaz i zacząć jednoskładnikowe to byś tak zrobiła? najlepiej zawsze sie ogarnąć samemu, poczytać ulotke albo zapytać lekarza, a nie na głupa pisać na forum, ktorego zresztą poziom jest żenująco niski bo dziewczyny na nim pytają np. co zrobić jak miałam iść do gina na wizyte ale dostałam okresu? ;/

o to chodzi ze nie mam ulotki do tych tabletek a na necie nie znalazlam poniewaz nie sa z polski ...a pisze zeby sie upewnic

w każdym opakowaniu jest ulotka w necie jest UNIWERSALNA ulotka dotycząca wszystkich tabletek jednoskładnikowych